跳至

首頁
34567...81

尾頁

大宅

見你咁講,我都班左套唐裝衫返來,但褲仔有少少長,要補翻幾針至著到。但最大問題係我到時點叫仔仔著,佢唔鍾意著果d衫,只係鍾意著cotton質地d衫!

原帖由 goofyszesze 於 09-1-16 16:49 發表
小朋友細個著d得意既衫好靚好cute, 所以我會趁囡囡仲細,佰零蚊都會買比佢著...等佢有d相留念,大左著就唔著架啦,金錢上許可既..我都盡量會比囡囡

子爵府

試下氹下佢,返到學校個個小朋友就會咁著....個個都好靚架,你唔著唔靚架啦

原帖由 roccolamar 於 09-1-17 11:56 發表
見你咁講,我都班左套唐裝衫返來,但褲仔有少少長,要補翻幾針至著到。但最大問題係我到時點叫仔仔著,佢唔鍾意著果d衫,只係鍾意著cotton質地d衫!

...

複式洋房

各位比諾的同學囝們,牛年將近,我同囝囝係度先同大家拜個早年(因為星期四我會帶阿囝飛大陸過年了,連學校個唐妝party都參加唔到), 祝大家身体健康!工作顺利!生活美满!天天有个好心情!

最緊要小朋友們個個都龍精虎猛!乖乖聽話!活潑可愛!

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-16 17:10 發表
KK-CAN:
舊年個套吊腳,我建議你今年買大小小,咁就唔止著兩日,出年又有得著LO.:loveliness: 如果人地有得著,你仔仔唔著,佢會唔會扭計呢?我囡囡實會問我點解佢冇得著.

(點解冇晒D得意公仔,得返以前個D舊公仔既 ...

whywhite,

好彩星期四仲未凍, 我可以幫亞仔穿到件中國服, 都係穿舊件個套, 今年吾買啦。
噚日譚老師終於同我講, 叫我帶張family相啦, 佢話同亞仔講過, 我話亞仔係什少講學校d野我聽架, 等佢都知道, 到時希望佢寫係手冊通知我啦。

水晶宮

KK-CAN:
舊年個套衫著得落就著,小朋友大得好快,買少D為妙.我囡囡都是著返舊年個套.

DAISYMANYU:
你同仔仔一齊飛返去大陸過年,我估你仔仔實會好開心,我會等囡囡大D先同佢出遠門玩,暫時去遠D都唔掂,因為我囡囡行多小小路都要大人抱,我要等佢全程自己行,唔使大人抱先同佢去遠D玩,否則成日要大人抱好辛苦.
祝你旅途愉快.

大宅

DAISYMANYU:
你同個仔去邊度玩呀? 幾時先返黎hk呢?

whywhite & 各位家長,
知吾知星期五洗吾洗穿校服架?

水晶宮

KK-CAN:
我冇諗過星期五著咩衫, 經你一問,我估可能著便服都得(原先我諗住著運動服),因為個日可以唔返學,半放假狀態,我囡囡日日瞓醒就問我過年未.

大宅

原帖由 whywhite22 於 09-1-21 09:18 發表
KK-CAN:
我冇諗過星期五著咩衫, 經你一問,我估可能著便服都得(原先我諗住著運動服),因為個日可以唔返學,半放假狀態,我囡囡日日瞓醒就問我過年未. ...

係喎! 我忘記左可以穿校服添, 就穿校服算了。我只是近日話俾佢聽, 就快過年啦!
星期一同佢去剪髮(有車車個間), 點知好多人, 上返樓7:30再落去, 又話要等半個鐘, 最後ba ba同亞仔上黎, 係無剪到, 因為師傅實在太忙啦。都吾知點算好!

大宅

醒目開學勳章

kk-can:上個幾星期何老師打俾我叫我記得放件學校冷外套放入書包在學校午睡睡醒起身時候穿着,跟住何老師仲叫我帶張家庭照回校,佢又係同我講已經同學生講咗,我話佢無同講bor淨係同我講有一疊書本唔洗帶番學校
原帖由 kk-can 於 09-1-20 12:56 發表

whywhite,

好彩星期四仲未凍, 我可以幫亞仔穿到件中國服, 都係穿舊件個套, 今年吾買啦。
噚日譚老師終於同我講, 叫我帶張family相啦, 佢話同亞仔講過, 我話亞仔係什少講學校d野我聽架, 等佢都知道, 到時希望佢寫 ...

