親子旅遊

跳至
[本地] 馬騮山

首頁

尾頁

子爵府

好多年無去啦! 而家仲係米好多 monkey? 仲好恶?搶路人食物?打算遲 D带 2個女去睇睇,不過太多 monkey 的話又怕佢地驚

大宅

而家仲係米好多 monkey? of course
仲好恶? it depends how you treat them
搶路人食物? if they know you have food but don't want to feed them they would 搶食物

cake05    發表於 17-4-9 23:45

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

4,5個月前去過,其實佢地識得同人類保持距離,最緊要你唔好帶膠袋去袋野,或者沿途拎d食物出黎,好易招惹佢地攻擊。

cake05    發表於 17-4-9 23:44

侯爵府

畀面勳章

bobomycat 發表於 17-4-8 23:56
仲好恶? it depends how you treat them
搶路人食物? if they know yo ...

係,唔好貪得意餵佢地就冇事

子爵府

bobomycat 發表於 17-4-8 23:56
搶路人食物? if they know yo ...

而家 D Monkey 甘狼死㗎!
如果我咩backpack 去裡面放自己物品,只行但吾會餵食物比佢地,甘佢地會吾會一樣搶我袋㗎?

子爵府

anpanmenbaby 發表於 17-4-9 00:01
係,唔好貪得意餵佢地就冇事

我打算當行山甘行啦!吾會餵佢地食物
對上一次去馬騮山大約10年前,我地幾個人係大路個巴士站等车走,當時周圍都無咩馬騮喺附近,直至有個女人一路向我地方面行一路叫名又一路掉 D 食物喺地下,吾洗3分鐘,目測我估大約有60/70 隻有老有幼嘅馬騮,同一時間由四方八面衝落黎大馬路搶野食,嚇到我地個個跳哂坐上巴士站嘅鐵馬度,之后我仲有少少陰影都無去過啦

cake05    發表於 17-4-9 23:46

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

mammycat1818 發表於 17-4-8 23:09
好多年無去啦! 而家仲係米好多 monkey? 仲好恶?搶路人食物?打算遲 D带 2個女去睇睇,不過太多 monkey ...

我都想帶小朋友去,但怕小朋友見到咁多monkey,都係考慮下先

大宅

回覆樓主:

今天有無人去,多人行嗎?
想宜家去。

禁止訪問

大宅

有啲Monkey都幾惡,有時啲Monkeybb係行人道行行近少少個Monkey媽媽已經發惡,但Monkeybb又阻住條行人道所以真係要拖緊小朋友,同要盡量避開monkey,因為啲monkey真係當條路自己唔會讓你行同埋唔好用相機近距離影相,會兇你,係門口拎條長竹會安全啲

禁止訪問

男爵府

睇還睇,小心瘋狗症。

珍珠宮

好惡!我地手上已經冇拎野食。

好彩有行山杖,先冇咁惡,又柯到成地屎,臭!

下次唔會再去。

男爵府

mammycat1818 發表於 17-4-9 04:02
而家 D Monkey 甘狼死㗎!
如果我咩backpack 去裡面放自己物品,只行但吾會餵食物比佢地,甘佢地會 ...

宜家已經人無咁惡,同無咁多。。。。不過你驚就唔好去,你亂叫,佢地都驚,可能會攻擊你。 背囊入面野食係唔會搶的,放心,背心膠袋就實搶。行山棍就請有備啦。

珍珠宮

畀面勳章

上個月去, 馬騮多數係晒路邊.
有成堆馬騮係身邊行過, 阿仔 (3歲) 嚇到喊

複式洋房

回覆樓主:

多d人一齊去,應該安全d

複式洋房

本來就計劃呢個星期去行,都唔知會唔會落雨

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至