自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

盧c9 發表於 17-3-22 00:00
要記住每一份工都吾同,今次呢份吾好,吾代表下一份都係咁。成世人流流長,梗會遇到吾適合你旣工作。
...

每日send cv, 每日等電話……

子爵府

下一份好難差過佢, 咁就無野輸啦, 加油啦!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

光感美白 發表於 17-3-21 22:46
唉,我依家連見到啲 job description 都怕自己做唔到

你既陰影比我還要大

禁止訪問

複式洋房

光感美白 發表於 17-3-22 00:38
我以前個supervisor又係,50+女人,性格港女,俾佢搞到依家無晒信心,直情無信心再返工
...

加油啊!當放個大假去下旅行,將時間花係自己喜歡嘅事上,接觸一啲樂觀正面嘅人,你得嘅

男爵府

光感美白 發表於 17-3-21 22:47
睇到你啲留言,堅眼濕濕
眼濕濕, 好事喔,
人既情緒需要搵出口排解下,
你唔會 "欲哭無淚", 係好事,
抒發左情緒, 就重新上路.

當年我失業, 喜歡去書店, 圖書館,
乜都睇下8下, 長知識, 又唔駛錢, 個人順便又可以郁下.

男爵府

fuhk 發表於 17-3-21 22:47
我上年轉咗3份工到而家先至搵倒份做得比較舒服的。唔好俾啲無謂人影響自己自信心。職場太多暗黑上司了。抵 ...

米係.
好多"上司" 都好類似, 通常有一些共通點,
"鍾意批評, 鍾意chur"

返工米應酬下呢D , 要搵食. 大家交戲.
放工就當無事發生,
唔好懷疑自己.

每個人一定有強項,
記住!記住!

男爵府

光感美白 發表於 17-3-20 22:32
由上一份工開始, 日日畀人鬧, 鬧到自尊同白信心都冇埋, 最尾頂唔順辭咗職。

休息咗差唔多一個月, 開始 ...
而家係, 間公司亂我爆, 之前日日比對家鬧, 已經唔想再用個心去跟野, 反正都一定係錯.做&唔做都係錯. 而家係平常心. 邊搵邊做.

其實調整自己心態係好重要.

大宅

唔係化 發表於 17-3-22 00:42
下一份好難差過佢, 咁就無野輸啦, 加油啦!

承你貴言!承你貴言!

大宅

pomanlife 發表於 17-3-22 08:01
你既陰影比我還要大

睇親job ad 會懷疑自己有無能力做…… 以前既我唔會咁

大宅

QQfishma 發表於 17-3-22 08:03
冇經濟壓力可以呀

都有壓力㗎,所以要搵工。而且,女人有份工係唔同啲

大宅

carrielilaiying 發表於 17-3-22 08:42
加油啊!當放個大假去下旅行,將時間花係自己喜歡嘅事上,接觸一啲樂觀正面嘅人,你得嘅
...

已經去完旅行返黎… 要面對現實,所以要搵工

大宅

tamacat89 發表於 17-3-22 11:12
眼濕濕, 好事喔,
人既情緒需要搵出口排解下,
你唔會 "欲哭無淚", 係好事,

係呀,我發現依家自己勁唔想郁,凈係想喺屋企,乙都唔做,對住電視發呆……

大宅

tamacat89 發表於 17-3-22 11:24
米係.
好多"上司" 都好類似, 通常有一些共通點,
"鍾意批評, 鍾意chur"

好一句:大家交戲

我想學識點樣交戲,正因為唔做戲,所以依家先搞成咁…… 唉,真係好無奈

大宅

ix54037 發表於 17-3-22 11:29
而家係, 間公司亂我爆, 之前日日比對家鬧, 已經唔想再用個心去跟野, 反正都一定係錯.做&唔做都係錯. 而家係 ...

你已經搵緊工?

男爵府

光感美白 發表於 17-3-23 00:15
你已經搵緊工?
係呀, 都搵左幾個月. 搵岩先走.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

光感美白 發表於 17-3-20 22:32
由上一份工開始, 日日畀人鬧, 鬧到自尊同白信心都冇埋, 最尾頂唔順辭咗職。

休息咗差唔多一個月, 開始 ...
唔好放棄阿!!加油!!

首頁

尾頁

跳至