自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問各位坐飛機經驗豐富的jm,你們坐十幾個鐘飛機的時候,喜歡直航定中途轉機?為什麼呢?

侯爵府

回覆樓主:

可以直航就緊係直航啦,瞓吓或者睇吓戲咩都好。
要轉機嘅隨時要等幾個鐘,唔好彩班機delay接唔到下一班就仲煩。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

各有各捧場客
直航快,但有人鍾意落機鬆一鬆

男爵府

回覆 babyf 的帖子

有直航揀直航,除非你打算停留一兩日。否則,第一段機有咩延誤轉吾切第二班機盞搞。尤其一日一班果啲,到時吾三吾四又冇左一日玩,又嘥左一晚酒店。

wcpcelia    發表於 17-4-13 11:09

翡翠宮

回覆樓主:

自己,直
同老人家,轉機,多數住一晚

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我自己睇價錢同時間, c6like中東轉, 話啲機新又唔戈駛咁長程

珍珠宮

calvin1230hk 發表於 17-4-12 21:41
可以直航就緊係直航啦,瞓吓或者睇吓戲咩都好。
要轉機嘅隨時要等幾個鐘,唔好彩班機delay接唔到下一班就仲 ...

有直一定直,試過溫哥華返來東京轉機,似瞓著覺比人的落機,跟著等幾粒鐘,好倦。

wcpcelia    發表於 17-4-13 11:10
calvin1230hk    發表於 17-4-12 23:51

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

babyf 發表於 17-4-12 21:28
請問各位坐飛機經驗豐富的jm,你們坐十幾個鐘飛機的時候,喜歡直航定中途轉機?為什麼呢?
...

中途轉,可以落機鬆下,洗下面,刷個牙。

伯爵府

直航好,但自己一個就辛苦d,有伴時間會過得快d

男爵府

回覆樓主:

我最近飛英,法 都係新架坡轉機,停1 小時。。雖然比直航飛多左時間,但我寧可落機鬆一鬆。。坐長途機真係好辛苦。。我朋友坐亞聯猶就坐7 小時 轉機 停2 小時 再坐7 小時。。咁樣係最舒服既轉機。。

goat    發表於 17-4-12 21:51

大宅

以前喺飛機瞓唔倒覺,轉機可以中途停下,感覺好少少

而家瞓倒,一定直航,慳番轉機嗰幾個鐘

珍珠宮

10小時以上我寧願中途轉機, 起碼可以行下。
同樣飛歐洲, 我自己直航會累過中東轉機

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

後生時唔介意轉機,老左寧可直航快d搞掂,特別係如果有小朋友一齊飛,再等轉機仲痛苦,又捱多2-3個鐘

伯爵府

回覆樓主:

我都矛盾,後生時坐十幾個鐘都有少少幽閉恐懼,現在年紀大心理更嚴重,但又唔想轉機麻煩。所以睇下各位意見。

禁止訪問

子爵府

有得揀, 緊係直航

伯爵府

lambxx 發表於 17-4-12 21:49
我最近飛英,法 都係新架坡轉機,停1 小時。。雖然比直航飛多左時間,但我寧可落機鬆一鬆。。坐長途機真係 ...
我同你差不多,我係鐘意新航 d 機舒服 d ,又有 s20 俾你喺機場用,停個零鐘,正!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

直航,吾想浪費時間

男爵府

回覆樓主:

直航

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至