網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

淘咗3 個手袋,帖內完全無清貨減價 、微瑕之類字眼。結果,一個裡布無貼好,一個有染色又有一條 大約 6 cm 花痕。因為運嚟 hk 慢,所以自動畀咗錢,我唔記得申請延期付款。
我喺內地拍照簽收後第十日旺旺店方,影埋相畀佢睇,等咗一日唔覆。我再問可否退貨退款,又等咗兩日都唔覆。
跟住我就問淘寶人工客服點做好,客服叫我申請退款,於是我就申請啦。第二日間店就拒絕我申請,留言話我簽收當日唔旺旺佢過咗半個月先出聲。我留言聲稱自己去咗工幹,返嚟即刻開包裹,跟住就旺旺佢,無半個月就問,而佢三日都唔覆旺旺。
跟住佢發晦氣,旺旺我叫我直接退返去。我問佢退貨運費係咪我影咗運單畀佢就退,睇佢點回應。又係三日唔覆,我上咗深圳寄出2個次貨手袋,畀運單張相佢,過咗幾分鐘就覆我退貨運費由我出。
想問下 Jm 遇著呢 d 黑店,點樣可以拎返貨錢同時拎返退貨運費?求意見,謝謝。

大宅

親子王國15週年勳章

HikaAuYe 發表於 17-4-4 12:46
淘咗3 個手袋,帖內完全無清貨減價 、微瑕之類字眼。結果,一個裡布無貼好,一個有染色又有一條 大約 6 cm ...
我唔太記得,如果賣家拒絕退款,好似都仲可似都仲可以申請淘寶介入

男爵府

賣家拒絕, 應該唔可以退款, 妳係旺旺同佢講, 話會係評 論寫佢D野唔掂,
同埋唔比星, 大吓佢, 試下得唔得

大宅

俾完差評,開左佢個名啦!

退返俾佢,佢又滾多一個人,直到件貨甩左手!

個班肯定係冮浙既賣家.仲唔係天猫店!

尼D一人淘寶公司,少碰少損失!

大宅

sohato 發表於 17-4-4 16:41
俾完差評,開左佢個名啦!

退返俾佢,佢又滾多一個人,直到件貨甩左手!

間野叫萬里馬商貿。
河北省保定市

大宅

crystal_ng 發表於 17-4-4 12:48
我唔太記得,如果賣家拒絕退款,好似都仲可似都仲可以申請淘寶介入

請問選大眾定小二比較好呢?

大宅

jessicasiu 發表於 17-4-4 16:33
賣家拒絕, 應該唔可以退款, 妳係旺旺同佢講, 話會係評 論寫佢D野唔掂,
同埋唔比星, 大吓佢, 試下得唔得
...

我已經大過佢。會請淘寶客服介入。但係佢都唔商量,唔回應

大宅

https://ratehis.taobao.com/histo ... I4vGcSvgTT#RateType

睇返尼家萬里馬半年內既差評,點都唔會落撘!

無可否認以佢價錢同幾張相,個D袋好似好抵買.但差評全系質量同售後誠信!

仲有D手袋係零銷量!仲去買,自己愽!

大宅

sohato 發表於 17-4-4 19:14
https://ratehis.taobao.com/history?goodNeutralOrBad=-1&tabType=1&userId=UvCxyMGI4vGcSvgTT#RateType

...

我以前買過幾次零銷量都無問題

請教下,你呢個版面點搵?我下次都可以睇下先。

好彩今次捐失唔大

男爵府

淘寶客服都係幫商家的,如果錢,對方已經拿到,好可能你退貨俾佢乜都無,而家如果你只係虧了運費,就虧俾佢咯

象牙宮

HikaAuYe 發表於 17-4-4 12:46
淘咗3 個手袋,帖內完全無清貨減價 、微瑕之類字眼。結果,一個裡布無貼好,一個有染色又有一條 大約 6 cm ...

即申請退。錢在 taobao 不會過商戶的。

一次過買 3个。出售?
自用就好勇呀。
(似我仔, 未知头, 未知尾, 買几个) 結果.... , 下次又忘了, 改變自己別買那么多。哎。

提佢, 就說又不是用你的$。(不去想一下, 食亏是我还是自己)。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

sssssssss 發表於 17-4-4 23:55
淘寶客服都係幫商家的,如果錢,對方已經拿到,好可能你退貨俾佢乜都無,而家如果你只係虧了運費,就虧俾佢 ...

店方答應收到袋後就退貨款.

家陣已經打算, 蝕畀佢. 必定差評 !!

大宅

333s 發表於 17-4-5 08:59
即申請退。錢在 taobao 不會過商戶的。

一次過買 3个。出售?

3 個唔同款. 一個諗住遲下見工用. 2 個細袋平時出街襯下衫.

以前都試過間店無乜評分, 都係咁買, 無問題 ... 點知今次出事

男爵府

HikaAuYe 發表於 17-4-5 09:44

小心他收到你的货,不退錢,

大宅

親子王國15週年勳章

HikaAuYe 發表於 17-4-4 19:02
請問選大眾定小二比較好呢?
我唔太清楚....我以前好似無咩野大眾同小二揀...

大宅

親子王國15週年勳章

HikaAuYe 發表於 17-4-5 09:44

真係要小心佢有可能收番d貨都唔退錢。

別墅

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主搞掂退貨未?如果未,我可以教你!

大宅

skyice 發表於 17-4-10 09:31
樓主搞掂退貨未?如果未,我可以教你!

未 !!! 求賜教 . 謝謝
佢已經簽收咗包裹, 佢肯退手袋錢. 唔退退貨運費.
我 copy 咗佢的賣家承諾畀佢睇, 提佢因質量問題, 來回運費由賣家承擔, 跟住佢就一直都唔覆, 已經 2 日

子爵府

回覆樓主:

索性投訴賣家,要求“淘寶介入”,上傳埋圖片,要快,否則好似對方收錢後兩星期就冇得追。唔好同佢商量點寄返去乜乜物物住,賣家根本想逃避拖你,你快要求淘寶介入先,睇下淘寶施壓下點講。

大宅

Bling11 發表於 17-4-11 00:59
索性投訴賣家,要求“淘寶介入”,上傳埋圖片,要快,否則好似對方收錢後兩星期就冇得追。唔好同佢商量點寄 ...
多謝提醒, 已經聯絡人工客服. 佢話2日內會有維權申請表畀我填

首頁

尾頁

跳至