時政擂台

跳至

首頁
12345...21

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我都唔明點解要叫人早抖發夢。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gion 發表於 17-3-25 01:50
我都唔明點解要叫人早抖發夢。。。

我都唔明

子爵府

呢度多數撐奶媽架,妳開呢個post

公爵府

薯片不嬲最hea,真係唔覺佢有做過乜野為市民服務,出來選特首,突然民望咁高,咪又係d人認為中央唔支持嘅就要支持,比薯片選到,咪又hea多幾年,香港咪又淪陷多幾年。

cissie    發表於 17-3-25 02:33

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

薯片係拎邊個既提名票入閘,大家心中有數;你估真係唔使還?果班人點解提名佢,大家都知點解:因為易控制囉。到時香港仲亂。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

愛喝咖啡睇電影既中產覺得OK冇問題就得啦, 當日鬧人離哂地, 今日完全冇問題, 係香港人失憶定咩呢? 我真係唔明, 年年財政預算計錯哂數, 都仲可以有人橕佢做, 我真係覺得

利申, 三個都唔鍾意
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

男爵府

回覆樓主:

薯條公關叻,明明之前大家都唔鐘意佢無建樹,扮下弱者就得民心!
林鄭之前明明話好打得...出黎話選...硬係好似好無能咁,問題答得唔好,公關做得唔好! 話自己係cy2.0 ,我睇唔出佢邊度比cy好!
反而cy當年出黎選個陣真係勁,公關好,得民心,民生各方面問題對答如流...而家選呢3個隨時衰過cy!

大宅

當初為了討好新界班鄉绅,想得到鄉绅們的票,居然說會與鄉绅們合作,商討起居屋或房屋的概念,企圖把香港人的地交與鄕绅的手,作為支持做特首的酬碼,真有顏有齒。最后鄉绅們卻投林鄭。。。。
这個搖風擺柳的人,信佢?
長遠及個別家庭文化及康樂策略督導關注組委員會召集人
Long-term and Individual Families Culture and Leisure Strategy Steering Concern Group Committee Convener

大宅

薯片話政治是妥協,這話是跟中央説的,若他是特首後,他會比之前任何一个特首更妥協,見人説人話,見鬼就鬼話連篇,信佢?
長遠及個別家庭文化及康樂策略督導關注組委員會召集人
Long-term and Individual Families Culture and Leisure Strategy Steering Concern Group Committee Convener

大宅

sugarcheung 發表於 17-3-25 01:38
我覺得好感動,亦好感觸
我作為一個70後,看到現在的香港真的好感慨
我不知道薯片有幾大能力同剛勁,只是不 ...

我一直吾反,但薯片當選!我真係出黎反枱!

珍珠宮

部分人士係佔中我要真普選人士。
根本背後生果黎撐&造勢,無慼動不突止,簡直覺得嬲!

子爵府

Miulo 發表於 17-3-25 01:43
薯片做咁耐財政司長,真係唔覺佢為香港做過d乜,突然咁“多人”支持佢,真係好鬼“神“蹟囉。似係要對著幹 ...

好明顯d人冇獨立思想,初頭個個都話佢唔好,但只要果個人同特首攪對立,即係變左朋友!你話呢班人單純定係低能呢?

Miulo    發表於 17-3-25 03:19

男爵府

唉,有d唔捨得佢,選完後佢就唔知去邊個方面發展。

公爵府

艾菲BB 發表於 17-3-25 01:59
林鄭真係做野嘅人,你哋反佢,只係因為中央支持佢,就因為要對著幹,就去支持件薯片,咁hea嘅人,hea足十年,真係睇唔到佢做咗特首,就真心為港人服務囉。

子爵府

回覆樓主:

有分時段?

男爵府

Who took away my poll?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我唔覺感動, 因為撐佢的人無論有幾多都唔代表我。 我唔信一個hea足九年的高官, 會有心有能力帶領香港。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

艾菲BB 發表於 17-3-25 01:59

係咩

珍珠宮

回覆樓主:

有乜好感動 咪同貪曾一樣
得個殼啫
不過年輕人buy囉

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

chowqv 發表於 17-3-25 02:04
薯片係拎邊個既提名票入閘,大家心中有數;你估真係唔使還?果班人點解提名佢,大家都知點解:因為易控制囉 ...
你既邏輯.....林鄭攞600票,咪仲有排還?!

HoneyBee30    發表於 17-3-25 04:39

首頁
12345...21

尾頁

跳至