想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

chiling009 發表於 17-4-8 21:57
之後都無打算返愛群回診,有一日,收到呢度jm pm 我,叫我試下去榮總醫院睇黃志賢醫師,禁我就上網睇啦,一睇先 ...

加油喔

大宅

加油呀

複式洋房

努力

大宅

加油

大宅

chiling009 發表於 17-4-8 20:16
他有一種天生的病,令到不育!我地拍拖既時候已經知道,我重叫佢食善存茄紅素,禁佢都有乖乖主動食,食左9個月左 ...

加油

大宅

chiling009 發表於 17-4-8 20:16
他有一種天生的病,令到不育!我地拍拖既時候已經知道,我重叫佢食善存茄紅素,禁佢都有乖乖主動食,食左9個月左 ...

每個醫生都有自己專長,翁翁的專長係睇免疫

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

franchoi 發表於 17-4-13 01:48
每個醫生都有自己專長,翁翁的專長係睇免疫

可能係啦,所以佢對我個case好似無咩信心,但佢都幾有耐性既

男爵府

開心吸收勳章

加油呀!!

大宅

回覆樓主:

又繼續。。(1月中)
之後到我睇李醫師,首先又係去抽血,陰超,醫生睇完報告之後話我小卵,要食3個月dhea之後先可返去開針。。之前我聽翁翁講話我一切正常,我以為我真係無問題
禁我唯有聽佢講食住藥先,1800蚊台幣一盒,要買3盒,一日食2次,佢叫我3月day 2至day4返去回診,如ok就3月開針..
返到香港之後,台灣醫院叫我地係香港做張結婚公證既野,禁我上網睇話2個工作天,$160就ok..點知原來重要去婚姻註冊署申請一份真實副本,要3星期左右,我時間又預遲左,M小姐又早左2日黎,但因為一定要攞到呢張證書先返去回診,令到我3月要day5先返到台灣,去到仍然係抽血,陰超,點知醫生話我。。得2粒卵,話我太遲返去,所以走哂,今個月又開唔到針啦

大宅

回覆樓主:

禁佢就叫我拎定針藥返去,等4月day1既時候通知佢,睇下邊日打,終於4月又早左2日黎,禁佢就叫我day2開始打針,14號回診,撞正復活節,機票酒店貴到痴左線,我今晚終於打哂7日針
聽日返去回診,李醫生話17/18號抽卵,希望可以多d卵子啦,之後19號就返香港!
有無人話我知我呢幾日(14-16)號係台灣重可以食咩飲咩幫助抽卵?又或者抽完之後食返d咩好。。我發現我好似黎到台灣咩都唔飲得,只飲熱水

洋房

chiling009 發表於 17-4-13 22:10
禁佢就叫我拎定針藥返去,等4月day1既時候通知佢,睇下邊日打,終於4月又早左2日黎,禁佢就叫我day2開始打針,14 ...

我依家都係台灣,聽朝翁翁度抽卵,一齊加油(emoji)(emoji)
我有飲果汁,雖然嗬知得唔得。

大宅

zuki_law 發表於 17-4-13 22:38
我依家都係台灣,聽朝翁翁度抽卵,一齊加油(emoji)(emoji)
我有飲果汁,雖然嗬知得唔得。
...

咩果汁好?
因為我睇呢份野。。橙都唔食得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

希望你成功
好欣賞你果份堅持
加油 放鬆心情唔好霖甘多
支持你

洋房

chiling009 發表於 17-4-13 22:53
咩果汁好?
因為我睇呢份野。。橙都唔食得

我無呢份野,我有飲蘋果石榴呀菠蘿個啲。移植後應該唔係抽卵前?

大宅

回覆樓主:

今日去左回診,確定了18號抽,這2天還要打針,星期日打破卵針,今朝抽完血照完陰超,醫師說只有3粒比較成熟,希望抽果日會多d..今日等左3個鐘先見到醫師,ivf真係長久戰...

洋房

我今朝抽咗卵了,你都加油(emoji)(emoji)

大宅

zuki_law 發表於 17-4-14 21:30
我今朝抽咗卵了,你都加油(emoji)(emoji)

你抽完有無咩唔舒服?
幾時植入呀?

複式洋房

加油呀!預祝成功

洋房

我下個月返嚟植入
我割埋內膜息肉,肚有啲痛,去廁所抹到啲血,其他冇咩野

大宅

zuki_law 發表於 17-4-15 10:07
我下個月返嚟植入
我割埋內膜息肉,肚有啲痛,去廁所抹到啲血,其他冇咩野