跳至
[西貢區] 比諾幼稚園  

首頁
23456...81

尾頁

水晶宮

我都想帶囡囡去長隆玩,諗住遲d等天氣冇咁凍先去,我諗馬戲同動物園我囡囡都會鍾意. 聖誕節個日去著深圳東部華僑城玩,囡囡都話好玩,問我幾時再去.

大宅

聽落好好玩,我諗我仔仔一定好鍾意!但都係有d怕大陸,怕佢多菌又怕偷小孩,所以到時可能先去海洋公園先。

請問你地知唔知暑假放幾多日?唔會真係成個月掛?

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-12 23:56 發表
長隆我好耐之前都有去過呀!入面既馬戲表演超正 值得一看,最近嗰次去番禺是舊年暑假帶咗對仔女去長隆水上樂園玩,入面好大,阿囝玩到唔舍得走呀! ...

子爵府

暑假放兩星期左右啦

原帖由 roccolamar 於 09-1-13 15:22 發表
聽落好好玩,我諗我仔仔一定好鍾意!但都係有d怕大陸,怕佢多菌又怕偷小孩,所以到時可能先去海洋公園先。

請問你地知唔知暑假放幾多日?唔會真係成個月掛?

...

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-13 09:16 發表
我都想帶囡囡去長隆玩,諗住遲d等天氣冇咁凍先去,我諗馬戲同動物園我囡囡都會鍾意. 聖誕節個日去著深圳東部華僑城玩,囡囡都話好玩,問我幾時再去. ...

華橋城有咩玩架?

水晶宮

華僑城大到好西利,好似仲大過海洋公園咁,佢好多機動遊戲仲未整好,聽聞09年會整好,咁依家就有其他好多野看(依家玩既唔多看既多),我聖誕節個日去著一日,都幾多人,好多野要排隊,較為出名既是阿爾卑斯小鎮,茶樹谷,好多野唔記得名, 依家雖然好多野未整好,但玩一日都玩唔晒(實際扣除來回加排隊時間只得五六個鍾玩),你可以等佢D設施全部整好先去,不過冇諗住一日行得晒. 佢入面D酒店好靚,有錢可以住返晚,聽聞是2,000幾蚊一晚. 詳細資料你上佢個網頁會多好多.

大宅

我好驚玩大陸d机動遊戲........

水晶宮

入到去東部華僑城要坐佢D纜車,類似海洋公園咁,如果你怕大陸D野就冇諗住去,因為坐纜車都是有風險既,我都有D驚.

大宅

醒目開學勳章

whywhite22:你自己去定跟團架,我之前同我老公都商量去唔去呢到玩,我自己就鐘意自遊行多d,帶住個囝自遊行好好多,我每次返大陸玩都係自遊行買套票去,你去華僑城玩係唔係買套票去架
原帖由 whywhite22 於 09-1-14 12:53 發表
華僑城大到好西利,好似仲大過海洋公園咁,佢好多機動遊戲仲未整好,聽聞09年會整好,咁依家就有其他好多野看(依家玩既唔多看既多),我聖誕節個日去著一日,都幾多人,好多野要排隊,較為出名既是阿爾卑斯小鎮,茶樹谷,好多野 ...

大宅

要坐纜車架! 吾洗預我啦, 因為我去昂坪360坐纜車都要掂, 上去又嘔, 落黎又嘔, 真係打死我都吾去啦。

水晶宮

yinyin.mami:
我聖誕節是響永東買套票坐永東d車去,去到自由行再坐佢d車返hk,或者自己坐車來回都得,東部華僑城好近沙頭角,一出沙頭角關口就有深圳公共巴士去個度,十幾二十分鍾就到,好方便,車費只是幾蚊.門票我就唔知幫永東買平定自己去到先買平,你可以上網搵下資料.門票分好多隻,最貴個隻是最好(好似是180蚊),全部野都唔使比錢.平個d冇咁好,要逐樣收費,又麻煩.
節假日去好多人,樣樣都要排隊,如果新年去我估仲多人,因為聖誕只是hk放假都咁多人,新年hk大陸都放假就更加,我地個日響入邊既肯德基排隊買野食都排著超過一個鍾,一來人多,二來d人做野慢,真是有d激氣,早知自己帶野食去慳返d時間周圍玩仲好d,如果唔使樣樣排隊都幾好既.

kk-can:
你唔坐得纜車就千奇唔好去個度,因為去個度好似海洋公園咁要坐纜車先方便,個度好大,橫跨幾個山.

