在職全職

跳至
[全職媽媽] Ftm冇目標

首頁

尾頁

別墅

我仔11個月,超級痴身,無人幫,每日都等老公放工,煮唔到飯食外賣,依家唯有日日帶佢落公園玩,但一落雨個日就好悶

男爵府

回覆 Candiceho111 的帖子

小朋友多大,同埋你諗住做幾耐ftm定長做? 我聽過D朋友剛開始做ftm, 真的會失眠。慢慢比時間自己適應你而家的身份。我都要一段日子先接受到。

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

佢上幼稚園開始就會好忙,好多親子功課同活動
想認識多啲屯門友

大宅

回覆 muimui1205 的帖子

11個月可以落下公園玩啦?我仲等緊bb唔扭計識行既一天haha

大宅

回覆 小平媽媽 的帖子

係呀,我見d朋友都係小朋友返學話多功課先做ftm

複式洋房

Joyce_Choi 發表於 17-5-16 00:32
回覆 Candiceho111 的帖子

小朋友多大,同埋你諗住做幾耐ftm定長做? 我聽過D朋友剛開始做ftm, 真的會失眠 ...

應該直到永遠,阿們!我都覺得好無目標,日日唔知點。
阿女兩歲半

洋房

pstar1231 發表於 17-4-18 11:23
回覆 pinkandpurple 的帖子

依家每日既目標就係等老公放工返黎咁,長遠d就係等放假.. ...

好有同感,每日系甘等待

大宅

muimui1205 發表於 17-5-15 23:27
我仔11個月,超級痴身,無人幫,每日都等老公放工,煮唔到飯食外賣,依家唯有日日帶佢落公園玩,但一落雨個 ...

點解會煮唔到飯?亞仔痴身,係你造成,他已食住你啦!由他喊囉!或攞架high chair推到廚房望住你煮飯囉!

大宅

我bb快4個月了,終於可以自己帶佢落下街同d朋友食下野。感覺日子易過d

洋房

NYC55699 發表於 17-4-24 15:33
我都係ftm,bb 3個半用大,每日一樣,好彩既係我響娘家可以湊到5月中,唔好彩既係5月中之後要返夫家,對住 ...

啲奶奶乜都唔識有時幫你亂照顧bb仲激心呀 記得睇實啲

複式洋房

kwan8134 發表於 17-5-25 12:24
啲奶奶乜都唔識有時幫你亂照顧bb仲激心呀 記得睇實啲

我一定會,最多沖涼沖快啲

大宅

回覆樓主

好有同感,做左ftm之後冇目標冇朋友,所以頂唔順同老公爭取做part time

大宅

回覆 濃湯寶 的帖子

你有人幫手湊bb? BB幾大呀?

大宅

pstar1231 發表於 17-6-12 08:36
回覆 濃湯寶 的帖子

你有人幫手湊bb? BB幾大呀?

我冇人幫手湊架,返緊N班所以有少少時間可以free出黎做part time

大宅

濃湯寶 發表於 17-6-12 10:14
我冇人幫手湊架,返緊N班所以有少少時間可以free出黎做part time
咁都好,起碼有自己空間。我仲漫漫長路...

別墅

回覆樓主

有同感 日日都好似做唔完廿 冇目標做野好辛苦

禁止訪問

大宅

想生BB熱投

ricky0223 發表於 17-4-18 21:19
到佢識行識走你仲頭痛仲會同你攪對抗,日日河東獅吼

現在的我
好好珍惜, 不想錯過你成長

複式洋房

回覆樓主

本來唔多覺,但最近開始覺得有D唔對路,個人好烏wear,好頹廢。我對仲要係Twin 4個月大!同99住,佢都幫手湊,所以一日24小時都對住99,日日都好想老公快D返!但湊兩個既關係我地少左溝通,我跟本行唔開去約朋友,出街要同99申請。。。再唔係就同99帶埋bbs一齊出去

我成日幻想佢地大d應該會好湊d,但聽完你地講好似仲灰

大宅

回覆樓主

我好掛住佢哋細個依賴我既時候,而家佢哋有時已經唔想同我去街,以前隻手總係拖住佢哋,而家去街兩隻手空空的,好唔慣,感覺自己開始有啲寂寞

首頁

尾頁

跳至