夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

難有BB, 唔代表冇喎,不如你地問多些醫生意見

子爵府

回覆樓主:

樓主,現今有人工受孕iui及試管嬰兒ivf 去幫助不育夫婦生bb,只需要他1條蟲就夠。就算他完全冇問題也不代表一定有bb 。

侯爵府

ayshk 發表於 17-4-6 07:51
如果在結婚之前驗到男方的身體狀況將來難有BB,各位女士會繼續結婚嗎?
依家男朋友一直好唔開心想分手
我想 ...

其實對方想分手係為大家好,唔想結婚後將來無小朋友而嘈交。

琥珀宮

Nancy20090615 發表於 17-4-6 10:34
咁瞓床真係有效喎. 唉, 日日咁瞓都辛苦, 辛苦得黎有个'袋' 都係恭喜晒.

...

可惜不是人人能辭職

Nancy20090615    發表於 17-4-6 23:05

大宅

回覆樓主:

二人世界一樣甜蜜開心! 有得重頭再揀, 我唔生。

別墅

Meir079 發表於 17-4-6 22:00
其實對方想分手係為大家好,唔想結婚後將來無小朋友而嘈交。

我講左我唔介意無,但佢話佢對自己無信心,怕自己會後悔

洋房

好睇你自己會唔會好介意, 我就覺得最緊要係佢陪喺我身邊! 冇得生嘅話咪養隻小動物囉~ 要知道搵個大家都愛對方, 又相處得舒服嘅人其實唔係易架... 如果為咗生BB而同另一個冇咁愛嘅人一齊又何苦呢?

BTW我有個親戚都驗到好難有, 但最後都生到個B, 所以冇話絕對嘅
不過當然你唔好預有啦, 順其自然

大宅

唔駛咁灰,現在科技先進,想生的話,醫生會有辦法的,我有朋友與你情況一樣,她的丈夫較難,但經醫生協助下生了一個很聰明可愛的小朋友,不要灰心,現在男或女難孕情況其實頗普遍,總有辦法的。加油

大宅

育兒性格勳章

如果在結婚之前驗到男方的身體狀況將來難有BB,各位女士會繼續結婚嗎?
我想 ...

未傻啦,科學昌明,想生總有方法,我老公驗到乜事都無,都不孕左8年,咁你話啦,個報告真的咁重要嗎。

而且要有小朋友,唔一定要自己生的,可以領養。

我覺得問題重點係你地想唔想一齊,假如明天就是世界末日,會唔會覺得無結婚有點可惜。

禁止訪問

大宅

我想 ...

我結婚十年,我哋也沒有小朋友,我同老公都好恩愛。

別墅

北角謝太 發表於 17-4-7 21:18
我結婚十年,我哋也沒有小朋友,我同老公都好恩愛。

無小朋友係因為唔想生嗎?

大宅

ayshk 發表於 17-4-8 08:18
無小朋友係因為唔想生嗎?

努力過,唔成功。

大宅

你要首先想一想自己是否真地喜歡孩子?
要孩子的目的是什麼? 現今的社會都很功利, 不再是上一代那樣兒女會孝順父母,到兒女長大成人, 可以自吃其力已很好了。
你聽說這樣一句話嗎 - 人有三老 : 老伴, 老本和老友.

最終的決定在於你自己.

大宅

宜家科學咁發達可以人工受孕姐,最重要係你覺得同佢係咪夾

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

你係想生bb先同佢一齊,定鍾意佢先同佢一齊?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tommy715 發表於 17-4-6 08:25
樓主我已經做左人嫲嘛,亦都經過結婚,買樓,生2个仔供樓係咁捱左拾幾年,現在婚已離,樓已賣,我想說出人 ...

咩事做到嫲嫲都令到你要離婚?我真心想知何來勇氣

伯爵府

我想 ...

係囖,難有唔代表冇,睇你自己點谂

大宅

FennieMan 發表於 17-4-6 10:08
難有並不是不育,咪去做iui, ivf, 不過就要使好多錢,好多所謂不育夫婦,最終都有小朋友,
...

我識人 男女都過35 男方都係check左好難有 最後做左2次iui 唔算貴 咁就中左 所以唔洗太担心

伯爵府

2024年龍年勳章

ayshk 發表於 17-4-7 12:05
我講左我唔介意無,但佢話佢對自己無信心,怕自己會後悔

怕自己後悔啲咩?

首頁

尾頁

跳至