自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你地曉唔曉好似平日講電話咁,個電話放響耳聽返voice message? 我見好多人都係播出黎唔曉放耳仔邊正常聽 身邊都有啲朋友原來真係唔知,跟平常一樣講電話咁款放耳仔可以聽到~

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

知,但我反而鍾意用headphones 聽,隻手可free

侯爵府

tingtong 發表於 17-3-22 11:05
知,但我反而鍾意用headphones 聽,隻手可free
咁都好, 起碼唔會騷擾到人.

公爵府

March 發表於 17-3-22 11:03
你地曉唔曉好似平日講電話咁,個電話放響耳聽返voice message? 我見好多人都係播出黎唔曉放耳仔邊正常聽 :ca ...

我唔知 ,所以好怕人地 whatsapp 我係用講野,又要我插個 headphone 黎聽,好麻煩

點樣禁可以用電話聽筒黎聽

子爵府

MiuMiuLi 發表於 17-3-22 11:17
我唔知 ,所以好怕人地 whatsapp 我係用講野,又要我插個 headphone 黎聽,好麻煩

點樣禁可以 ...
你play個msg後, 照平時講電話咁, 耳仔貼番住個mon上面粒圓形黑點, 就得架啦~

wcpcelia    發表於 17-3-22 15:35

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-3-22 11:17

點樣禁可以 ...
要聽voice message, 按play 之後 電話放返耳仔 好似平常聽電話咁聽就可以, 試下。

公爵府

March 發表於 17-3-22 11:23
要聽voice message, 按play 之後 電話放返耳仔 好似平常聽電話咁聽就可以, 試下。 ...

真係得 !!! 原來就係咁簡單 ,點解冇人話我知,等我蠢左咁多年,大鑊喇

公爵府

yankaka 發表於 17-3-22 11:21
你play個msg後, 照平時講電話咁, 耳仔貼番住個mon上面粒圓形黑點, 就得架啦~

呢個帖,令我覺得自己原來好蠢 ,我從來都唔知過原來咁簡單,重試過係咁喺設定果度搵點 set

子爵府

MiuMiuLi 發表於 17-3-22 11:33
呢個帖,令我覺得自己原來好蠢 ,我從來都唔知過原來咁簡單,重試過係咁喺設定果度搵點 set :di ...
唔緊要啦, 我都用咗好耐先知點cap圖, 哈哈!

伯爵府

畀面勳章

March 發表於 17-3-22 11:03
你地曉唔曉好似平日講電話咁,個電話放響耳聽返voice message? 我見好多人都係播出黎唔曉放耳仔邊正常聽 :ca ...

呢幾年我應該怪錯好多人,,搭車啲人用喇叭播我心底會藐爆佢,,但我無諗過對方係唔知呢個function

侯爵府

moniqueee 發表於 17-3-22 11:45
呢幾年我應該怪錯好多人,,搭車啲人用喇叭播我心底會藐爆佢,,但我無諗過對方係唔知呢個function :b ...
開頭無咁多人用VOICE MESSAGE 時,真係十成九都係國內人隨街播放, 仲大大聲... 近年發現好多後生仔女都唔曉, 朋友間都唔少人知可以咁聽, 所以出帖, 希望大家擴傳, 放返耳仔邊聽, 聽得又清晨又唔水比人竊聽。

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-3-22 11:33
呢個帖,令我覺得自己原來好蠢 ,我從來都唔知過原來咁簡單,重試過係咁喺設定果度搵點 set :di ...
依家知都未遲~

公爵府

March 發表於 17-3-22 11:51
依家知都未遲~

因為 wechat 係有呢個設定,“使用聽筒播放”,開左個喇叭就冇聲,我搵過 whatsapp 冇呢個設定,原來佢係唔洗設定

珊瑚宮

2024年龍年勳章

知呀

但好多時都見d人搭車播錄音聽,唔知佢地係唔知,定唔咪部部電話都有呢個function?

公爵府

李豆豆 發表於 17-3-22 12:18
知呀

但好多時都見d人搭車播錄音聽,唔知佢地係唔知,定唔咪部部電話都有呢個function?

係喎,佢用遮住感應光陰果個位黎停止喇叭發聲,咁其實係咪部部電話都有感應光陰果個組件

珍珠宮

回覆樓主:

原來咁多人唔知

不過仲有樣野仲。。。er。。。有趣
就係我見到好多人,八成,用mic錄音,e.g. whatsapp,wechat,係對住個mon嘅mic icon,唔係對住電話個mic

珍珠宮

回覆樓主:

…點解我一放過耳仔度,會熄mon + 停止播放喎 求救
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

禁止訪問

大宅

我成日一放埋耳邊就停止播放
新手一名 , 多多指教唷

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實一禁play, 到放埋耳邊聽時已經無左頭1,2秒

首頁

尾頁

跳至