想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

zitali8283 發表於 17-7-3 10:16
好在我唔急,唸住之後陳雲斌嗰邊驗完血先揾佢

嘩,Dr.chan聽聞好貴喎,好似上一上去都要預左成皮落樓喎

大宅

lovebabycomeon 發表於 17-7-3 11:15
嘩,Dr.chan聽聞好貴喎,好似上一上去都要預左成皮落樓喎
唉,係呀,16k (consultation + blood test)
我其實早兩星期睇左,但當時坐小月,唔想咁快抽太多血,我下星期先去抽.

人生仔我生仔,我要花好多...............ivf都洗唔少..........子宮唔爭氣

別墅

zitali8283 發表於 17-7-3 12:41
唉,係呀,16k (consultation + blood test)
我其實早兩星期睇左,但當時坐小月,唔想咁快抽太多血 ...

邊關是個子宮唔爭氣呢,你為左生仔女行Ivf呢條路已經好勇敢,又針藥又抽卵又要承受之後放胎後既壓力,我都係過來人,我遲啲仲要入醫院流產,我無晒雪胎了,亦不會再做,現在只想身體健康,開開心心同老公過埋下半生。小產休養完後,我之後會再搵Prof Li做子宮肌瘤手術。

大宅

lovebabycomeon 發表於 17-7-3 14:01
邊關是個子宮唔爭氣呢,你為左生仔女行Ivf呢條路已經好勇敢,又針藥又抽卵又要承受之後放胎後既壓力,我都 ...

原來你有咁嘅狀況,加油。
你個係瘤,都叫可用手術解決。我呢個肌腺症,令我難有b之如,個個月m 痛到入心入肺,困擾到爆。
你係咪會採用腹腔鏡手術呀?

別墅

zitali8283 發表於 17-7-3 15:41
你個係瘤,都叫可用手術解決。我呢個肌腺症,令我難有b之如,個個月m 痛到入心 ...

我又係有肌線症,好無奈

別墅

你個係瘤,都叫可用手術解決。我呢個肌腺症,令我難有b之如,個個月m 痛到入心 ...

之前Prof.Li有講過,但個日心情太亂了,所以都忘記了,只記得,佢叫我藥流後,有來2次M後,先好做肌瘤手術。我心情平伏好多,現在只希望身體健康

別墅

哈哈,我都有小小的肌腺瘤,但呢個反而唔影響我。今次都係個肌瘤問題,佢壓住B

別墅

搵Prof.li幫手啦,佢真係好專業。無問題的

別墅

superlucy 發表於 17-7-3 21:09
我又係有肌線症,好無奈

加油,一定會成功的。但如果有左後,你係要比任何人特別小心。真的,上樓梯都唔好

大宅

lovebabycomeon 發表於 17-7-3 23:16
搵Prof.li幫手啦,佢真係好專業。無問題的

我想睇Prof.li,因為我試過兩次流產, 都係7週無心跳,留啡!所以好想揾出原因!

大宅

回覆樓主

我上星期睇完李教授
佢要我1. 驗血check hormone
2. 照超聲波check 子宮
3. 照輸卵管
4. 先生驗精
我已經做哂三樣檢查除左下星期要再驗血
佢話超聲波見到我子宮好好,
輸卵管又通
等緊月尾返去覆診
如果我每樣都好正常
咁真係唔知點解咁耐都冇bb

大宅

44bb 發表於 17-7-4 07:32
我上星期睇完李教授

你做曬啲幾樣嘢要幾多錢呀? 同埋排咗幾耐?

大宅

superlucy 發表於 17-7-3 21:09
我又係有肌線症,好無奈

同一條船
我見bk 多jm係瘤,肌腺症反而少。呢個病真係好L煩,我中期小完,兩星期去照過一次,已去到成6cm。
M 未來番,唔知又有幾痛喇!醫生話今次佗到中期,bb其實都幫左我去舒緩肌腺症喎,叫我唸正面啲

大宅

lovebabycomeon 發表於 17-7-3 23:18
加油,一定會成功的。但如果有左後,你係要比任何人特別小心。真的,上樓梯都唔好
...

其實點解行樓梯唔好?我都聽過。
我屋企正正有樓梯喎,所以我行好慢㗎啦。佗時其實已勁小心,好少係咁上落,我又冇做嘢,醫生都叫我要多休息。我自問真係好乖㗎啦,都係佗唔到足月

大宅

44bb 發表於 17-7-4 07:32
我上星期睇完李教授

你一直try 自然呀?
可能先生精未夠好?
想問下照輸卵管在仁安,李醫生親自做嗎?手勢ok痛不痛?

別墅

zitali8283 發表於 17-7-4 10:38
同一條船
我見bk 多jm係瘤,肌腺症反而少。呢個病真係好L煩,我中期小完,兩星期去照過一次,已 ...

遇到同路人好感動,箇中感受同別人分享都好難明.
之前睇e生,e生話我個肌線症算嚴重,問e生可唔可以做手術,e生話呢d唔係瘤無得做。唯有爭取時間盡快懷孕,但有呢個症又影響懷孕,真係投晒降!

個個月m痛好似人地生仔d陣痛咁,人都癲

大宅

superlucy 發表於 17-7-4 10:58
遇到同路人好感動,箇中感受同別人分享都好難明.
之前睇e生,e生話我個肌線症算嚴重,問e生可唔可以做手術 ...

俾個5我!完全係我心聲。
啲醫生咪叫我一係切,一係快懷孕。
鬼唔知阿媽係女人咩,勁難自然有,已係咁ivf,我仲覺得ivf 多可能會惡化個症,但啲醫生實係話未有證明啦。
M 真係有又煩冇又煩呀。我個個月要食acroxia 同panadol,但都痛㗎,勁多日tim,幫到下㗎咋

別墅

zitali8283 發表於 17-7-4 10:42
其實點解行樓梯唔好?我都聽過。
我屋企正正有樓梯喎,所以我行好慢㗎啦。佗時其實已勁小心,好 ...

唉,大家咁話啦!上樓梯個原理我覺得似踩單車咁,經常會郁到3角位,所以當時我都盡量搭lift多

別墅

zitali8283 發表於 17-7-4 10:38
同一條船
我見bk 多jm係瘤,肌腺症反而少。呢個病真係好L煩,我中期小完,兩星期去照過一次,已 ...

6cm,咁真係好大喎。但腺瘤好衰,無得做手術。

大宅

海迪迪 發表於 17-7-4 10:18
你做曬啲幾樣嘢要幾多錢呀? 同埋排咗幾耐?

唔駛排隊
咁岩有人cancel 第二日即刻有得睇

首頁
12345...6

尾頁

跳至