美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

IloveJJ 發表於 17-4-13 14:32
你指金色、銀色定BB cream嗰隻?我响日本買銀色同香港萬寧買既一樣噃。金色就之前專櫃買。而家韓國買既BB ...

銀色牙膏裝

禁止訪問

侯爵府

Elenalan 發表於 17-4-8 20:11
我覺得用任何防曬品最好用卸妝產品澈底洗面,洗得乾淨未試過塞毛孔。好難有防曬度高又唔lup嘅防曬霜,高唔 ...

請問金樽同銀樽係咪一樣咁乾?咁多酒精?

侯爵府

IloveJJ 發表於 17-4-8 23:55
萬寧Shiseido Anessa有隻防晒妝前乳,係防曬+乳液,唔乾唔lup的,似一般乳霜質地,我用咗年幾,去九州暴曬 ...

請問用咗防曬妝前乳,仲洗唔洗用金樽或銀樽?金樽同銀樽邊隻較好用?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Elenalan 發表於 17-4-7 10:37
我平日用純物理防曬因為唔想皮膚吸收咁多有害物質,好多化學防曬成份都證實影響內分泌、hormone水平、同女 ...
Elta MD 41都幾好用,係比較容易起粒粒~

侯爵府

IloveJJ 發表於 17-4-15 08:16
防曬妝前乳,即係已包含防曬既乳液,當然不用再塗防晒。隻妝前乳應該係有金色同銀色兩種。
即係次序係:
肌 ...

明白了,唔該晒

別墅

原來係用sofina 先出班,我一直不會出班,你們這樣講完先知出事!今日仲買左兩支。原來係支防曬出事!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

禁止訪問

男爵府

JASMINEKI 發表於 17-4-11 15:25
ad + 防曬,物理,唔會出粒粒,已用了多年

我都係用AD+,用左幾年冇出粒粒,搽左後面色均渾白淨左

侯爵府

Elenalan 發表於 17-4-6 11:15
Shiseido防曬好好, 基本上每一款只要搽足份量, 連續曬時定時補搽(2-3hrs補一次), 一定有好好防曬力。Coola ...

Elena, 你用邊隻底廂(無油光的)? 請指教,謝

上次POST有JM 話'打底保濕唔好用B5', B5 是甚麼?

水晶宮

hksarhksar 發表於 17-5-9 07:56
Elena, 你用邊隻底廂(無油光的)? 請指教,謝
底霜你係指面霜嗎?
我乾肌, 早上用以下面霜都潤而不立唔泛油光:
Physiogel Cream Daily Moisture Therapy
Eminence Stone Crop Whip Moisturizer
現在用緊Mad Hippie Face Cream, 呢隻比較爽, 我早上加一滴facial oil mix來用就剛好夠潤。

我早上面部skincare steps: 清水洗面>花水>Mad Hippie Vitamin C Serum>Mad Hippie Face Cream (1 drop facial oil)> Elta MD UV Physical SPF 41 > Jane Iredale Purepressed Base (礦物粉底)
可以keep到5,6pm冇乾到標油。_

hksarhksar    發表於 17-5-9 18:52

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 17-5-9 12:02
Mad Hippie係邊度買?
iherb

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Elenalan 發表於 17-4-6 11:15
Shiseido防曬好好, 基本上每一款只要搽足份量, 連續曬時定時補搽(2-3hrs補一次), 一定有好好防曬力。Coola ...
Elenalan, 請問Avene係咪物理防曬? 唔知同Atorrege AD+比較, 邊隻會好啲呢? 因為Atorrege AD+比較貴, 請指教!

水晶宮

991129 發表於 17-5-9 12:20
Elenalan, 請問Avene係咪物理防曬? 唔知同Atorrege AD+比較, 邊隻會好啲呢? 因為Atorrege AD+比較貴, 請 ...
我印象中Avene有純物理、有物化混合、亦有純化學防曬。要睇番個成份, 我冇資料o係手。我冇用過Avene防曬, 因為試過上手, 比較潤。
Atorrege AD+係比較清爽。

另外Sasa有隻純物理防曬: Skin79 Non-chemical Sunblock, made in Korea, 成份幾好, $148/50ml, 你可以去試下質地, 我尋日都買左。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Elenalan 發表於 17-5-9 12:30
我印象中Avene有純物理、有物化混合、亦有純化學防曬。要睇番個成份, 我冇資料o係手。我冇用過Avene防曬, ...
多謝你嘅分享, 等我有時間上網搵吓Avene嘅成份表研究吓。
好呀, 今晚去Sasa睇吓先, 價錢幾吸引, thanks!

男爵府

回覆 Sonia1112 的帖子

你係邊度買哩隻防曬SkinCeuticals?

侯爵府

Elenalan 發表於 17-5-9 12:30
我印象中Avene有純物理、有物化混合、亦有純化學防曬。要睇番個成份, 我冇資料o係手。我冇用過Avene防曬, ...
請問SASA SKIN79 non chemical sunblock , any report? thank

首頁

尾頁

跳至