自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

不知有沒有遊樂設施岩3歲小朋友玩呢?????????????

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我去過喇,只有一塊草地咋,冇其他遊戲設施適合小朋友玩的。

男爵府

畀面勳章

我都去過,你可以帶定個波去踢,又或者足泡泡都ok,因為有片草地。另外,都有個小型滑梯,不過要睇下乾唔乾淨
平平安安  快快樂樂  健健康康

水晶宮

之前去過可以踏單車, 不過空地遊樂地方不太大. "花卉"對我嚟講只有優點一個: 就係交通方便!
有無去過白石? 一大片空地可放風箏 ; 叧一邊有條小單車徑可踏單車 ; 有興趣可玩埋golf, 唔錯ロ既郊遊地方
原文章由 eeleung 於 08-12-30 12:07 發表

不知有沒有遊樂設施岩3歲小朋友玩呢?????????????

[ 本文章最後由 CINDYC 於 08-12-30 12:24 編輯 ]

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

原文章由 bemiu_uncha 於 08-12-30 16:13 發表
我去過喇,只有一塊草地咋,冇其他遊戲設施適合小朋友玩的。

幾耐以前去過呢??????????

草地乾淨嗎??????

唔好意思 , 咁多問題

民房

原文章由 eeleung 於 08-12-30 12:37 發表

幾耐以前去過呢??????????

草地乾淨嗎??????

唔好意思 , 咁多問題

佢哋個個所謂草地都唔係好大,所以都可以keep到ok狀況。不過佢d嘢食就真係嘛嘛地mouth:

大宅

原文章由 CINDYC 於 08-12-30 16:23 發表
之前去過可以踏單車, 不過空地遊樂地方不太大. "花卉"對我嚟講只有優點一個: 就係交通方便!
有無去過白石? 一大片空地可放風箏 ; 叧一邊有條小單車徑可踏單車 ; 有興趣可玩埋golf, 唔錯ロ既郊遊地方
...

10月份時有朋友去過白石, 但佢話唔岩小朋友,點算呢???????

民房

原文章由 eeleung 於 08-12-30 13:57 發表

10月份時有朋友去過白石, 但佢話唔岩小朋友,點算呢???????

白石會攪好多party,我覺得啱年輕人去。

大宅

原文章由 mich13 於 08-12-30 17:53 發表

佢哋個個所謂草地都唔係好大,所以都可以keep到ok狀況。不過佢d嘢食就真係嘛嘛地mouth:

請問你幾耐之前去過呢? 擔心呀!!!

水晶宮

我近排去過2次(一次星期日早上 ; 一次剛過26日約4點)
草地有幾家約2-3歳小朋友同父母放風箏, 玩波仔, 好開心
如果白石同花卉2者ヒヒ較, 我都係揀白石適合小朋友玩多d!
原文章由 eeleung 於 08-12-30 13:57 發表

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

民房

原文章由 eeleung 於 08-12-30 14:02 發表

請問你幾耐之前去過呢? 擔心呀!!!

我十月份去過,佢d食物都係偏咸。可能要咸d先至可以keep到d食物保存耐d。

民房

原文章由 CINDYC 於 08-12-30 14:19 發表
...

我同意...兩者比較我都會選白石。

大宅

原文章由 CINDYC 於 08-12-30 18:19 發表
...

謝謝你回覆, 我地小朋友係3歲

計劃明晚8點-凌晨2點去BBQ 兼倒數呀!!!

請問你有無地方介紹呢??????????? 謝謝你

珍珠宮

好媽媽勳章

上星期去過花卉, 得一片爛沙地, 冇野啱小朋友玩, d食物唔好食, 職員態度差勁, 唔會再去

大宅

原文章由 海妮 於 08-12-30 18:28 發表
上星期去過花卉, 得一片爛沙地, 冇野啱小朋友玩, d食物唔好食, 職員態度差勁, 唔會再去

吓! 咁大煲, 點算呢???????? 最想係小朋友開心

水晶宮

純粹count down, 我試過2年响西貢舊海灣酒店bbq, 氣氛好好, 非常熱鬧, 好開心! 但地方不大, 不太適合3歲小朋友
海灣燒烤大王website:-
http://hk.geocities.com/beachsaikung/index.htm
蠔涌金喜花園 - 需然無什麼遊樂設施, 但有一片極大草地, 小橋流水, 搖搖椅......絶對放心讓小朋友在内裏走動, 因為無車(我記憶中"花卉"玩樂ロ既地方係有車出入, 對我呢d緊張大師, 會有唔放心 同埋爐唔會好密, 坐得好舒服, 但需留意イ巨地係叫餐.
詳情可望吓イ巨個website:-
http://www.bbq.hk/
去邊都好, 天氣涷, 記得帶件有帽厚外套俾小朋友, 希望妳地玩得開心d!
原文章由 eeleung 於 08-12-30 14:24 發表

謝謝你回覆, 我地小朋友係3歲

計劃明晚8點-凌晨2點去BBQ 兼倒數呀!!!

請問你有無地方介紹呢??????????? 謝謝你

大宅

原文章由 CINDYC 於 08-12-30 20:06 發表
純粹count down, 我試過2年响西貢舊海灣酒店bbq, 氣氛好好, 非常熱鬧, 好開心! 但地方不大, 不太適合3歲小朋友
海灣燒烤大王website:-
http://hk.geocities.com/beachsaikung/index.htm
蠔涌金喜花園 - 需然無什麼遊 ...

謝謝你

首頁

尾頁

跳至