懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有無JM睇過黃凝醫生呀? 好唔好呀?

複式洋房

charmfield 發表於 17-3-19 21:26

黎緊聽日見等二次,感覺良好,算細心,解釋得好好

洋房

vickiechau1031 發表於 17-3-19 21:51
黎緊聽日見等二次,感覺良好,算細心,解釋得好好

收費貴嘛?
謝謝你喲

複式洋房

charmfield 發表於 17-3-20 09:57
收費貴嘛?
謝謝你喲

上次好似$1200,開左葉酸同維他命

洋房

vickiechau1031 發表於 17-3-20 12:09
上次好似$1200,開左葉酸同維他命

好的,謝謝你

複式洋房

生第一胎時睇過,當時因為朋友介紹,所以無同其他醫生作特別比較。
當時,大概係3年前,診所都有不少講普通話的孕婦一齊覆診。
我由初初睇到生,黃醫生,我諗算係合格啦....有0個句講0個句咁,但講真,我 feel 唔到佢係好細心好貼心好有耐性0個D,純粹係有問有答咁囉....
次次去都好多 sample,連孕婦奶粉都有 --- 但孕婦奶粉根本勁肥,無事無幹係無需要飲,不過佢唔會提你。

早2個月發現有第2胎,去 PWH 登記時,先知原來旁邊有中大 run 的私家睇,因為反正都要盡快睇私家 check EDD,所以即時登記,見醫生同照超聲波。
我唔記得醫生乜名,男的,但係超細心同詳盡的講解,我成個過程都好開心,醫生仲講左唔少知識,係我睇咁多次黃醫生都無聽佢講過的。

Anyways,因為地點問題,今胎都諗住返去不過不失的黃醫生度睇。
打電話 book 產檢同埋結構。點知,有人兼結構太浪費時間,唔做!
診所姑娘提議可以去另外2位醫生度照結構,咁我咪問 contact 囉,我都唔該前唔該後,但阿姑娘應該都好趕時間,一講完個電話就 cut 線,0個下我真係呆左,我本身仲想問多樣野的。

咁既然黃醫生團隊咁唔得閒,我都唔打算再打擾人啦~

洋房

cutemic 發表於 17-3-22 13:57
生第一胎時睇過,當時因為朋友介紹,所以無同其他醫生作特別比較。
當時,大概係3年前,診所都有不少講普通 ...

咁又好似有點兒那個喎

大宅

今日先睇過佢,做每年檢查,感覺好無心好hea, 問佢野無乜點答,剩係掛住入data,最嬲係叫我自己上網搵(emoji) 大拿拿比左$1500佢,咁比錢你黎做乜,一d都唔專業,睇左前後連照ultrasound 都唔知有無五分鐘。

大宅

我朋友介紹,上年睇佢到開刀生,我冇睇其他醫生作比較,我鍾意佢診所坐得舒服,隨時book 都有期,佢有問必答,好細心,係我24週時發現我bb 有輕微心律不正,佢立即打電話給第二位醫生俾期再作一次結構(我之前的結構報告冇問題)跟著寫紙俾我去公立跟進,我兩邊都睇,Bb 平安出世,佢介紹兒科醫生俾我係兒童心臟科。嗰位兒科醫生都好好人。

洋房

lovinfong 發表於 17-4-7 23:04
今日先睇過佢,做每年檢查,感覺好無心好hea, 問佢野無乜點答,剩係掛住入data,最嬲係叫我自己上網搵(emoj ...

咁樣真係唔會再想去囉

複式洋房

回覆 cutemic 的帖子

佢D姑娘態度真係好差!

複式洋房

黃凝醫生D姑娘話配藥係醫生鐘意收幾多就幾多, 完全沒有價目表, 問姑娘要單又話printer 無墨! 只不過想知道藥物的收費但可惜原來是海鮮價!

複式洋房

剛跟媽媽看完黃凝醫生,態度親切,已解答了我們一切的憂慮。當我們已準備離開時,她還親自出櫃台再問我們是否清楚明白藥物用法。
My child prays

複式洋房

黃醫生一向都不做結構,我姐姐兩個BB的結構,她都建議返政府或轉介去其他醫生做。
Expecting My Baby

複式洋房

fionmurt 發表於 17-7-25 19:31
黃醫生一向都不做結構,我姐姐兩個BB的結構,她都建議返政府或轉介去其他醫生做。 ...

我上胎睇佢,佢有做結構的。
係依家先至唔做。
反而係政府一向無得照結構,除非有特別原因。

複式洋房

近排在網頁上search婦科檢查,出左個“育德婦產科中心“(就是黃凝醫生)
打去約做檢查,因之前body check, 懷疑子宮卵巢有事。
去到登記了等左陣就到我。
一直都得個姑娘處理我,個姑娘叫我除左條褲坐在張椅子上等醫生
一等就等左15分鐘先有人來檢查,非常唔尊重病人
我仲做埋抹片檢查,伸支檢查儀器入去時好粗暴,好痛,之後發現流不少血
檢查完打算問幾條問題,但個醫生有佢自己忙,完全沒有理我,得個姑娘講之後的手續

非常唔尊重同唔專業。
不會再幫親

複式洋房

近日才到Dr. Wong處,她都是很細心及唔dum症,診所擴張了,姑娘又好笑容,比她1個Like。她一向不照結構,我上個BB都是她的姑娘安排我到另一個醫生做。我很安心。
My child prays

首頁

尾頁

跳至