自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

小木偶媽咪 發表於 17-4-4 12:28
用開iPhone,後來轉左一排Android,最後都係買返iPhone 還是覺得佢最好Android不再考慮了
...

Me too

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

檔案傳輸,apple 要經itune 太麻煩,所以我只會用android

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 開心吸收勳章

用咗好耐android轉第一次用iphone
感覺其實差唔多
用慣咗兩者冇咩差別
android自由度大啲
iphone順啲咁
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

伯爵府

choco_soup 發表於 17-4-5 07:36
檔案傳輸,apple 要經itune 太麻煩,所以我只會用android

已經唔駛經itune好多年。我用dropbox upload. 仲可以用其他類似功能的app.

男爵府

牛奶朱古力 發表於 17-4-4 22:03
我iPhone 同samsung都用過,之後永遠keep住用samsung冇再用返iPhone

me too! 因为我不是電腦人,搅乜都要經电腦

大宅

Helllokitty 發表於 17-4-4 14:05
Me too,個人覺得android 兼用性大d,iPhone user friendly d,如果純粹 social 用 iPhone 就不二之選,如 ...

同意

珍珠宮

野原美冴 發表於 17-4-5 07:41
已經唔駛經itune好多年。我用dropbox upload. 仲可以用其他類似功能的app.

即係就咁插條usb 係電腦,就可以拎電話裡面既檔案?

大宅

2019新春慶豚圓

choco_soup 發表於 17-4-5 07:36

試吓用雲端,唔理iPhone定Android,都真係方便架

伯爵府

choco_soup 發表於 17-4-5 07:48
即係就咁插條usb 係電腦,就可以拎電話裡面既檔案?

我從來無插過usb線。我用的dropbox就係上面jm所講的雲端。

水晶宮

2019新春慶豚圓

麟媽媽 發表於 17-4-4 12:25
其實唔係唔好用,而係唔識用!
我老公用Android我用Apple, 佢唔識開我電話,我又唔識睇佢電話,幾有私隠!: ...

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

alfreday 發表於 17-4-4 12:31
我就剛剛送左部哎瘋7plus 俾老婆做生日禮物,初初就乜都唔識,習慣左之後就用得好開心。

之前佢用3叔S6, ...

同意,我之前用iphone, user friendly, 後轉andriod 又覺得ok wor, 其實睇習慣

翡翠宮

回覆樓主:

兩部同時用緊 挨窿不是我杯茶

珍珠宮

littleyen 發表於 17-4-5 07:52
試吓用雲端,唔理iPhone定Android,都真係方便架

我唔用雲端

公爵府

choco_soup 發表於 17-4-5 08:14
我唔用雲端

唔用cloud,又唔喜歡itune,咪真係得返usb過data嘅 Android啱你lu~

珍珠宮

野原美冴 發表於 17-4-5 07:56
我從來無插過usb線。我用的dropbox就係上面jm所講的雲端。

我唔用雲端,要用雲端先可以過到file 咪多左一重功夫,android 機就咁插usb 線就可以拎到file 。

我都有用apple 產品,就係file transfer 太麻煩,先唔會用iphone。

珍珠宮

終極熊貓 發表於 17-4-5 08:16
唔用cloud,又唔喜歡itune,咪真係得返usb過data嘅 Android啱你lu~

雲端唔安全

大宅

iPhone 先可以叫做smartphone
Android 反應太慢

男爵府

2019新春慶豚圓

矛奶油 發表於 17-4-5 08:30

你對Android 手機的評語並不正確。

複式洋房

矛奶油 發表於 17-4-5 08:30

android 機都分好多種價錢,平價嗰啲係run得慢啲既,我阿媽嗰部做同樣既野都慢過我部機,我要快既,每次換機都揀最新款最高楷嗰啲,價錢唔會平過iphone的,我覺得速度快架,不過用得耐要清緊啲相片/影片file,如果唔係會拖慢部機。

侯爵府

回覆樓主:

習慣啫~

首頁
45678...11

尾頁

跳至
熱門主題