影視娛樂

跳至

首頁
12345...27

尾頁

男爵府

luckybaby2003 發表於 17-4-30 18:10
好似是總統選舉呀!七丶八集非常好看,三人的戲寫得好好,和前世交織一起。我覺得男二好可憐,愛的女人和 ...

淡淡然既愛,加上前世洗腦式教育,男一,女一 一齊是順利成章的。

女一對男二的一笑,攪到男二暈陀陀,可惜繼續得個恨字,悽涼。其車三個主角都好可愛。

子爵府

kyliema2006 發表於 17-4-30 19:54

總係覺得, 林秀晶做唔出令男一男二都傾心的感覺, 沒有嗰種吸引力

e7, 喝醉那場, 田雪一個回眸, 一個微笑, 男二看獃了, 全靠攝影和導演功力, 林小姐的容貌氣質, 出唔到

男爵府

MC1128 發表於 17-4-30 21:37
總係覺得, 林秀晶做唔出令男一男二都傾心的感覺, 沒有嗰種吸引力

e7, 喝醉那場, 田雪一個回眸, 一個微笑, ...

我覺得林秀晶係韓版張可頤,我第一次睇佢既戲,真人比較老。但劇中,我接受到,做得尚算不俗。

她的吸引力在於前世的修為,堅毅、聰明及靈巧。今生承傳其聰,率直。但是吸引到男一,男二全因前世的因。

大宅

對啊,我第一次睇女一就係睇「對不起、我愛你」.當然是好多年後至睇,一來感覺舊,但我是蘇粉,都冇法睇呢位女主角而睇了兩集便棄。林秀晶在這套的前世戲份已經幫她好多,她的時裝扮相咪好似譚玉英姐姐永遠長不大,沒有女人的吸引力又不可愛。好彩點都好過Man to Man的女一,韓劇的女主角其實都唔多掂。

男爵府

luckybaby2003 發表於 17-5-1 11:45
對啊,我第一次睇女一就係睇「對不起、我愛你」.當然是好多年後至睇,一來感覺舊,但我是蘇粉,都冇法睇呢 ...

譚玉瑛姐姐……即死。

我對佢係零印象,佢係呢套表現,無咁差。唔講唔知38姐。

男爵府

回覆樓主:

當天蒙面救少年女一,就係京城男一吧!

珍珠宮

回覆樓主:

林秀晶好似一個中年女演員

伯爵府

2018復活節勳章

認同林秀晶氣場稍弱,但劇中這鐵三角發展下來好有意思,我更期待劉軫伍同韓世主兩個男人更多前世今生的浪漫同矛盾

E8我想為高庚杓的演出,為劉軫伍的眼神鼓掌呀

首先係三人行世主代田雪縛鞋帶時,話佢知世上有人長時間守護住她,劉幽靈眼中閃出的感動,同時感動住我,亦令我開始對講出呢番話的韓世主添左幾分好感

到田雪自揭見到前生的片段,劉幽靈目光既驚又喜,始終佢內心係藏住最大部分記憶之人,佢應該深知三人關係不只限於戰友同志般純粹

最後就是男女主角那個擁抱,看在眼裡的劉軫伍表情七分欣喜三分複雜,我估佢前世一定係苦苦暗戀秀妍的大哥哥

我昨晚睇完E7其實搖搖頭架,成集打拉布,E8前半就似廣告雜誌,好在三人一合體終於有劇情推進,雖然三十年代故事仍然賣得太多關子。劇集已過半了,希望導演編劇大人唔好再行鬆一集緊一集的模式

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

原來下星期韓國總統大選,芝加哥打字機會停播,順延一周到五月十二日至播第九集,有排等。。。

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-1 22:20
認同林秀晶氣場稍弱,但劇中這鐵三角發展下來好有意思,我更期待劉軫伍同韓世主兩個男人更多前世今生的浪 ...

我都鈡意E7、8,3人行的微妙關係,田雪成曰問而家兩個人定三個人,語帶雙關,男二在旁,心裏是何滋味?

林小姐係核心,發揮微妙化學作用,佢演技無問題,早10年演呢個角色就啱啱好,而家,欠少少說服力,點解男一男二戀戀隔世情緣

男爵府

林小姐現代造型係靠害的,件米色牛仔外套,硬磞磞的,好像 80's,系鞋帶時穿的闊腳加吊腳牛仔褲,白襪黑波鞋,簡直攞命 3000。其實阿仁的造型都攞膽,不過潮人嘛,還頂得住。但係林小姐,就令大家反肚囉。

Ryanma    發表於 17-5-29 10:22

大宅

MC1128 發表於 17-5-2 01:00
我都鈡意E7、8,3人行的微妙關係,田雪成曰問而家兩個人定三個人,語帶雙關,男二在旁,心裏是何滋味?

