想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

我先生都係呢個問題,要睪丸直接抽。而家雪左三個胚胎。

大宅

bubu8995 發表於 19-3-21 17:48
大家好 我老公都是無精 現時好無助不知道如何做 請問sis 現時有咩可以做 要唔要驗血檢查
同時剛 排了不 ...

Same case here...我直接去睇左仁安馮醫生泌尿科的,但我地都覺佢麻麻地。剛剛去左台北榮總睇黃醫師,佢真係好nice! 不過佢睇左我c6 case, 都話要做抽精手術先知有無精...如果無都係無希望>< 我覺得黃好有經驗,你可以搵佢初診先,聽下佢有咩講。c6要驗血同驗基因。

大宅

樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終外地要做全身麻醉手術,又驚佢痛...但黃醫師話得呢步先可以知道有無,如果搵到有,先會叫我去抽卵。即C6要做2次手術呀...所以唔知點解我覺得搵到機會唔大

民房

chelseywong 發表於 19-3-22 19:31
樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終 ...

是否誤會 如你老公搵到有精 應該唔會再開多一次刀
我諗 一次開刀就可以 有錯請更正 祝你們成功 不要太擔心la sis

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

chelseywong 發表於 19-3-22 19:31
樓主,我剛剛都睇左黃醫師,佢話要同c6做抽精手術先知有無。想問係咪要住2晚?環境ok? 我都幾擔心呀,始終 ...

我老公做完手術即日就返香港啦,手術大概一個中左右,之後佢係恢復室休息一陣,痛就一定架啦,抽完個旦旦變左紫黑色
無錯,我當時做2次的,一次係搵,一次正式抽卵果時,先生同時抽精,至於點解唔係一次呢?
我當時因為唔識,所以就跟佢說話去做,你可以問下搵到精子時可唔可以雪精

大宅

chelseywong 發表於 19-3-22 19:26
Same case here...我直接去睇左仁安馮醫生泌尿科的,但我地都覺佢麻麻地。剛剛去左台北榮總睇黃醫師,佢真 ...

我老公係馮醫生做手術,開頭覺得佢麻麻,但原來佢都幾好的,14年做手術抽左好多精雪住左,16年生左第一胎,黎緊會再放胎

大宅

chiling009 發表於 19-3-23 00:26
我老公做完手術即日就返香港啦,手術大概一個中左右,之後佢係恢復室休息一陣,痛就一定架啦,抽完個旦旦 ...

可以即日返香港咁好!醫師叫c6住兩晚..你係刺穿定係開睪丸用顯微鏡搵呀?我地係後者。醫生話要全身麻醉。你地都係?

黃話就算搵到精子都雪唔到,因為太fragile. 要即刻做鮮胎。所以一係我同時抽卵,如果唔係c6就要開兩次...不過第2次會係搵到既地方直接開,唔洗再搵。但如果搵唔到精子,我既卵子就會無用了(除非決定用捐精)。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