夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Yokohamaling 發表於 17-4-2 22:46
你好型呀
真心佩服你

我唔型,這一年我好痛苦好難過,我超過半年時間日日都喊,失眠,視力模糊了⋯⋯身體差了.......。但人生路總要走下去,我用好多方法去令自己放下,同時老公暫時都好有誠意改過,他有錯,但亦陪伴我走著最難熬的時刻。

子爵府

sssssssss 發表於 17-4-2 21:01
根本唔能夠一齊講,
成蟲絕對賤,
而吳易唔係要錢,
我看法和你一樣,她只想告訴大家,她不是記者亂寫要成蟲的錢。

funfun759    發表於 17-4-3 16:33
mini1204    發表於 17-4-3 14:33

男爵府

小小bb 發表於 17-4-2 17:52
我無一次又一次原諒。因為老公長期在國內工作,男人滿以為老婆唔知,所以一直玩到唔停手,我知道時才知他 ...

講得好,支持

大宅

小小bb 發表於 17-4-2 16:04
個小三聲稱同我老公有了個兒子,亦曾經要脅要錢。先講講背景,老公同小三分手幾個月後有一天突然要求去我老 ...

我明白妳,也支持,我有個朋友也是這樣被前度過橋出了個B,女人善於扮演弱者,所以不同情小三,他們自己選擇,很多是勝利者!

公爵府

alady 發表於 17-4-3 08:33
我明白妳,也支持,我有個朋友也是這樣被前度過橋出了個B,女人善於扮演弱者,所以不同情小三,他們自己選 ...

我亦都見唔少小三用bb成功令個男人離婚娶小三。有感而發是因為好多人同情吳小姐,如果當日吳小姐成為成功小三情況又會怎樣?林鳳嬌和房祖名又會怎樣?

成龍要選擇要家庭就一定要付出代價,當中的情況無人知道。

我老公選擇家庭他亦付出代價,亦在見證人下簽署了承諾書,如果他再做出對婚姻不忠誠的事情,其中包括見個小三和聲稱兒子和給予她們任何財物,我會同他馬上離婚永不相見,他亦將要付出不可承受的財產損失。這刻老公要留下一個不想和他過下去的我,他選擇以他最有誠意的作法留下我,這個就是承諾。假如有一日個小三同個細路好唔掂(其實離這唔掂的日子可能都不遠,因為個女人吸毒濫交。)。我老公是否有責任去照顧一個分開了的小三生活?這樣是否馬上變成暖男?如果老公因為和我一起生活愉快富有就要照顧小三?因為小三境況悽慘成為強烈對比下,個男人就一定要好好咁樣照顧她們生活、感受?

大宅

你同5小姐的case 其實唔同架,家家有本難唸的經,我諗如果她囡見到人地對她家事的評論或多或少都有影響,說話的影響力對人其實好大....

大宅

小小bb 發表於 17-4-3 09:05
我亦都見唔少小三用bb成功令個男人離婚娶小三。有感而發是因為好多人同情吳小姐,如果當日吳小姐成為成功 ...

所以凡事不能只能表面!我那個朋友的前度,還用小孩作工具,讓令一個有家室的老闆誤以為孩子也是他的!所以,人性多陰暗,我也有兒子,試問當他遇到這種心計女人設下的陷阱,將用一生去付出,怎好?沒有愛生下孩子作工具,也值得同情?社會太膚淺吧?

伯爵府

其實大家都係睇八卦,當中究竟咩事只有佢地先知道。當年都聽過話,吳小姐執意要生個細路,但成蟲唔肯,但阻止唔到。所以私底下俾左幾千萬吳小姐,條件係佢地兩母女同佢冇關係,仲有吳小姐要翻上海,唔可以留係香港。不過都係傳言,唔知真定假。
成件事,最慘就個女,自己老豆唔認自己,個呀媽又唔爭氣,又煙又酒。唉,可憐之人必有可恨之處。

大宅

小小bb 發表於 17-4-2 17:12
一年前我真是好天真地相信自己好幸福,老公是萬中無一的好男人,直至知道真相後真是晴天霹靂。我唔會再相 ...

你要加油,保持樂觀態度,享受自己人生!

大宅

非常認同樓主想法, 也從中體會賤男和大婆的處境. 賤男一定唔抵幫, 現在的做法, 不能單靠金錢的付出判對錯了. 最無辜的, 一定是孩子, 其次是大婆, 最不同情的是小三.

