在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

人到中年, 仲有幾年到50, 仔女大哂, 咪出返來工作, 勝在不用ot, 5 日工, 冇壓力, 英文和普通話一般, 每日最多系做各部門比我的文件, 冇花紅雙糧, 16k , 人工高嗎?

想過塘,見出面好多是reception/admin assistance 人工有18k , 但是否英文要求好高 ?

你們見reception 時會考語言嗎 ?

公爵府

一搬Receptionist點會有16K,除非做埋其他職位啦,你無雙糧花紅,但有16K,其實條數都一樣,正常見Receptionst都會考下基本英語~

伯爵府

admin assist 18k 我諗是捨得俾$ge 外資公司

我以前進修時做過 ( 有呢,個價)workload D吾大,可biz hours 温書

要求是 presentable 及 fluent english, 我本人亦是正统 u grad. 當年2x 歲

我諗你冇exp 應該叫唔到18k

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我有8年經驗,流利英文國語,都無呢個價!
其實 receptionist 不是輕鬆的,細公司你多數 admin + 打雜!
大公司聽電話收派信件都做到暈!

男爵府

伯爵府

apoaaa 發表於 17-4-2 22:58
人到中年, 仲有幾年到50, 仔女大哂, 咪出返來工作, 勝在不用ot, 5 日工, 冇壓力, 英文和普通話一般, ...

16k算高, ibank的receptionist可能更高,之前起大公司做過receptionist都係15,16k呢d位但已經係5年前既事,我英文普通流利國語,工作好煩因個head好煩,煩到我而家諗起都想打鑊佢,所以要求高唔高多唔多野做係睇你跟既人

洋房

16k多年高啦 我公司得12k...>< 勝在冇咩嘢做

公爵府

回覆樓主:

16k 嘅reception 已經好好, 如果18k我相信你要做多好多嘢

別墅

minnie.mama 發表於 17-4-9 20:56
16k 嘅reception 已經好好, 如果18k我相信你要做多好多嘢

好多謝你們回覆

大宅

MY FRIEND WORK AS A RECEPTIONIST. THE SALARY IS $23K

別墅

addoil 發表於 17-4-10 09:38
MY FRIEND WORK AS A RECEPTIONIST. THE SALARY IS $23K

你朋友一定好高學歷

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都係低人工個啲reception,12k都無,但勝在近,15-20分鐘返到公司。返5日,準時返放。重點無咩做,自成一角咁free啲。但最近都想轉,一來人工唔高,二來個阿姐好癲,就黎頂佢唔順

首頁

尾頁

跳至