網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想喺日本樂天買嘢, 只係訂一間店一張單嘅嘢, 四件貨, 體積重量不算大.
已登記TENSO, 但未用過. 請問你哋係咪通常揀EMS? AIR或SAL平少少咁... 係咪都係經香港郵政派遞? 定速遞公司?

運費加服務手續費我估都要三、四千円, 都唔平... 又錯過咗4月初的1000円OFF優惠...

你哋有冇啲咩貼士可以教吓我? THX!

大宅

Tenso 好貴

伯爵府

Asunbury 發表於 17-4-10 16:11
Tenso 好貴
咁有冇其他途徑?

公爵府

通常揀EMS, 因為差好少錢的. 通常都是有優惠時才買的. 注意: 如果有4年貨, 集合到香港, 集合時每件貨都要另外俾SERVICE CHG的. 加加埋埋費用都不平的. 佢的好處係快. 我上次用今日拍, 次日就送到屋企了.

伯爵府

Yeelim 發表於 17-4-10 17:56
通常揀EMS, 因為差好少錢的. 通常都是有優惠時才買的. 注意: 如果有4年貨, 集合到香港, 集合時每件貨都要另 ...
謝謝資料!
購物和轉運的程序, 係咪咁... (請指教吓我有冇理解錯):
上樂天網買嘢, 送貨地址輸入TENSO給我的地址
--> 要我自己通知TENSO有貨收, 定係等TENSO通知收咗貨???
--> 俾錢TENSO和指示佢以咩方式寄過來

還是不用這麼複雜?

請指教.

公爵府

唔好意思, 我只是用過TENSO 2次, 詳情忙記了.
我只記得入倉的時間較長的. (要幾日的)

TENSO要上傳證件才可以用的.
所以你要整好TENSO A/C, 才好寄貨去.
注意: 第一次收貨的地址, 要跟注冊時相同的.

伯爵府

Yeelim 發表於 17-4-11 14:28
唔好意思, 我只是用過TENSO 2次, 詳情忙記了.
我只記得入倉的時間較長的. (要幾日的)
oh! 原來咁. 謝謝提醒!

大宅

回覆樓主

請問如揀船運,通常幾多日?

伯爵府

ainsleychun 發表於 17-10-30 15:05
請問如揀船運,通常幾多日?
請其他jm代答... 我都唔知呀, 最後我冇用轉運, 因為都唔係好識搞, 運費又貴, 就算有jm介紹其他轉運公司, 有人又話呃重量, 最後計出嚟都係唔平... 我唯有等自己或親戚去日本先買嘢.

首頁

尾頁

跳至