興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

crshk 發表於 17-4-17 20:47
LG V10 同 LG V20 係用不同 CPU:-

http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4531/4997322/1/

認識一個大陸整機師傅, 佢話LG手機嘅散熱設計有問題,所以啲機用一年左右就會因為 ,長期高溫之下令底板錫線熔掉,就係坊間所講嘅燒底板,俾人整人哋就會話畀你聽換咗cpu,個師傅講話100部機攞去整只係一步係真正壞cpu,其實識整電子嘢嘅人,只要用錫線重新焊接就正常返

子爵府

baby-town 發表於 17-4-27 21:05
LG 10 壞底板
拎返去整要2000蚊
各位應為值嗎?

其實識整電子嘢嘅人,只要用錫線重新焊接就正常返

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我部V10只用了一年多,一直都冇問題,但今日開機就只停留響"LG Life's Good"呢個畫面,點算?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

開心吸收勳章

禁止訪問

開心吸收勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

lulu1234567890 發表於 17-5-24 15:34
下面有個topic 係手機推介你入去問下
好,又再聽話吓先
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

開心吸收勳章

伯爵府

回覆樓主:

有次去旅行夜晚無關機,第2日可能用得多,自己 off 左 用左1個月咋! c6 話可能用左個 cover 熱過頭,跟住幾日都除左個 cover。但有時都 hang hang 地要 restart ,都係用3個月!

伯爵府

Bellemami 發表於 17-5-5 08:20
請問有無人覺得V20鈴聲好細聲? 比起V10真係細聲好多, 請開有咩解決辦法, 我而家成日MISS CALL, MISS WHATSA ...

me too, 都想知。

禁止訪問

男爵府

Lovely媽咪 發表於 17-4-18 11:10
v20係頂條bar會有1個固定icon“擷取”,應該係長放係第二螢幕

題外話:v10我剛剛先UG左依個版面,但點解係左雙螢幕個icon,咁你知唔知點搵返出後,另外點縮細個螢幕呢…?謝!

大宅

回覆樓主:

自從部v10 死機後,LG blacklist

子爵府

chowtin 發表於 17-8-5 13:23
自從部v10 死機後,LG blacklist

的而且確lg g4 v10係趕走咗好多用家, 但lg v20 似乎未見有大規模死底板事件, 加上佢係唯一可換電手機死剩種, 如果二千蚊左右嘅價位其實值得入手

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby668 發表於 17-10-11 15:20
的而且確lg g4 v10係趕走咗好多用家, 但lg v20 似乎未見有大規模死底板事件, 加上佢係唯一可換電手機死剩 ...

而家重係 3 千呀 , 2 千有可能嗎 。

禁止訪問

子爵府

AACheungCheung 發表於 17-10-11 17:45
而家重係 3 千呀 , 2 千有可能嗎 。

行$2998,水都要$2600

預計v30行貨推出之後,水貨應該會跌倒落2000頭

話時話現在g5(韓)水貨只係1680, 呢個價錢如果真係全新機,其實一定好過買垃圾小米

大宅

v30幾時出?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby668 發表於 17-10-12 10:49
行$2998,水都要$2600

預計v30行貨推出之後,水貨應該會跌倒落2000頭

你都話要識人先有全新機

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mlulukk 發表於 17-10-12 10:22
我都想知, 唔知V30出會唔會再跌多D呢?

我都想知呀

子爵府

VCBB小天使 發表於 17-10-12 16:44
你都話要識人先有全新機

一係你去鬼域買, 咁就肯定唔會買到二手翻新貨, 不過佢啲價錢同行貨差唔多, 買得水貨嘅人就係貪便宜,所以都唔會搵佢買

首頁

尾頁

跳至