想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 大眼B仔 的帖子

yes, 我GNC買左Coenzyme Q10 (一粒100mg), 對嗎?

大宅

回覆 franchoi 的帖子

明白, 之後你會再試自然?

複式洋房

kimchi0328 發表於 17-4-13 12:29
回覆 losoSSS 的帖子

邊度做iui? 第一次?

第一次做,係仁安
因為出左amh 報告時我已開始左iui療程,所以醫生叫我試左iui, 如果今次唔得,佢話要直接ivf , 因為同時間競賽

大宅

嘩, 你要食咁多野....天喜丸好似都有中藥成份, 會唔會中醫撞左架?!蠔皇素唔係男人食嗎?
另外, 魚油, 維他命D3有咩作用? 對卵子質素有幫助嗎?
唔好意思, 我唔太識, 所以比較多問題~

大宅

係咪董醫生做?

大宅

kimchi0328 發表於 17-4-13 15:19

明白, 之後你會再試自然?

之前c6精子形態2% 時,我會考慮試管

但依家c6 精子已經合格,有5%,我prefer自然,

畢竟我amh太低,3月照,我得右邊有3粒卵泡,左邊見唔到。我覺得就算打促卵針都要打幾個月,唔想咁辛苦。

同埋,大陸的醫院感覺真係好差,無晒私隱,醫生好忙,根本唔得閒理你。一切照流程做,你想問多兩句都講唔到。

大宅

kimchi0328 發表於 17-4-13 15:27

嘩, 你要食咁多野....天喜丸好似都有中藥成份, 會唔會中醫撞左架?!蠔皇素唔係男人食 ...

蠔皇素唔係男人的專利,女人都食得。 GNC的綜合維他命全部有加鋅的。 食多啲鋅,對卵子都會好啲。

我有家族遺傳脂溢性皮炎,會甩頭髮,就係缺鋅引致。 十幾年前,我在大陸醫院拔過頭髮驗過,係缺鋅。 以前唔知鋅片已經可以成樽買,所以無買到。依家睇多左bk,先識得買來補充。

大宅

kimchi0328 發表於 17-4-13 15:27

嘩, 你要食咁多野....天喜丸好似都有中藥成份, 會唔會中醫撞左架?!蠔皇素唔係男人食 ...

維他命D3對黃體孕酮等有幫助

複式洋房

kimchi0328 發表於 17-4-13 15:31

係咪董醫生做?

係周醫生

大宅

kimchi0328 發表於 17-4-13 12:27
回覆 大眼B仔 的帖子

剛37, 月尾會見醫生, 老公精子正常, 到時問下iui/ ivf 好d~ 我早兩日去買左GNC Q10 + ...

我同你心情一樣,一頭霧水

大宅

bell18 發表於 17-4-13 18:29
我同你心情一樣,一頭霧水

咁你情況係點?

大宅

losoSSS 發表於 17-4-13 15:21
第一次做,係仁安
因為出左amh 報告時我已開始左iui療程,所以醫生叫我試左iui, 如果今次唔得,佢話要直接 ...

希望你今次成功!但醫生有冇話做完iui, 隔幾耐可以ivf?

大宅

franchoi 發表於 17-4-13 16:17
之前c5精子形態2% 時,我會考慮試管

但依家c6 精子已經合格,有5%,我prefer自然,

我從來都冇諗過大陸做,完全冇信心!要做都去台灣!其實最好當然係自然bingo, 但都係果句,時間都等人,所以都好矛盾

複式洋房

kimchi0328 發表於 17-4-13 18:52
希望你今次成功!但醫生有冇話做完iui, 隔幾耐可以ivf?

我都希望,始終我唔想行到ivf 呢一步,同埋我做一次iui, 已經打左好多針, 肯定比一般人多, 打到怕

周醫生冇話幾時可做ivf, 佢叫我唔好諗咁多,仲話可能今次成功呢,如果今個月fail 至再搵佢,不過一定係ivf, 佢話我amh 咁低,要同時間鬥快

我知台灣平啲,但又要請假又頻僕,人在異地,我怕自己放鬆唔到⋯

大宅

kimchi0328 發表於 17-4-13 19:00
我從來都冇諗過大陸做,完全冇信心!要做都去台灣!其實最好當然係自然bingo, 但都係果句,時間都等人,所 ...

其實做試管我都係prefer去台灣

大宅

我從來都冇諗過大陸做,完全冇信心!要做都去台灣!其實最好當然係自然bingo, 但都係果句,時間都等人,所 ...

俾你地睇下大陸生殖科醫院做的精液報告

大宅

D3驗的性激素六項就不發了,都一樣

給你們看看D21做的驗血和內膜檢測

大宅

losoSSS 發表於 17-4-13 20:16
我都希望,始終我唔想行到ivf 呢一步,同埋我做一次iui, 已經打左好多針, 肯定比一般人多, 打到怕

周醫 ...

講中我心声。鬼吾知台灣平啲又好啲。
但好驚去啲陌生地方會好大壓力

大宅

franchoi 發表於 17-4-13 21:22
D3驗的性激素六項就不發了,都一樣

給你們看看D21做的驗血和內膜檢測

仲有一張

複式洋房

bell18 發表於 17-4-13 21:22
講中我心声。鬼吾知台灣平啲又好啲。
但好驚去啲陌生地方會好大壓力
...

係呀, c6 又唔可以成日請假,我自己一個去,怕好緊張,放鬆唔到

雖然仁安做一次,可以係台灣做三次,苦惱

首頁

尾頁

跳至