親子旅遊

跳至

首頁
12345...76

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

經過一番努力搶機票後,成功買到機票去8日7夜。

打算3日2夜去滑雪+溫泉,其餘日子留東京玩。

因為第一次東京滑雪,資料只係暫時睇佐少少,歡迎大家齊齊交流分享,提供資料

介紹湯澤交通及雪場

大宅

My target is either 湯沢 or 輕井沢

水晶宮

ramj 發表於 17-3-30 19:45
My target is either 湯沢 or 輕井沢

我打算湯沢,我鍾意落雪,見佢好多雪落,同埋去都好方便。

大宅

yuyu.c 發表於 17-3-30 19:47

湯沢有冇心水酒店(近雪場)?

水晶宮

ramj 發表於 17-3-30 20:00
湯沢有冇心水酒店(近雪場)?

睇佐幾間,但暫時都未知,因附近好似好多雪場,又未知去邊個。唔知溫泉酒店貴唔貴尼?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

yuyu.c 發表於 17-3-30 19:37

水晶宮

chickenwing2006 發表於 17-3-30 20:45

大宅

報到我經你指點後 解決很多問題呀!謝謝你 我就6days 帶住2個小朋友 都會去湯沢2日 玩雪 一日迪士尼 上野動物園 暫定住上野三井3晚和湯沢2晚

水晶宮

annawing 發表於 17-3-30 20:58
報到我經你指點後 解決很多問題呀!謝謝你 我就6days 帶住2個小朋友 都會去湯沢2日 玩雪 一日迪士尼 ...

你會先玩東京?之後先住湯沢?

大宅

yuyu.c 發表於 17-3-30 19:47

我打算去湯沢格蘭天使 貪佢自己酒店已有雪場 因我主要係和小朋友玩雪兜 佢呢個場比¥500就可入場 好多親子設施

水晶宮

annawing 發表於 17-3-30 21:03
我打算去湯沢格蘭天使 貪佢自己酒店已有雪場 因我主要係和小朋友玩雪兜 佢呢個場比¥500就可入場 好多親子 ...

係咪中里?我都有諗過,到時再睇吓。因我又想住湯沢,見佢都幾多溫泉酒店。

大宅

yuyu.c 發表於 17-3-30 21:01
你會先玩東京?之後先住湯沢?

我應該係day1落機即去上野住一晚先可存放定行李係酒店 day2就拉一個喼搭JR 去湯沢住2晚 day4回上野住2晚

別墅

請問買咗边間機票?

水晶宮

annawing 發表於 17-3-30 21:07
我應該係day1落機即去上野住一晚先可存放定行李係酒店 day2就拉一個喼搭JR 去湯沢住2晚 day4回上野住2晚
...

我都係打算第一晚上野,之後兩晚湯沢,但返嚟就想住新宿,我鍾意行新宿多d。

第二日去湯沢係咪上野買3日pass?

水晶宮

MissSun 發表於 17-3-30 21:08
請問買咗边間機票?

埃菜鵝脾亞

大宅

yuyu.c 發表於 17-3-30 21:05
係咪中里?我都有諗過,到時再睇吓。因我又想住湯沢,見佢都幾多溫泉酒店。
...

我本來都想去一泊兩食個d旅館 但帶住兩個小朋友所以放棄左 第一次帶小朋友冬天去玩雪 要好好準備 最驚係病 所以搵間直接玩完雪可回酒店沖涼 換衫 格蘭天使好近中里有免費接駁車 但如果佢本身個雪場夠玩 我都唔周圍走啦

子爵府

我未買機票,好似好貴日子又未到我!

大宅

yuyu.c 發表於 17-3-30 21:10
我都係打算第一晚上野,之後兩晚湯沢,但返嚟就想住新宿,我鍾意行新宿多d。

第二日去湯沢係咪上野買3日p ...

係呀!我都會買3日pass 我第一次去東京 唔帶住行李周圍走 因仲要有bb車 所以都係盡量一間酒店 我都驚走個日多行李行去搭skyliner 麻煩 因上野冇巴士去機場

水晶宮

annawing 發表於 17-3-30 21:12
我本來都想去一泊兩食個d旅館 但帶住兩個小朋友所以放棄左 第一次帶小朋友冬天去玩雪 要好好準備 最驚係病 ...

小朋友準備滑雪服,會暖d,今年cny去佐韓國,韓國都好凍,亞仔著滑雪服都好夠暖。

水晶宮

berry?????? 發表於 17-3-30 21:14
我未買機票,好似好貴日子又未到我!

之前見你講過打算初三至初十,但如埃航初三應該好難,因去6日果d都買曬初三機票,你等到初十出有回程都冇去程。

首頁
12345...76

尾頁

跳至