想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我先生都係呢個問題,要睪丸直接抽。而家雪左三個胚胎。

男爵府

bubu8995 發表於 19-3-21 17:48
大家好 我老公都是無精 現時好無助不知道如何做 請問sis 現時有咩可以做 要唔要驗血檢查
同時剛 排了不 ...

Same case here...我直接去睇左仁安馮醫生泌尿科的,但我地都覺佢麻麻地。剛剛去左台北榮總睇黃醫師,佢真係好nice! 不過佢睇左我c6 case, 都話要做抽精手術先知有無精...如果無都係無希望>< 我覺得黃好有經驗,你可以搵佢初診先,聽下佢有咩講。c6要驗血同驗基因。

男爵府

樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終外地要做全身麻醉手術,又驚佢痛...但黃醫師話得呢步先可以知道有無,如果搵到有,先會叫我去抽卵。即C6要做2次手術呀...所以唔知點解我覺得搵到機會唔大

別墅

chelseywong 發表於 19-3-22 19:31
樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終 ...

是否誤會 如你老公搵到有精 應該唔會再開多一次刀
我諗 一次開刀就可以 有錯請更正 祝你們成功 不要太擔心la sis

男爵府

虎到金來勳章

chelseywong 發表於 19-3-22 19:31
樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終 ...

我老公做完手術即日就返香港啦,手術大概一個中左右,之後佢係恢復室休息一陣,痛就一定架啦,抽完個旦旦變左紫黑色
無錯,我當時做2次的,一次係搵,一次正式抽卵果時,先生同時抽精,至於點解唔係一次呢?
我當時因為唔識,所以就跟佢說話去做,你可以問下搵到精子時可唔可以雪精

大宅

chelseywong 發表於 19-3-22 19:26
Same case here...我直接去睇左仁安馮醫生泌尿科的,但我地都覺佢麻麻地。剛剛去左台北榮總睇黃醫師,佢真 ...

我老公係馮醫生做手術,開頭覺得佢麻麻,但原來佢都幾好的,14年做手術抽左好多精雪住左,16年生左第一胎,黎緊會再放胎

男爵府

chiling009 發表於 19-3-23 00:26
我老公做完手術即日就返香港啦,手術大概一個中左右,之後佢係恢復室休息一陣,痛就一定架啦,抽完個旦旦 ...

可以即日返香港咁好!醫師叫c6住兩晚..你係刺穿定係開睪丸用顯微鏡搵呀?我地係後者。醫生話要全身麻醉。你地都係?

黃話就算搵到精子都雪唔到,因為太fragile. 要即刻做鮮胎。所以一係我同時抽卵,如果唔係c6就要開兩次...不過第2次會係搵到既地方直接開,唔洗再搵。但如果搵唔到精子,我既卵子就會無用了(除非決定用捐精)。

複式洋房

回覆 chelseywong 的帖子

好唔開心,今日其實懷住緊張心情抽卵。點知老公拎左2 次精,一次無精,一次有少少但唔郁。好傷心,而家變左雪卵。。。我仲高齡,而家好迷惘,C6 聽日要睇泌尿科。C6 精子唔知點解上年concentration有5.3, 今年3月尾驗3.6, 四月iui 2.6....今日一D 都無。&#128557;&#128557;&#128557;&#128557;

禁止訪問

複式洋房

而家我C6 睇何昆崙醫生,唔知ok ng ok &#128073;&#128072;

複式洋房

傻的貓 發表於 17-4-8 21:03
我老公係無輸卵管 但佢可以先做手術係蛋蛋到抽到精子我再開針喎 不過我係香港做
...

請問你係香港邊家做的?我老公都要做,考慮緊係威院私家定係仁安

複式洋房

littlecats 發表於 19-3-10 00:41
我老公都係無輸精管,我地係仁安做ivf,仔仔宜家就黎3歲,想再追多個

請問妳係仁安搵邊位醫生做的抽精?我哋都係咁情況,依噶搵緊邊位醫生好點。

複式洋房

tszyingwo 發表於 19-3-11 20:21
我同老公等緊8月尾見醫生,今年年頭老公檢查精子,發現無精蟲,懷疑我老公兒時生牙腮可能塞住,而家暫時未 ...

我老公都是發現無精蟲,醫生話可能是阻塞性無精,但又不知具體原因。我哋都搵緊泌尿科醫生睇,請問有冇推薦?

大宅

xixiqin123 發表於 19-6-2 11:16
請問妳係仁安搵邊位醫生做的抽精?我哋都係咁情況,依噶搵緊邊位醫生好點。
...

馮達洲醫生

複式洋房

請問你哋有冇Whatsapp group ?
我老公都係無精,在北醫取精。但我part冇係北醫做。

大宅

coffee_coffee88 發表於 19-11-16 23:59
請問你哋有冇Whatsapp group ?
我老公都係無精,在北醫取精。但我part冇係北醫做。
...

請問有冇WhatsApp group? 我老公都係確診症無精症 好迷茫

大宅

xixiqin123 發表於 19-5-31 13:27
請問你係香港邊家做的?我老公都要做,考慮緊係威院私家定係仁安

我老公係仁安 曹醫生到係副睪丸到抽精手術,做前做左檢查,係天生無輸精管,但抽血指數就有精子,所以畀左好大信心我地。
抽精做一次手術就得,微創手術所以傷口只係一個針窿,無瘀傷,幾日後就無左個窿。
佢做完手術之後,就到我開始抽卵手術療程

複式洋房

kaman0713 發表於 19-12-29 09:43
請問有冇WhatsApp group? 我老公都係確診症無精症 好迷茫

我先生都係無精,排緊威院做ivf,6月先聽講座,有 group可唔可以加埋我?

男爵府

虎到金來勳章

chelseywong 發表於 19-3-23 12:23
可以即日返香港咁好!醫師叫c6住兩晚..你係刺穿定係開睪丸用顯微鏡搵呀?我地係後者。醫生話要全身麻醉。 ...

而家點情況呀

男爵府

虎到金來勳章

kathychoy1230 發表於 20-5-24 12:44
我先生都係無精,排緊威院做ivf,6月先聽講座,有 group可唔可以加埋我?

我之前排廣華排到2022,好睇無等,而家bb就黎3歲

首頁

尾頁

跳至