自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

係呀!係呀!我都試過接聽佢地個電話,啲語氣超衰,好似爛仔講數。以下對話:嗱!我依家再講多一次,小姐如果你今次再唔決定,我下次再打嚟一定唔會再係厘個價,到時唔好話無優惠比你呀!你都用左咁多年啦!即係覺得我地好囉!咁比多小小繼續用啦!唔係咁都要同屋企人商量呀!
快樂可人兒
:-DResults:

男爵府

ir9974 發表於 17-3-29 20:47
係呀!係呀!我都試過接聽佢地個電話,啲語氣超衰,好似爛仔講數。以下對話:嗱!我依家再講多一次,小姐如 ...

真衰格我6月尾先到期,仲有時間揀!而家用緊500m $198 !黎緊續約仲要加20蚊話送mytv 盒,我話我有呢個盒可唔可以唔要唔使加價,佢話唔得!轉1000m 好似冇記錯$268!

禁止訪問

侯爵府

happylife1210 發表於 17-3-29 21:09
真衰格我6月尾先到期,仲有時間揀!而家用緊500m $198 !黎緊續約仲要加20蚊話送mytv 盒,我話我有 ...

等下先,佢會試你個底線,耐心d 同佢爭持。

禁止訪問

子爵府

減齡達人勳章

WUSHEPO 發表於 17-3-28 14:26
本身香港寬頻用開188
打黎話要218 上網+電話+mytv 100m
你簽好平喎! 請問你本身系咪薯嘜通客户?同埋係去店舖定街檔問架?因我今日去店舖問,佢話新客户淨上網要$15x =100m、$17x= 500m、$18x =1G,mytv要加$20

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

Hkbn sales真係同公司倒米,其實如果佢地唔係咁串,我估就算佢貴小小,好多人都會唔想煩繼續續約,宜家好了,佢地趕客,我都諗住轉了
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

我都剛剛簽咗網上X,仲有專人拎份約上嚟屋企講多次先簽,希望之後服務Keep到相反香港X頻,由上年12月開始同我傾續約,價錢企硬,態度又如上面jm所講寸寸貢

侯爵府

whocareaboutme 發表於 17-3-29 23:53
我都剛剛簽咗網上X,仲有專人拎份約上嚟屋企講多次先簽,希望之後服務Keep到相反香港X頻,由上年12月 ...

我無應承佢續約,佢地私自話我應承續約,好彩我收到SMS, 之後打返去問佢地,等左兩個星期先有人覆,仲話我遲早都要攪, 但呢個根本兩回事,之後d sale 打黎d 態到黑人憎,更加推使我轉台。

大宅

oilaioilai 發表於 17-3-29 22:57
你簽好平喎! 請問你本身系咪薯嘜通客户?同埋係去店舖定街檔問架?因我今日去店舖問,佢話新客户淨 ...

薯嘜通手機上網用戶
不過上網交月費要銀行過數或信用卡扣數

我住果度唔係私樓同埋我冇要到mytv

大宅

oilaioilai 發表於 17-3-29 22:57
你簽好平喎! 請問你本身系咪薯嘜通客户?同埋係去店舖定街檔問架?因我今日去店舖問,佢話新客户淨 ...

你可以上返薯嘜通果網 查詢 自己 屋企受唔受到覆蓋
同埋可以 睇埋 新舊客戶既數

伯爵府

開心吸收勳章

ms_kting 發表於 17-3-28 19:55
唔排除係有A公司既人扮B公司傾續約,用好差既態度令你好唔滿意,跟住A公司既職員隔無幾耐打俾你,介紹自己 ...

所以我事後會自己打電話上原本公司問續約價,睇下係咪一樣offer同態度

伯爵府

開心吸收勳章

winner128 發表於 17-3-29 06:26
我老公上forum 問人地,跟住whatapps 個sale, 約左佢黎我屋企樓下攪。

可唔可以介紹個sales比我?我搬屋都要從新搵過間寬頻

禁止訪問

大宅

係呀!係呀!我都試過接聽佢地個電話,啲語氣超衰,好似爛仔講數。以下對話:嗱!我依家再講多一次,小姐如 ...

Exactly 一樣(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

winner128 發表於 17-3-27 23:21
真係忍夠喇, 過往六個月不停收到電話強迫續約, 今日終於簽左第二間, 以往因為怕麻煩又要重新拉過線, 但 ...

me too

男爵府

原來個個sales都係咁講野,我4年前到期續約,當時我坐緊月,嗰時好似欠左佢咁,我唔聽,佢一日打左11次俾我,我後尾攪掂個仔,夜間11點幾同佢開片,鬧爆佢,我投訴,第二日即刻有個senior打黎,再俾我小佢,最要我要佢remark, 唔好再打俾我,打n次黎又唔係平過人

首頁

尾頁

跳至