自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我會算數
我淘野 (收音機之類) 都試過返黎發覺個制鬆左, 搞到時大時細聲...
都冇計, 退返去分分鐘貴過買, 又冇門路...
一係同客服講, 話咁樣要負評, 有d肯退返一半錢比你...

侯爵府

你估我唔到 發表於 17-3-29 12:17
我會算數
我淘野 (收音機之類) 都試過返黎發覺個制鬆左, 搞到時大時細聲...
都冇計, 退 ...

唯有係咁啦

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章

sfuhsg 發表於 17-3-29 11:43
唉,我問左,佢一直叫我想辦法寄回去
試下大佢, 叫佢搵人過黎香港收貨, 話我肯退, 你過黎收, 佢地比運費, 記得一定要講明係...佢地比運費, 睇佢點答, 再唔係就同佢講明申請退款, 睇下退得幾多得多, 最緊要唔怕煩, 同埋話佢知點壞法, 影埋片及相傳比佢地客服, 佢可能唔應機, 再問佢申請退款, 申請退款係我地呢邊發起嘅, 佢應承左就即申請, 申請退款時, 請填只退款, 同埋解釋係貨品壞的, 有圖就晒埋圖, 如果佢無取消嘅話, 大約4-5日收到款, 如果佢取消就要同佢講啦, 講唔掂佢有個淘寶介入嘅, 大前提係, 要延長收貨時間, 唔好確認收貨付款呀, 因為一日未確認付款, D錢喺淘寶中間人度, 未比賣家架。
我啱啱先遇到咁嘅情況, 件貨38蚊人仔, 返到黎壞嘅, 我申請左退款, 佢拖左我一輪, 然後佢取消左我嘅退款, 我同佢理輪, 終於退左20蚊人仔比我。

盡左力, 退到幾多得幾多啦!

侯爵府

manmanyam 發表於 17-3-29 12:25
試下大佢, 叫佢搵人過黎香港收貨, 話我肯退, 你過黎收, 佢地比運費, 記得一定要講明係...佢地比運費, 睇佢 ...

我已經延長左喇,但係都冇乜時間了,不過我試下先,多謝你的建議啊

子爵府

回覆 sfuhsg 的帖子

係呀

侯爵府

環保接龍勳章

唔會退啦.
運費太貴,
上次我買左件衫259, 細件左D, 問
過順豐, 運費65.
諗諗下都係唔退.
送左件衫俾人.

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章

sfuhsg 發表於 17-3-29 12:28
我已經延長左喇,但係都冇乜時間了,不過我試下先,多謝你的建議啊
記得煩到佢要應你, 祝好運!

男爵府

sfuhsg 發表於 17-3-29 11:26
thanks
咁當我唔好彩
唯有比個衰評佢

你inbox聯絡佢,良心商店的話,可能佢會寄過一件過來的!我試過了!仲要佢係直接寄到順豐,今日比資料,第二日到貨,快到講都唔信呀!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 爸B勳章

確認咗收貨也不怕,可申請售後退款的

子爵府

manmanyam 發表於 17-3-29 12:25
試下大佢, 叫佢搵人過黎香港收貨, 話我肯退, 你過黎收, 佢地比運費, 記得一定要講明係...佢地比運費, 睇佢 ...

係,我好耐之前都試過買電話套,
Size根本唔岩!賣家唔想負責唔肯退款!
我咪自行申請退款,再影幾張相證明。
印象中等左4日就會自動退款(除非賣家提出反對)
當時我揀左退款不退貨
最後都拎返哂錢

侯爵府

2018復活節勳章

sfuhsg 發表於 17-3-29 11:18
請問有冇jm有經驗?寄返大6要幾錢,一件貨,細過牙簽筒,數重既,買要$85人仔,但壞既開唔到機,應該退嗎? ...

我試過話要退貨

賣家好人會寧願寄返新嘅比你

衰既就完全唔理

試過一人一半運費

珍珠宮

2024年龍年勳章

tingting2200 發表於 17-3-29 12:03
寄電子野速遞可能唔收或者好貴,如果唔驚時間長,可以考慮郵寄返比賣家
我之前試過,郵費好平,但一來一回 ...

你是指在「香港郵局」直接寄回去嗎?

子爵府

回覆 PaPa 的帖子

是的

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 tingting2200 的帖子

如果寄去深圳,大約幾錢?

大宅

我買條褲 34 藍色,送咗38黑色!
太大冇人岩著!佢死叫我一換一...
買咗40蚊 最後佢退10蚊!好過冇!

首頁

尾頁

跳至