在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

以前返工都會搽唇膏,做左全職媽媽之後都無mood,除非同老公二人去街就會著好口的口的,平時只會用防曬

別墅

如果唔洗出街就唔會化,平時到bb學校or同家人出街就會化粧.

洋房

唉, 都無心機化妝lu.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我出街會化..落街買食送果d就唔化

伯爵府

只要係出街既..我都會化個淡妝囉. 粉底/遮瑕就一定會用... 但未必會搽eye shadow, lip gloss 呢d喇..
依家日日湊女真係'是但' 左好多..但都唔想自己太烏where 喇..而且, 對眼袋同黑眼圈實在係太勁..唔搵d 野遮下真係會嚇親人.

大宅

我以前返工日日都化淡妝,畫眉、脣膏、遮眼袋、搽捷毛液同噴香水,而家係屋企乜都無做,帶B出街化比以前更淡既妝,邊有時間慢慢化,成日都趕頭趕命咁,仲要唔可以放D頭髮落黎,怕頭髮"烏遭",你知啦BB最鐘意將自己隻手放落個口度。其實我最憎放頭髮,好難睇,但為左BB無辦法啦!

子爵府

我出街就必定化,平時落街買野就多數唔化

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我生左後都冇化過妝, 只係搽唇彩算, 仲要渣車等緊紅綠燈時快手搽, 每次出街前淨係搞阿B 餵奶換片泵奶都搞成粒鐘先出到門口, 如果再化埋個妝下一餐奶夠鐘食都未出到門口呀.

男爵府

If I had more time , I will makeup serious, not time , that will take it very easy , not take anyaction . u know BB is very active, sometimes very tired.

首頁

尾頁

跳至