網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

LUCKY-BB 發表於 17-12-19 11:30
可提供link嗎?樓上的開不到。
還有運費由廠直送嗎?比樓主的平了

相差都係10元

大宅

Ellechao 發表於 17-3-29 23:30
我房間好細,所以就訂造張高架鐵床,可以改善擺放空間,起初都1516,唔知訂唔訂好,睇咗好多間,先問到這間 ...

樓主,想問下你造4呎半雙人床的size,是否也穩固?高度係咪都可以就自己再造高少少?

別墅

whiskym 發表於 17-12-31 14:02
樓主,想問下你造4呎半雙人床的size,是否也穩固?高度係咪都可以就自己再造高少少?
...

高度係可以自訂,要同店主溝通你想訂制的尺寸,床是穩固的

大宅

Ellechao 發表於 18-1-7 08:03
高度係可以自訂,要同店主溝通你想訂制的尺寸,床是穩固的

謝謝你介紹呀。

象牙宮

新發現:

梯方向不同 梯形不同

有限空間, 被迫要再淘 高架床..... 半高架床。
希望有新款出。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

whiskym 發表於 17-12-31 14:02
...

買高架床, 它的高是1.7米。HK 樓底低, 因此會頂头。
最理想床的高度= 家的樓底 減 100cm,

樓底 260cm, 床底高= 260cm-100cm = 床高 150-160cm

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

好媽媽勳章

Mowawa 發表於 17-12-19 08:54
謝謝您吖,我都跟您條link喺淘寶整咗啦。

14/11落單,1/12送到上門。

有床板嗎?
[img align=right][/img]

侯爵府

好媽媽勳章

Ellechao 發表於 17-12-26 08:51
需要的,你可以係訂床時訂埋床板,我就係香港自己配床板,價錢大約200左右
...

咁連運費和床板,全部大約幾多錢?
我剛要買高架床

伯爵府

玩具勳章

yanfaifai 發表於 18-1-13 21:45
咁連運費和床板,全部大約幾多錢?
我剛要買高架床

我自己淘過一張高架床rmb610+300=送到屋企樓下

侯爵府

好媽媽勳章

sum_mit 發表於 18-1-16 07:03

咁我在香港訂了,連運費到樓下,$1370

侯爵府

好媽媽勳章

sum_mit 發表於 18-1-16 07:03

Thank you

大宅

333s 發表於 18-1-10 18:16
買高架床, 它的高是1.7米。HK 樓底低, 因此會頂头。
最理想床的高度= 家的樓底 減 100cm,

你地都係造到減100cm 嗎?如果我減85cm 會唔會太過份?

象牙宮

xyzlearner 發表於 18-1-16 19:36
你地都係造到減100cm 嗎?如果我減85cm 會唔會太過份?

最近詢問過一些,

[size=13.3333px]踏板 改良 [size=13.3333px]配防滑踏板的[size=13.3333px]踏板更寛, 上落舒服D。

高架床, "床板" 和"天花墻" 距離 至少100cm.. (明白不)
目的是: 坐在床上, 头不會撞倒天花墻。

量下地面至天花多少高。
根據 "樓底高度" 減 100cm
你說, 減 85cm? 头撞倒天花墻呀。

理性討論交流者。

象牙宮

組裝 video

333s 發表於 18-1-16 22:33
最近詢問過一些,
踏板 改良 配防滑踏板的

厂家有 高度不同的床。
1. 床高 85cm
2. 床高 170cm

A 床高 0.85米。 B 床高 1.7米。

安裝 video
公寓组合床宿舍床高架床铁床铁架床员工床成人床铁艺床
https://item.taobao.com/item.htm?ft=t&spm=a217e.7256925.1997632573.134.P0hnwu&id=563210156930

理性討論交流者。

象牙宮

坐在床上的高度 90/100cm

read this first

https://tw.appledaily.com/lifestyle/daily/20040526/20958478

3 丈量選購的床高度。要量從地面到護欄最高處有幾公分,再加上要睡這張床的人背貼牆壁坐在地上在頭上比兩個拳頭的高度,確定是否符合房間的高度,不要讓睡在上面的人動輒撞到天花板,或是有壓迫感而作惡夢。
睡這床的人背貼牆壁坐在地上在頭上比兩個拳頭,丈量從地面到最上面拳頭的高度為幾公分。

坐在床上的高度 90/100cm

理性討論交流者。

象牙宮

(高架床 - 原木色)(每件-索漆+HK800) http://okayla.hk

寬110 x 長190 x 高160cm HK4099

衣櫃+HK5499

理性討論交流者。

伯爵府

Ellechao 發表於 17-3-30 00:28
其實運費係230 , 120係超長費,total350
我係送到樓下自己搬上樓,如要上樓要加上樓費,

你用集運還是官運?

大宅

yanfaifai 發表於 18-1-16 08:42
咁我在香港訂了,連運費到樓下,$1370

香港邊到訂呀?

大宅

xyzlearner 發表於 18-1-16 19:36

我都係,如果高170cm係好好,行埋去唔會撞頭,但上層得返約85cm

別墅

ozoz 發表於 18-1-17 00:17
你用集運還是官運?

两樣都唔係,我係店家直發

首頁

尾頁

跳至