嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

請問,有冇人知道bb皮膚敏感 ,用swipe洗衫,會唔會週身痕?日日喺咁r,喺咪用錯洗衣水呢?謝謝

回覆 gaggag 的帖子

Hello gaggag,一般敏感由致敏原引致,洗衣液係其中一個可能性,媽媽不妨留意下BB接觸既野,先試下搵出致敏源並且避開, 任何食物甚至衣物、塵埃等等都可以成為致敏原架。BB皮膚有冇紅? 起粒粒?

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 Yvonne註冊護士@牛欄牌 的帖子

有粒粒,日日喺咁r ,謝謝回覆
gaggag 發表於 17-3-30 23:16

有粒粒,日日喺咁r ,謝謝回覆
不用客氣,依家最重要幫BB保濕皮膚,用溫水洗面和沖涼,勤D搽無色無味既潤膚膏,搽既時候要輕輕打圈按摩去幫助吸收。如果BB的粒粒持續未有改善,甚至覺得皮膚變得又紅又"鞋",就建議帶BB睇醫生搵出致敏原和睇下有冇需要搽有藥性嘅藥膏喇。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,

大宅

明白 ,我會試用防敏感皮膚膏.謝謝
gaggag 發表於 17-4-2 01:20

明白 ,我會試用防敏感皮膚膏.謝謝
希望BB快D好返

大宅

謝謝
gaggag 發表於 17-4-8 23:32

謝謝

首頁

尾頁

跳至