親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

南九州jr pass好似得三日, 而家plan緊行程,鹿兒島去熊本(即日)---》宮崎(住二日)---》鹿兒島,回鹿兒島個程已經要另外比錢!
頭痛點善用個pass
八日行程
鹿兒島去回,諗住只去鹿兒島、熊本和宮崎
頭痕

男爵府

M&A Mom 發表於 17-4-12 14:13
南九州jr pass好似得三日, 而家plan緊行程,鹿兒島去熊本(即日)---》宮崎(住二日)---》鹿兒島,回鹿兒島個 ...

我都係8日, 頭幾日會自駕,之後由熊本去宮崎,鹿兒島搭JR.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

c6C9home 發表於 17-4-12 15:12
我都係8日, 頭幾日會自駕,之後由熊本去宮崎,鹿兒島搭JR.

自駕自由好多,我地唔係自駕,所以要計清楚d交通時間!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

子爵府

醒目開學勳章

回覆 M&A Mom 的帖子

去旅行社問買南九州PASS,職員會教你點買。我都去完回來

大宅

請問去邊間旅行社買南九州PASS?

大宅

justin08 發表於 17-4-12 16:15
回覆 M&A Mom 的帖子

去旅行社問買南九州PASS,職員會教你點買。我都去完回來
我啱啱都買咗機票下個月尾去鹿兒島, 9天非自駕自由行呀~ 又係諗住玩南九州... 有無行程可以share / 介紹下呀?
有咩啱小朋友玩? thanks~

子爵府

醒目開學勳章

rosanala 發表於 17-6-26 16:54
我啱啱都買咗機票下個月尾去鹿兒島, 9天非自駕自由行呀~ 又係諗住玩南九州... 有無行程可以share / 介紹下 ...

因為我兩個大人去,櫻島、指宿、青島、高千穗峽、熊本

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

justin08 發表於 17-6-26 18:05
因為我兩個大人去,櫻島、指宿、青島、高千穗峽、熊本
有無行程可以SHARE下

複式洋房

我剛去完鹿兒島7天,行程如下
DAY 1. HKE上午7點幾機去福岡>博多3:20PM巴士去高千穗
DAY 2 高千穗 > 宮崎
DAY 3 宮崎 > 宮崎1DAY PASS 玩早南,青島.....
DAY 4 宮崎 > 指宿(南九州 PASS day1)
DAY 5 指宿 > 鹿兒島(南九州 PASS day2)
DAY 6 鹿兒島 > 吉松> 人吉>熊本>鹿兒島 (南九州 PASS day3)
DAY 7 HKE12:50機反香港

DAY 6 因為係星期日, 所以4程全部坐特式火車(好難就到架,d 特式火車吾係日日開)一路風景好靚.

可以參考吓,我地2個人無自駕,如果自駕可以再玩多d地方.

大宅

回覆樓主

請問你有冇去青島、梯戶神宮、日南?會不會好難去?

首頁

尾頁

跳至