自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

屋企得一部12L抽濕機, 你地會放在廳長開, 還是廳抽幾個鐘, 每間房又抽幾個鐘?
朝早屋企無人會唔會開? 還是較時間佢自己停?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

cassie0025 發表於 17-3-19 09:31
屋企得一部12L抽濕機, 你地會放在廳長開, 還是廳抽幾個鐘, 每間房又抽幾個鐘?
朝早屋企無人會唔會開? 還是 ...

屋企無人唔會開。 週圍推咁啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

輪流抽房或廳,屋企冇人不會開抽濕機。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

我多數放廁所,抽衫抽埋濕,好少周圍推⋯⋯可能長開關係,又無閂廁所門,成間屋都好乾爽!

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

子爵府

我都係周圍推

25L

冇人我會照開 set timer
4-5

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無人唔會開, 我有兩部, 一部就廁所廚房同掠衫位, 另一部就廳+房, 房多數瞓前一個鐘左右推入去抽

大宅

TMC3012 發表於 17-3-19 09:57
無人唔會開, 我有兩部, 一部就廁所廚房同掠衫位, 另一部就廳+房, 房多數瞓前一個鐘左右推入去抽
...

衫掛房,抽完先瞓,一部機可以嗎?

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

只會在潮濕天氣時用來抽衫,其餘時間唔開。

珍珠宮

BK Milk勳章

週圍推,無人開時間制

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

放廁所/廳

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

屋企有2部抽濕機廳房一齊抽丶今日洗3機衫一次過抽濕丶臨瞓前抽一抽房

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有人先開,主要抽濕衣服

大宅

回覆樓主:

潮濕天先開,全屋得主人房先會潮濕,所以買一部機已經ok,顺便抽乾d衫,但無人係屋企絕對唔開,電器嘅野估佢唔到,安全d好d

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

放廳同房抽濕、抽下衫

珍珠宮

我兩房一廳
有3部抽濕機
我懶不想搬來搬去

象牙宮

一部兩間房輪流抽, 一部日抽廳夜放房抽衫.

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我都係推來推去,無人係度唔會開,抽完熄左出街唔打開窗返來再開!

男爵府

抽左廳, 再關門抽房

大宅

回覆樓主:

乾衣

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我多蚊較時間自己熄機。。多數放廳。。間中放房。

首頁

尾頁

跳至