禁止訪問

公爵府

Gary_family 發表於 17-4-3 13:49
事件上,我覺得桌琳錯!係錯在做女兒的,還這麼大個,不懂體諒單親媽媽,就算不體諒,也不應該下下報警攪 ...

話佢大過又得,話佢細又得,要佢對住一個抑鬱+成日飲酒嘅阿媽,半夜三四點可以叫醒佢鬧,一個細路女係唔係真係可以承受得到?

就算個女30歲,阿媽60歲,阿媽嘅人生經驗豐富過個囡咁多,處理能力應該比女兒強,做阿媽嘅五控制自己情緒,唔去將家庭問題處理好,責任一定最大。

禁止訪問

公爵府

Gary_family 發表於 17-4-3 15:57
壓力大,唔等於報警拉呀媽!可以搵社工,老師,任何一個大人,而唔係生命未真正受威脅時報警拉呀媽!再唔 ...

我們真的知道她的生命無受威脅?從何得知?我唔知如果卓琳虛構事件會否當報假案?還是一樣拘捕吳小姐?

我們亦唔知道佢兩母女的精神狀態。但身為母親的我會選擇多點體諒處於青春期反叛期的女兒,我信只有愛與關懷才可以改善關係,真的要失去才懂得珍惜?

公爵府

回覆樓主:

我唔同情吳,太任性妄為,但玩女人玩到有手尾跟又搞唔掂既男人就真係抵死。卓林個樣同成係一模一樣,無得賴,無得一句講左唔會負責就可以撇得一乾二淨。佢地係唔捨得用錢去解決問題啫,佢既身家夠佢個仔食三生三世啦!宜家比人唱無養過個女,真係何其核突。

公爵府

rean_chau 發表於 17-4-3 18:35
我唔同情吳,太任性妄為,但玩女人玩到有手尾跟又搞唔掂既男人就真係抵死。卓林個樣同成係一模一樣,無得賴 ...

如果唱佢就有錢收,相信好快有其他仔女出現。而且有錢亦解決唔到問題,吳小姐都話不是為錢。

公爵府

小小bb 發表於 17-4-3 18:55
如果唱佢就有錢收,相信好快有其他仔女出現。而且有錢亦解決唔到問題,吳小姐都話不是為錢。
...

就算有其他仔女出來要錢都無辦法,佢搞出黎既,風流債,到處留情留種。

不過呢啲真係立場問題,作為正室一定係斬草除根,以防後患,而且個私生仔女同佢無任何關係,根本唔會考慮佢地。對老公唔係有感情都唔會選擇原諒妥協。

珍珠宮

回覆樓主:

其實做得愛,預左有機會生bb,唔係一句,講好左話唔要,就大晒!!好似無責任咁~
你講得岩,龍件事可以俾個教訓啲小三,但唔代表你老公唔養小三個仔就唔折墮喎!
你睇成龍,做埋啲折墮野,結果報應係個仔度,睇見佢啲仔女都覺得陰公!小朋友真係無辜架囉!
尼件事,順便都應該教訓埋啲男人,唔好下下用下面諗野!

公爵府

做個靚太 發表於 17-4-4 10:37
其實做得愛,預左有機會生bb,唔係一句,講好左話唔要,就大晒!!好似無責任咁~
你講得岩,龍件事可以俾 ...

我無話唔比佢養,佢要養就養,但要一次性,個女人已經話咗拿了那筆錢以後佢負責所有嘢。如果你可以容忍你老公去長期照顧小三兩母子,我萬分佩服你嘅大量。我就選擇離婚好過,無眼睇,之後幾十年要我長期谷氣我做唔到。要有報應就報在我老公身上面,我同我兩個仔都係受害者,我唔信個天可以咁公平。

PS. 要養個濫交小三個仔?這個細路個樣子似佢現任老公。要幫人養便宜仔就唔會有報應?

公爵府

做個靚太 發表於 17-4-4 10:37
你講得岩,龍件事可以俾 ...

如果真係要負做父親的責任就不是單單金錢可以解決。最好做老婆的送個老公去好好照顧小三仔,有什麼頭暈身㷫一定要在小三仔身邊,給一個溫暖的家他去照顧他的感受和成長,這樣老婆、老公、子孫就會無報應?將來有什麼報應冇人知道,但這刻老婆好想跳樓死,D仔女變成孤兒,這是不是報應?

首頁

尾頁

跳至