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-14 23:31 發表
whywhite22:你自己去定跟團架,我之前同我老公都商量去唔去呢到玩,我自己就鐘意自遊行多d,帶住個囝自遊行好好多,我每次返大陸玩都係自遊行買套票去,你去華僑城玩係唔係買套票去架 ...

複式洋房

上年10帶咗我個仔去長隆,點知落暴雨,入去唔到一陣間就勁大雨,淨係坐觀光車睇咗d大動物,我個仔真係對坐車有興趣...跟住打道回酒店, 我就好無癮,但係我個仔就十分開心, 因為佢可以穿咗波鞋係大雨裏狂踩水, 邊度最多水佢就向邊到行,開心到曝~~回到酒店, 對鞋變成水鞋, 要搵服務員攞風筒吹鞋~

下次我都試吓帶佢去華僑城玩吓~~唔知小朋友玩嘅嘢多唔多?

原帖由 whywhite22 於 09-1-15 09:23 發表
yinyin.mami:
我聖誕節是響永東買套票坐永東d車去,去到自由行再坐佢d車返hk,或者自己坐車來回都得,東部華僑城好近沙頭角,一出沙頭角關口就有深圳公共巴士去個度,十幾二十分鍾就到,好方便,車費只是幾蚊.門票我就唔知 ...

水晶宮

我囡囡對坐纜車,接駁纜車既小火車有興趣,舊年聖誕節有條人造雪街比小朋友玩雪,我囡囡玩d假雪玩到唔肯走,機動遊戲未整好,你地可以等佢d野整好先去.長隆我諗住等天氣冇咁凍就帶囡囡去玩.我女依家好鍾意去旅行,一放假就問我去邊度玩.

大宅

知吾知聖誕節d相有得睇未呀?

水晶宮

講開又講,萬聖節揀個D相我都未收到,你地收到未呀?

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-15 12:32 發表
講開又講,萬聖節揀個D相我都未收到,你地收到未呀?

我記得家長日13/12揀相,到e家成個月都未晒好, 可能學校好忙, 又聖誕又新年要攪活動。
你地下星期會吾會穿民族服返學呀?

大宅

好頭痛!以前d民族服衫衫現在又著唔到。人地俾果d又太大,現在買又可能只著到今年…

原帖由 kk-can 於 09-1-15 13:44 發表

我記得家長日13/12揀相,到e家成個月都未晒好, 可能學校好忙, 又聖誕又新年要攪活動。
你地下星期會吾會穿民族服返學呀?

水晶宮

舊年個套我預大著小小,照計今年都仲啱著, 所以我會比囡囡著返學,我看過學校以前新年影個D相,幾乎個個都著,影出來D相都幾靚.

大宅

上年個套都穿左兩年, 可能都會吊腳, 今能又吾想買, 因為著第個兩日, e家都心大心細吾知買吾買好。

子爵府

小朋友細個著d得意既衫好靚好cute, 所以我會趁囡囡仲細,佰零蚊都會買比佢著...等佢有d相留念,大左著就唔著架啦,金錢上許可既..我都盡量會比囡囡

水晶宮

KK-CAN:
舊年個套吊腳,我建議你今年買大小小,咁就唔止著兩日,出年又有得著LO.:loveliness: 如果人地有得著,你仔仔唔著,佢會唔會扭計呢?我囡囡實會問我點解佢冇得著.

(點解冇晒D得意公仔,得返以前個D舊公仔既. )

原帖由 kk-can 於 09-1-16 15:55 發表
上年個套都穿左兩年, 可能都會吊腳, 今能又吾想買, 因為著第個兩日, e家都心大心細吾知買吾買好。

首頁
23456...81

尾頁

跳至