跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

Happy New Year!!!
新年快樂!!!

開新part, 大家過來呢邊啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

要睇番上的part的post, click below ~
☆★☆★2004年9月BB會☆★☆★[Part 25] (click)

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

大宅

Hi Hi
:-P

公爵府

Hi Hi

大宅

amy>> 多謝你介紹迷你菠蘿包條link, 不過對我呢個新手lai 講, 都已經好難 :-( 你話你在工聯會學, 時間/ 學費/老師如何?

禁止訪問

男爵府

Hi Hi 早晨

珍珠宮

環保接龍勳章

ANNIE,

冇上o黎幾日, 先知8a都有弱視. cc3歲時已經check到有lar, 當時我都好唔開心, 半夜仲喊tim...

cc 2隻眼都係弱視, 當時醫生話佢係正常人2成視力 +上佢有好深的遠視同散光, 所以舊年已經開始帶眼鏡, 但醫生話越早發現越好, 8歲後先發現就定晒喇!
唔好擔心啦, cc戴o左半年眼鏡再check, 弱視已經進步好多喇, 由2成視力去到有7成喇, 佢下個月又要再去醫生follow up.
不過真係要8a成日戴眼鏡, 除o左瞓覺之外(醫生叮囑), 仲有cc有個朋友仔又係一隻眼弱視, 每日要遮住一隻眼4個鐘, 你有心理準備呢項係長期鬥爭! 加油!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

原帖由 xxl 於 09-1-2 23:23 發表
amy>> 多謝你介紹迷你菠蘿包條link, 不過對我呢個新手lai 講, 都已經好難 :-( 你話你在工聯會學, 時間/ 學費/老師如何?

Happy New Year.

代答... 工聯會1. 平, 2. 老師都okay既 (起碼唔會好似我有次去個個禁由頭串到你尾...3.時間有am/pm/evening...不過要check 你想去bin間centre+老師...

珍珠宮

原帖由 gracelam 於 09-1-3 12:57 發表
唔好擔心啦, cc戴o左半年眼鏡再check, 弱視已經進步好多喇, 由2成視力去到有7成喇, 佢下個月又要再去醫生follow up.

cc 叻叻,繼續努力

8A 都要加油呀
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

早晨!

Grace,
希望施施的視力繼續有改善. 同埋都係那句, 能夠戴眼鏡改善到, 已經萬幸, 值得感恩的了.

Annie,
希望柏禧戴左眼鏡後都有改善啦.

而家醫學昌明, 好多健康問題都可以改善到. 其實我地都算幸運.

xxl,
工聯會10堂一個course, 一星期一堂, 大約$1100-1200 (我一年前學係$1100, 而家唔知有冇加價). 我覺得好抵架!
上堂方面你睇番屋企附近有冇center有開麵包班. 如果就唔啱時間, 你又想整麵包, 我覺得有部麵包機都可以學整包包的了. 而家好多整包餅的人都有寫blog, 在人地的blog度可以搵到好多食譜, 做法咁. 買部麵包機, 加埋個電子磅同麵包材料, 已經可以開工做到好味包包.
如果你真係有興趣, 我可以再refer多幾個website/blog俾你.

大宅

多謝各位既鼓勵, 值得慶幸既係柏禧暫時對戴眼鏡及遮眼好合作, 沒有抗拒, 希望佢喺不久將來可以治療好弱視!

grace,
cc好叻, 半年可以追番咁多視力, 繼續努力!!
:-P

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

原帖由 Annie926 於 09-1-5 13:42 發表
多謝各位既鼓勵, 值得慶幸既係柏禧暫時對戴眼鏡及遮眼好合作, 沒有抗拒, 希望佢喺不久將來可以治療好弱視!

grace,
cc好叻, 半年可以追番咁多視力, 繼續努力!! ...

8a & 8a媽加油丫

我都要得起心肝帶豆豆去驗眼先得啦

大宅

morning ~~

amy>> 我都check 過工聯會, 不過我想join 初班就地區5適合 我5敢o甘快買部機, 因為5知自己興趣 及天份有幾多, 驚又買o左之後就o甘擺在度

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至