跳至

首頁

尾頁

大宅

decima 發表於 11-12-7 17:19
回覆 roccolamar 的帖子

星期五--非洲鼓既興趣班係幾點開始?n班都有得報興趣班?如果讀緊全日班,咁興趣班開 ...
興趣班是下午午睡後開始,n班太小了,畫畫玩舞可以k1 3歲開始,其他k2 4歲較為適合。

交通安全隊 - 我沒有報,只知道非星期六,詳情不知。
英文、普通話、珠心算、奧數、跆拳道、小畫班 --> 全部星期六

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

另外學校會選一D學生出來學跳舞, 代表學校出去表演或比賽, 一星期會有一堂放學後學個幾鐘, 如有比賽/表演前, 一星期會曾至有兩日放學後練習, 呢樣唔駛錢不過要老師選~
小蜜蜂就每星期特定一日著制服返學, 但會係上課時間習會, 正常時間放學~
BK の 會員
Merry X'mas!!!

大宅

好媽媽勳章

回覆 roccolamar 的帖子

無運動會架?? 我見網頁有運動會相片, 唔通依幾年無搞

親子活動一年得一次旅行咁少咋

民房

早, 我是爸爸, 到你們媽媽會坐下唔介意哦?

我一仔一囡都讀比諾的. 仔現在九龍塘私小讀三年班, 每年期末成績排全班6-8名到, 不太滿意, 但都算ok( 平均分92, 93 ) . 報過陸x濤, 嫌學校太舊而未入讀, 大抽獎則未成功.

囡現在讀k1. 也很喜歡比諾上學.

比諾唔係出名. 但課程其實不淺. 應付小學試足夠有餘. 記得阿仔小學面試時有"禮物"等詞也可順利認出, 面試老師表示贊賞.

我反而覺得寫字太早了, (有的小朋友小肌肉發展未足夠, 寫壞姿勢)

( 將廣 )以前的那位園長(主任 ? )好像很多人唔like. 太太都這麼認為. 但我接觸少, 唔覺. 校監好落力, 校外活動都親自參與.

現在的老師都好好. 師資方面仍可以再加強. 入幼稚園我更關注老師的資歷如何. 這方面唔夠透明.

cowboybaby  謝謝分享, 老師資歷在教育局果網見到有  發表於 11-12-14 14:05
lai_tat    發表於 11-12-13 13:42

水晶宮

已送出校裙.

大宅

whywhite22 發表於 11-12-13 14:31
小女以前都在比諾讀,依家已升小一,有女仔校裙,校服各一套送出,啱k1-k2小朋友著,七八成新,有興趣pm我. ...

whywhite22,自從你女女k3轉了校後,已好耐都無見你入來頃了。我仔仔考到陸x濤了。不過我想仔仔升小一後,可能開始會比較注意小一課程而小過來了。

你上次借俾我那本書我終於睇晒了,現在開始研究記憶法,以便幫輕他記的時間及負擔。

伯爵府

回覆 danielchan999 的帖子

你好 多謝你的意見 大仔讀緊德寶全日班 學費平均連雜費也5千 現在細仔正考慮比諾或救世軍全日

但聽說救世軍教出來的小朋友都很好 問題是英普會比較差 所以一直煩惱著

比諾之前聽說很差 所以一直都很可怕 現在聽了你的留言 也安心一點

感激 希望遲D還會多分享一下 謝謝
開開心心又一天

大宅

女仔全套夏季及冬季校服, 全日班床墊及大袋, 合N1至K1著, 有意留PM.

DAISYLINYING  全日班床墊及大袋幾錢  有幾成新  發表於 11-12-17 15:23

公爵府

whywhite22 發表於 11-12-13 14:31
小女以前都在比諾讀,依家已升小一,有女仔校裙,校服各一套送出,啱k1-k2小朋友著,七八成新,有興趣pm我. ...

樓主你出來喇, 打個招呼先

BK の 會員

水晶宮

塵大聞 發表於 11-12-14 11:07
樓主你出來喇, 打個招呼先
塵大聞:
我依家好小入呢版(幾乎忘記著,早前執衣櫃見到套校裙,先諗返呢版.)
估唔到呢個topic可以keep咁耐,眨下眼我女依家讀小一,好快又輪到你地d小朋友升小一.好開心認識到你地.
roccolamar:
恭喜你仔仔入到
陸x濤小學,你呢個媽咪好犀利,花咁多時間耐性教小朋友(自問我就做唔到),你噚日見到我囡囡,佢返到屋企有同我講,隔著咁耐你都認到小女,犀利.

複式洋房

畀面勳章

唔知有冇家長知唔知道學校係咪28/12全校照常上課呢...
因為有家長通知我學校貼左張紙出黎話照常喎

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

今日有返學, 應該唔同班有唔同安排~
BK の 會員

男爵府

牛年勳章

我囡N班, 呢個聖誕同新年假都只係放紅日咋...
所以今日有返學...

伯爵府

請問比諾係一個老師對幾個小朋友呢

一班大約有幾人架? thanks

(還有多新移民學生嗎)
開開心心又一天

大宅

好媽媽勳章

回覆 HAPPY_YY 的帖子

我仔仔讀緊n班全日班,大概有30人,有3個老師
個人覺得又唔係特別多新移民
仔仔係到讀得好開心,見佢好大進步(可能我要求唔高)

大宅

好媽媽勳章

請問要幾時申請K1學卷,學校係咪會派form/要自己上網申請?

goofyszesze  學校會派架喎,如果唔放心,可以問下學校。  發表於 12-1-13 13:36

複式洋房

唔知2011萬聖節同旅行D相有未呢? 都收唔到通告. 唔通我missing咗?

塵大聞  我都未收到通知呀~  發表於 12-2-1 10:02

洋房

我囝8月入讀N上午班, 幾時先會安排入學註冊?

塵大聞  應該5,6月左右, 或者打去學校問下~  發表於 12-2-1 10:03

首頁

尾頁

跳至