自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

nintendo 發表於 17-3-29 17:52
整 tesla 一定貴過整 benz

我剛整完,老公以為自己揸跑車,起步太快,尾bumper 撞甩左,$2000+2800人工。排一個月。我覺得平

水晶宮

答返樓主:我同日買車位,下午買Tesla, 車位已升值了40%,車當然會depreciated.

我係你買車位。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wcandtt 發表於 17-3-29 17:55
我以為大霸好好力㖭

上星期我揸住架Tesla, 前車太慢,我在安全情況下cut右,右缐架VW唔順氣,全速追我,我怕左佢減速等佢行先,佢見到我係女人先冇啄住我,個男人咁燥!

不過,我成日遇到好司機的,尤其是大車嗰d, 閃哂燈叫我行先,有次有個大車司機直頭開埋窗,申個頭出嚟讓比我行㖭(過紅隧中的繁忙道路),好man 呀.
我部得2.4咋 個VW司機咁冇品ga, 反而大車司機好禮讓,讚!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LedTV 發表於 17-3-29 17:55
點解?
我老公朋友部MB俾人撞咗,整一整過10萬,一定claim保險啦,對家初初話私了,我老公話唔好儍啦,條數一定唔平,對家點會真金白銀俾吖! 哩個價,對家寧願蝕NCB, 都唔會自己揞錢出嚟!

侯爵府

2018復活節勳章

LedTV 發表於 17-3-29 17:55
點解?

係朋友間經驗
我揸開 benz,tesla 出左唔耐,但我哥和兩個朋友一有 tesla 就買
其實出面好多車房有晒專用電腦整 mercedes,唔貴

象牙宮

wcandtt 發表於 17-3-29 17:57
我剛整完,老公以為自己揸跑車,起步太快,尾bumper 撞甩左,$2000+2800人工。排一個月。我覺得 ...
還好人冇事 咁tesla真係整得平喎,我大霸換親bumper, 都過萬(返皇冠)

象牙宮

wcandtt 發表於 17-3-29 18:00
答返樓主:我同日買車位,下午買Tesla, 車位已升值了40%,車當然會depreciated.

我係你買車位。
想問下,我最近開車時,左邊側鏡有時唔識返原位,要手動較返正個位,唔係次次,但會有發生,你哋有冇咁情形?

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 18:14
想問下,我最近開車時,左邊側鏡有時唔識返原位,要手動較返正個位,唔係次次,但會有發生,你哋有冇咁情形 ...

冇呀!打電話book回厰la, 最近好多X交車,前日去Tesla 整bumper, 泊到街上,快d打吖。

象牙宮

wcandtt 發表於 17-3-29 18:18
冇呀!打電話book回厰la, 最近好多X交車,前日去Tesla 整bumper, 泊到街上,快d打吖。
...
我唔整住了,因為小問題,自己較返正就可以,因為怕整車排得耐,等再有問題儲埋一次過先搞,我見FB有啲人都有相同問題,不過都係話小問題唔整住。

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

tommyxsarah 發表於 17-3-28 16:25
當日我揀左買車位

大宅

wcandtt 發表於 17-3-29 17:57
我剛整完,老公以為自己揸跑車,起步太快,尾bumper 撞甩左,$2000+2800人工。排一個月。我覺得 ...

你老公又出事?唔好再俾佢掂你愛驅

大宅

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 18:14
想問下,我最近開車時,左邊側鏡有時唔識返原位,要手動較返正個位,唔係次次,但會有發生,你哋有冇咁情形 ...

我嗰部左後面手柄彈出後唔識收埋,都一段時間時好時唔好,我等下星期年檢叫佢地一次過攪埋,造工差到冇眼睇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

70幾萬買車...
我情願買架10零萬既車...再買個車位
不過依家有D車位都要近百萬...
70幾萬未必夠呢..

樓...70幾萬...一成首期???
依家有得按9成嗎?
如果70幾萬係3成首期???
重邊度有咁平既樓?

水晶宮

sjli 發表於 17-3-29 20:41
你老公又出事?唔好再俾佢掂你愛驅

佢真係好老土!!佢第一個月揸Tesla, 已經收3張告票 for speeding........以前揸七人車,三年先一張!成日唔記得邊個位有相機

侯爵府

醒目開學勳章

baby668 發表於 17-3-28 16:17
七十萬你會買車定買樓?

小莫小於水滴 匯成大海汪洋
細莫細於沙粒 聚成大地四方

繼續儲錢

象牙宮

sjli 發表於 17-3-29 20:45
我嗰部左後面手柄彈出後唔識收埋,都一段時間時好時唔好,我等下星期年檢叫佢地一次過攪埋,造工差到冇眼睇
...
係囉,小小嘢都係等年檢時先叫佢搞,算啦,買佢都係buy佢科技,造工就唔會買佢

子爵府

伊芙蓮 發表於 17-3-28 16:20
$700K買車位都未必夠

Model X $700K應該係超入門

$70香港夠俾便宜樓首期,70萬廣東二三線城市夠買新樓,

題外話,果日去睇車,職員話交貨期4個月,即刻放棄

大宅

回覆樓主:

我會儲多小小等買樓

大宅

baby668 發表於 17-3-28 16:17
七十萬你會買車定買樓?

呢架我坐過,好正
但70萬……唔會買車,都唔會樓……去會儲起佢

男爵府

eggcarol 發表於 17-3-28 17:07
我老公舊年訂,大約半年再多D,90D,要一球,3月已取車,加左稅要2球!

原來現在model x 即訂即有??咁 ...

你啱, 終於知道老公買左架model x 原來係90幾萬.. 佢話再加稅而家應該要160萬以上,真係好誇張

首頁

尾頁

跳至