自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2021勳章

是咁的:

早排,中四的阿仔, 隨學校去會展,參觀個升學博覽會, 期間在呢間EF Englishtown填咗份問卷, 呢間中心剛才打來, 約阿仔明日去試堂(1對1 仲要係免費), 我在網上search一睇, 發覺D comments 唔多掂, 講到好似美容院sell course一樣 !!!!!!

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我讀緊,咁又未至於好似美容咁 sell 法,不過,唔啱中學生讀,冇需要去。

wcpcelia    發表於 17-4-13 11:13
總有離別的時候

珍珠宮

2021勳章

Chowying 發表於 17-4-12 20:26
我讀緊,咁又未至於好似美容咁 sell 法,不過,唔啱中學生讀,冇需要去。
...
謝謝你回覆呀~~ 我在網上看到一些comments, 是中學生被邀請去免費做英語測試(評估)的, 對方會不斷游說, 叫參加者join這個join那個, 又要盡快報名交錢...

我照樣講比阿仔知, 因為仲要去到火炭centre 試堂...

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Rita 發表於 17-4-12 21:41
謝謝你回覆呀~~ 我在網上看到一些comments, 是中學生被邀請去免費做英語測試(評估)的, 對方會不斷游 ...

其實佢課程唔貼中學,要求要好自律。因為我可以用進修基金果1萬先 join 佢,所以唔去都冇所謂。
sales 就當然會遊說 不過唔會圍你既,想去就教定個仔話一定要問過家長先答覆,不過,都係果句,唔啱中學生讀。

總有離別的時候

珍珠宮

2021勳章

Chowying 發表於 17-4-12 21:50
其實佢課程唔貼中學,要求要好自律。因為我可以用進修基金果1萬先 join 佢,所以唔去都冇所謂。
sales 就 ...
而家明白哂, 會講比阿仔知道. 謝謝呀~~~~

首頁

尾頁

跳至