自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章

呢個情況我唔會出聲,等姑娘同醫生搞掂

如果我係個醫生,我會叫佢去第二度睇囉!

大宅

虎到金來勳章

火車媽媽 發表於 17-3-26 23:58
間診所係有預約優先。但怪獸媽媽預約係7點。假如樓主都係無預約。咁怪獸媽媽係咪都可以優先睇醫生。只要有 ...

Walkin 應該係跟番登記時間條隊排,所謂預約優先係for準時黎既病人,例如我約左5點,我又準時到,登記時姑娘會安排我係下一個或再下一個(如我前面預約病人仲未排到),唔駛等太耐咁意思,睇醫生又唔係入咪錶咁,唔會個個症限住一樣時間,有些可能黎拎平安藥之類,唔駛兩分鐘就睇完出黎。個怪獸媽早咁多黎,我自己就覺得佢一係跟預約時間睇,一係就跟登記時間轉排walkin果條隊,唔好覺得自己預約左就大晒咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

其實果個家長點知你地先?另外駛乜理佢遮

大宅

唔洗同佢嘈, 等姑娘教佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

魚兒小寶貝 發表於 17-3-27 00:28
其實果個家長點知你地先?另外駛乜理佢遮
其實個姑娘都有問題啦,佢登記時都應該講比佢聽5點booking no-show 先可攝位,同餐廳waiting list 一樣之嘛。

大宅

回覆樓主:

比我都真係唔會讓呀,咁只會縱容佢以後都係咁癲完就唔使守規則,歪理當道理,社會質素不斷下降

公爵府

遇見晨曦 發表於 17-3-26 13:28
佢野蠻到鬧埋個姑娘囉!個姑娘有同佢解釋我地係預約左,冇遲到,係佢自己黎早左,但個家長完全唔聽,淨係 ...

唔應該讓, 俾呢d 人得寸進尺.讓左俾佢咁預約黎做咩.
你話佢好聲好氣咁問下可唔可以讓佢就話姐.

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

呢啲人教仔女應該都好失敗..
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

我覺得唔駛因爲佢地嘈就讓佢地先,有啲人係咁,得登做到衰衰格格來拎著數,今次比佢因為發癲而有得打尖,下次更理直氣壯亂嘈

子爵府

原來真係惡就得,就有人買佢怕
唔怪得d人越來越自私同野蠻!
樓主咁做好唔應該!

大宅

回覆樓主:

吾應佢吾望佢一眼,吾知會點呢

伯爵府

遇見晨曦 發表於 17-3-26 14:07
我地都知息事寧人唔係最好方法,但實在唔想同個女人嘈,似潑婦罵街咁,同佢講道理,一句都唔入佢耳,我地 ...

我唔會理佢囉!到我就入去睇醫生咪由得佢自己係度癲,再唔係未到就出去行一陣返轉頭,彩佢都傻

公爵府

回覆樓主:

明白樓主想熄事寧人
但今次你讓左, 下次姑娘仲難做...

同埋始終唔明你5:00 佢7:00
而且仲有walkin客人
點解你讓佢會覺得冇阻到其他要睇醫生嘅人?

水晶宮

遇見晨曦 發表於 17-3-26 13:28
佢野蠻到鬧埋個姑娘囉!個姑娘有同佢解釋我地係預約左,冇遲到,係佢自己黎早左,但個家長完全唔聽,淨係不停強調自己黎先,仲聲大夾惡鬧埋姑娘,我地怕左佢,又費事姑娘為難,讓左佢地睇先,個家長仲要係純正廣東話,呢d身為人阿媽點身教?
發覺好多野蠻行為都係發生響女人身上出面有個topic講緊個阿嫂連叔仔搵女朋友生小朋友都要管.
利申: 我都係女人.

侯爵府

回覆樓主:

靠惡可以大哂,社會上就係有啲咁怕事嘅人先有咁多不公義。

子爵府

168138 發表於 17-3-26 13:57
你讓佢睇先,即係你助長佢嘅行為,比呢種人認為發爛渣就可以為所慾為,你根本唔應該拎返出嚟講,因為你咁 ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

個家長 short short 地
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

樓主你樣貌係咪好和善嗰種?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

遇見晨曦 發表於 17-3-26 14:07
我地都知息事寧人唔係最好方法,但實在唔想同個女人嘈,似潑婦罵街咁,同佢講道理,一句都唔入佢耳,我地 ...
整件事根本不用同佢嘈,佢要罵就由佢自說自話,你讓佢佢真係覺得理句係佢到否則點會讓佢?唔病就不用來睇醫生,自己小朋友不重要嗎?我就一定唔讓,除非佢小朋友發高燒,否則沒半點理句讓佢。

首頁

尾頁

跳至