自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無jm做過呢行?一個job大概幾錢?大家一齊分享下
想幫補下家計,又要照顧小朋友,想試下做呢行

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

幾十至幾百。
貴果D要寫報告,規定幾多個字以上。平果D可以只係剔下問劵。
有好多呃人,記得要搵大公司。
做過兩間,不過係做入面既文職。

wcpcelia    發表於 17-3-31 18:30

男爵府

seaman1982 發表於 17-3-31 00:04
幾十至幾百。

有好多呃人
我下星期有兩間見呀,一間Maxxxxxld,一間myxxxy
上網做過佢地d測驗都好多野填,都要打好多字,一段錄音聽幾十次,都做左個半鐘

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

wa614 發表於 17-3-31 00:21
有好多呃人
我下星期有兩間見呀,一間Maxxxxxld,一間myxxxy
上網做過佢地d測驗都好多野填 ...

總之你記住,你係打工,一蚊都唔應該出。有任何野要你比住先,例如叫你去做美容,然後叫你比住先,交報告就比番錢你果d,就唔好制。

男爵府

seaman1982 發表於 17-3-31 00:29
總之你記住,你係打工,一蚊都唔應該出。有任何野要你比住先,例如叫你去做美容,然後叫你比住先,交報告 ...

明白哂,thanks

男爵府

wa614 發表於 17-3-30 23:57
想幫補下家計,又要照顧小朋友,想試下做呢行:m ...

我做過澳門酒店D神秘顧客,check酒店職員、食店、賭場,$1400一日,船飛、酒店、食全包,但要寫Report,都幾煩的

民房

想兼職做下神秘顧客,有乜途徑入行

男爵府

Ngng1007 發表於 17-5-23 22:56
想兼職做下神秘顧客,有乜途徑入行

上網sherch神秘顧客就會搵到好幾間嫁喇

禁止訪問

大宅

seaman1982 發表於 17-3-31 00:04
幾十至幾百。

請問介唔介意半開名邊間可信?

珍珠宮

wa614 發表於 17-3-30 23:57
想幫補下家計,又要照顧小朋友,想試下做呢行:m ...
做緊一個類似,係記錄每日買既野,do下barcode咁呢d計唔計

伯爵府

回覆樓主:

好煩架
random check都還好,target check就
班店員係知道咩時間有ms去check,一定會俾full service,即你問支cream到最後都會呆坐要幫你化個全妝先準走 搞成個鐘

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

伯爵府

熱血勳章

seaman1982 發表於 17-3-31 00:29
總之你記住,你係打工,一蚊都唔應該出。有任何野要你比住先,例如叫你去做美容,然後叫你比住先,交報告 ...

做神秘顧客,十年,大公司(做地鐵、各大銀行食肆)
全部食肆都係自己比錢先架,出糧先出番
比如個job叫你食$500, 自己叫多左朋友去食左$600
都係出糧比番$500~

極極極少量會比禮券shopper去做,因為會被識破

珍珠宮

伯爵府

熱血勳章

珠豬媽 發表於 17-5-23 23:19
好煩架
random check都還好,target check就
班店員係知道咩時間有ms去check,一定會俾full servi ...

咁呢間agent d test 應該set 得唔係咁好,太易估到係ms

我都做得幾密,而覺得啲職員真係唔知有ms嚟
仲自己職員圍埋吹水

男爵府

回覆樓主:

以前做過m記既神秘人。。。好玩,但好簡單。。百住 果啲都做過
好悶呀...

男爵府

Miss.Hui 發表於 17-5-23 23:28
做神秘顧客,十年,大公司(做地鐵、各大銀行食肆)
全部食肆都係自己比錢先架,出糧先出番
比如個job叫你食 ...

嘩,你好勁做左咁多年
黎緊我接份運動鋪job佢比coupon我買野咁你一個月大概收入幾多呀?

子爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

做梗一間,初時好勤力咩job 都接,但做做下覺得寫report 好頭痛,而家剩做下食肆的job,
另外仲有一間系apps 到做的,方便好多,主要做超市點下貨咁,但價錢較少

伯爵府

熱血勳章

wa614 發表於 17-5-23 23:34
嘩,你好勁做左咁多年
黎緊我接份運動鋪job佢比coupon我買野咁你一個月大概收入幾多呀?
...

唔知係唔係同一間呢
我果間現時得一個Job 用coupon 又係運動店!

收入好難講架啵,計job 架嗎

我鐘意自己比錢食飯果啲,可以碌卡儲分
如果筆直係$500, 食到$499/500就好在成功感 (好無聊呀)

伯爵府

Miss.Hui 發表於 17-5-23 23:31
咁呢間agent d test 應該set 得唔係咁好,太易估到係ms

我都做得幾密,而覺得啲職員真係唔知有ms嚟:happy ...

唔係,而係公司會通知。
而且一年四次本來就check得好好好密
什至做target check時,叫被check者幾點到幾點唔好走

我做skincare嘅,做幾轉已有無限sample
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

首頁

尾頁

跳至