...
呢段三人關係真係好好睇,有革命的背景,有未知原因的上世結局,原來亞仁在前世一開始便知道劉秀姸是女的,應該就是他先對秀妍產生愛意而男一先向他坦白自己的心意。此劇 的編劇好好,之前看男一女一二人去捉番隻狗時的那場也覺得太長,後來交代返原來是男二附身在狗身上所以飛埋去抱著女一。入戲肉又要等多個星期。

伯爵府

2018復活節勳章

luckybaby2003 發表於 17-5-2 11:49
呢段三人關係真係好好睇,有革命的背景,有未知原因的上世結局,原來亞仁在前世一開始便知道劉秀姸是女的, ...

編劇點解要安排劉秀妍作男裝打扮呢?等男二以為一直只得自己知道秀妍係女兒身,無諗過男一會同時愛上她嗎?

男爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-2 12:01
編劇點解要安排劉秀妍作男裝打扮呢?等男二以為一直只得自己知道秀妍係女兒身,無諗過男一會同時愛上她嗎 ...

當天少女田雪的爸爸被日軍刹害後,少女田雪由一蒙面人救走,蒙面人叫少女田雪到夜總會找高庚杓。及後呢個蒙面人返夜總會的地板下取出急救箱為自己縫針,懂得醫術的蒙面人,我覺得是男一。而當男一與少女田雪正式見面時,男一話田雪好像女仔,及在與少女田雪打鬧期間,她曾觸動過男一受傷的手,而令男一出現痛苦的神情。所以我覺得男一是知道田雪是女扮男裝的。

係第一集,男二弄跌了女一的帽,露出長頭髮,男一及男二都在場噃,係人都知佢係女仔啦!

只不過,男二係前世一直都是局外人,故希望能在今生與田雪表白。

男爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-2 12:01
編劇點解要安排劉秀妍作男裝打扮呢?等男二以為一直只得自己知道秀妍係女兒身,無諗過男一會同時愛上她嗎 ...

攪革命女扮男裝方便d? 未睇ep7/8, dailymotion 太多廣告,

子爵府

kyliema2006 發表於 17-5-2 10:31
林小姐現代造型係靠害的,件米色牛仔外套,硬磞磞的,好像 80's,系鞋帶時穿的闊腳加吊腳牛仔褲,白襪黑波 ...
阿仁個現代作家造型, 我初初睇都嚇親, 但睇睇吓又順眼番, 無法, 人紅, 由內到外charm出嚟

高庚杓, 有時塊臉有啲飽飽, 有時OK幾好睇, 對手係阿仁, 難搞啲

伯爵府

2018復活節勳章

kyliema2006 發表於 17-5-2 12:26
當天少女田雪的爸爸被日軍刹害後,少女田雪由一蒙面人救走,蒙面人叫少女田雪到夜總會找高庚杓。及後呢個 ...

咪係,係人都知佢係女仔啦。唔會講話兩人唔知那個歌女係秀妍真身卦?

伯爵府

2018復活節勳章

MC1128 發表於 17-5-2 15:28
阿仁個現代作家造型, 我初初睇都嚇親, 但睇睇吓又順眼番, 無法, 人紅, 由內到外charm出嚟

高庚杓, 有時 ...

我對亞仁的任何造型都免疫,再貼一次最爆嗰款

Ryanma    發表於 17-5-29 10:24
MC1128    發表於 17-5-2 16:30
MC1128    發表於 17-5-2 16:30

伯爵府

2018復活節勳章

kyliema2006 發表於 17-5-2 10:31
林小姐現代造型係靠害的,件米色牛仔外套,硬磞磞的,好像 80's,系鞋帶時穿的闊腳加吊腳牛仔褲,白襪黑波 ...

睇埋第八集更覺女主角 casting 強差人意,秀妍被救時得嗰十三四歲,兩位男孩起碼大佢五六七年,依家外型點睇都無說服力。高庚杓明明最年輕,偏偏每次都做年長嗰個,演藝圈真的在催迫佢成熟嗎?

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-2 16:29
睇埋第八集更覺女主角 casting 強差人意,秀妍被救時得嗰十三四歲,兩位男孩起碼大佢五六七年,依家外型點 ...
我本來想講呢個pt ,又怕jm誤會我專針對林小姐

唔係林小姐的錯, 係timing問題, 對不起我愛你、尋找金鐘旭的林秀晶, 其實正好符合田雪角色需要

有jm形容37歲的林小姐為中年女演員, 唉, 不是37歲有問題( wuli 布利都係呢個歲數), 係角色不適合她

首頁
12345...27

尾頁

跳至