大宅

醒目開學勳章

死啦!我舊年俾阿囝着返學校套新年衫係厚料款,因為舊年天氣凍,今次可能唔着得,我怕阿囝着咗之後好熱 唉!宜家d天氣一係冷一係熱

大宅

醒目開學勳章

你就好la,帶埋個囝返大陸過農曆新年,我以前都試過返99家鄉,同埋我爸爸家鄉過農曆新年,大陸新年氣氛真係比香港好好多架,又可以燒煙花/炮祝(當然係玩無咩殺傷力嗰d)
原帖由 daisymanyu 於 09-1-20 09:22 發表
各位比諾的同學囝們,牛年將近,我同囝囝係度先同大家拜個早年(因為星期四我會帶阿囝飛大陸過年了,連學校個唐妝party都參加唔到), 祝大家身体健康!工作顺利!生活美满!天天有个好心情!

最緊要小朋友們個個都龍精虎猛!乖乖 ...

大宅

我都幫我仔仔剪左頭髮過年,但係我係自己剪,以前得閒未諗住有BB時係工聯會學的。自已剪真係方便好多,有時見佢企定定睇魚魚就幫佢修dd..........

原帖由 kk-can 於 09-1-21 12:06 發表

係喎! 我忘記左可以穿校服添, 就穿校服算了。我只是近日話俾佢聽, 就快過年啦!
星期一同佢去剪髮(有車車個間), 點知好多人, 上返樓7:30再落去, 又話要等半個鐘, 最後ba ba同亞仔上黎, 係無剪到, 因為師傅實在太忙 ...

大宅

其實你可以幫你仔仔著件底衫再著件厚料衫,應該無問題!

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-21 18:35 發表
死啦!我舊年俾阿囝着返學校套新年衫係厚料款,因為舊年天氣凍,今次可能唔着得,我怕阿囝着咗之後好熱 唉!宜家d天氣一係冷一係熱

大宅

原帖由 roccolamar 於 09-1-22 00:27 發表
我都幫我仔仔剪左頭髮過年,但係我係自己剪,以前得閒未諗住有BB時係工聯會學的。自已剪真係方便好多,有時見佢企定定睇魚魚就幫佢修dd..........

...

roccolamar,
我仔細個時, 都係老公剪架, 但係e家大左, 坐係到'周身沃', 無辦法剪到, 所以要俾$$人地賺。

大宅

原帖由 yinyin.mami 於 09-1-21 18:26 發表
kk-can:上個幾星期何老師打俾我叫我記得放件學校冷外套放入書包在學校午睡睡醒起身時候穿着,跟住何老師仲叫我帶張家庭照回校,佢又係同我講已經同學生講咗,我話佢無同講bor淨係同我講有一疊書本唔洗帶番學校 ...

yinyin.mami,
你都好呀, 何老師會打俾你, 我係星期一接放學, o岩o岩譚老師出黎見到我, 先同我講咋。

水晶宮

終於到著今日既隆重日子,唔知佢地去行邊個花市呢?我都好想去看下.
依家d新年氣氛好濃厚,囡囡日日都好似過年咁開心,又多零食食.
kk-can:
我囡囡d頭髮都是我幫佢剪既,唔使煩,屋企人仲讚我剪得靚.

大宅

whywhite,
會行花市咩, 係咪行下出面商場咋??

大宅

行花市呀?咁我仔仔應該好開心!希望老師幫佢影多d相!

今日送佢返學見到好多小朋友著唐裝衫,好靚!特別係d小妹妹,又多花款又靚靚!

今日我帶左相機返公司,今晚揍放學同佢係學校影多d相,我見學校都佈置得好靚靚,等我影多d俾佢大過d睇翻留念。

原帖由 whywhite22 於 09-1-22 09:03 發表
終於到著今日既隆重日子,唔知佢地去行邊個花市呢?我都好想去看下.
依家d新年氣氛好濃厚,囡囡日日都好似過年咁開心,又多零食食.
kk-can:
我囡囡d頭髮都是我幫佢剪既,唔使煩,屋企人仲讚我剪得靚.:excit ...

大宅

今日佢著唐裝衫都有d掙扎同話唔好,又自己除褲,後來我鬧鬧話媽媽遲到,快d快d,又俾左2粒糖氹佢至成功!

原帖由 goofyszesze 於 09-1-17 23:42 發表
試下氹下佢,返到學校個個小朋友就會咁著....個個都好靚架,你唔著唔靚架啦

水晶宮

囡囡放著學,佢話收到學校隻金牛做新年禮物.
我媽話見到佢地學校成班學生響將廣行街影相,好多小朋友都打扮到好得意,好有新年氣氛.

首頁
34567...81

尾頁

跳至