親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

九月再戰華欣
五人成團有沒有可以一屋裝晒 五女性呢
再係曼谷坐二晚 五天 是否足夠呢

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

頭尾去5日?

伯爵府

TMC3012 發表於 17-4-24 09:03
頭尾去5日?

對呀

寶石宮

88328mama 發表於 17-4-24 09:04
對呀
咁曼谷係for shopping?如果唔係既可以全留係華欣hea呀, 食住都平過曼谷, 反正要3個鐘車程, 我兩次都stay成4/5晚

伯爵府

TMC3012 發表於 17-4-24 09:07
咁曼谷係for shopping?如果唔係既可以全留係華欣hea呀, 食住都平過曼谷, 反正要3個鐘車程, 我兩次都stay成4 ...

有咩玩好介紹呢

寶石宮

88328mama 發表於 17-4-24 09:09
有咩玩好介紹呢
其實玩既唔算多, 都係Swiss Sheep Farm餵吓綿羊, Venezia Hua Hin, Santorini Park, Maruekatayawan Palace, Hua Hin Railway Station, PlearmWan行街有 Cicada Market, Market Village, Blue Port, 夜市

wcpcelia    發表於 17-4-24 15:28

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

88328mama 發表於 17-4-24 08:01
九月再戰華欣
五人成團有沒有可以一屋裝晒 五女性呢
再係曼谷坐二晚 五 ...

住過 Mida De Sea Hua Hin Duplex Two-bedrooms Pool Access

覺得平靚正!!

附近係 Sheraton, FN Outlet 隔咗條馬路

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我3月份住咗let's sea Hua hin,好正pool access,我同我朋友除咗Spa and massage 就係stay係酒店hea,如你星期五六日入住,附近有個創意night market 會開。酒店離市中心10分鐘左右車程,不過有shuttle bus (有時段)。
五月份我會住asira boutique Hua hin ,呢間平幾多,又係pool access,walking distance 到華欣night market(十多分鐘),附近都多食店,不過冇bathtub。
十月份又想去多次,想encore let's sea 試下rest detail 嘅pool village 房型

wcpcelia    發表於 17-4-24 15:28

伯爵府

buklaylay 發表於 17-4-24 09:27
住過 Mida De Sea Hua Hin 嘅 Duplex Two-bedrooms Pool Access
覺得平靚正!!
附近係 Sheraton, 同 FN ...
平靚正又合晒我地呢班 女人仔哦真係要努力做功課

伯爵府

tinetinew 發表於 17-4-24 09:36
我3月份住咗let's sea Hua hin,好正pool access,我同我朋友除咗Spa and massage 就係stay係酒店hea,如你 ...
好詳盡哦, 5該晒哦請問係咪上酒店官網訂就可以呢
因為未試過訂曼谷以外
之前都係跟 智遊網 訂曼谷酒店連機票

伯爵府

終於做完功課, 都未算太難, 依家諗埋曼谷住邊先

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

88328mama 發表於 17-4-24 15:26
終於做完功課, 都未算太難, 依家諗埋曼谷住邊先

上次同朋友全程hea 爆華欣之后,就去曼谷住 Arte Hotel, 新酒店, 近 terminal 21, 交通好方便,價錢唔貴。仲要有 bathtub (emoji)(emoji)曼谷好少有,可以考虑下

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

伯爵府

motherlau 發表於 17-4-24 15:46
上次同朋友全程hea 爆華欣之后,就去曼谷住 Arte Hotel, 新酒店, 近 terminal 21, 交通好方便,價錢唔貴 ...

唔該晒
曼谷就是想去學埋煮埋飯仔唔好浪費機票

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

88328mama 發表於 17-4-24 10:18
好詳盡哦, 5該晒哦請問係咪上酒店官網訂就可以呢
因為未試過訂曼谷以外
之前都係跟 智 ...

我多數係hotels combined, agoda, trivago等比較咗價錢,再上官網睇有沒有其他優惠先再下決定。去 fly again la 網站睇下有冇酒店discount code 及機票優惠,2/5 前係hotel.com 訂酒店,有九折優惠!

伯爵府

tinetinew 發表於 17-4-24 20:01
我多數係hotels combined, agoda, trivago等比較咗價錢,再上官網睇有沒有其他優惠先再下決定。去 fly aga ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

88328mama 發表於 17-4-24 18:49
唔該晒
曼谷就是想去學埋煮埋飯仔唔好浪 ...

我唔洗學煮(emoji)所以冇 join cooking,住要都系食同hea(emoji).我7月再去華欣,住 Anantara (emoji)(emoji)你可以睇埋,佢做緊 promotion.

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

伯爵府

motherlau 發表於 17-4-25 11:47
我唔洗學煮(emoji)所以冇 join cooking,住要都系食同hea(emoji).我7月再去華欣,住 Anantara (emoji)(emoj ...

好呀,唔該晒
我地唔游水不過都係 hea 為主

伯爵府

motherlau 發表於 17-4-24 15:46
上次同朋友全程hea 爆華欣之后,就去曼谷住 Arte Hotel, 新酒店, 近 terminal 21, 交通好方便,價錢唔貴 ...

今日終於攪好晒
華欣 book 左 The sea cret garden
曼谷就 Arte Hotel
唔該曬大家俾料

大宅

88328mama 發表於 17-4-25 19:53
今日終於攪好晒
華欣 book 左 The sea cret garden
曼谷就 Arte Hotel :happy ...

請問分別幾多錢,在那裏book,謝謝 !

伯爵府

maghung 發表於 17-4-25 22:15
請問分別幾多錢,在那裏book,謝謝 !

分左二間訂
Hotel.com. 訂華欣 The sea cret garden
3 day 2 night 5人。2 房。 共 $3,340.00

係。Agoda. 訂 曼谷 Arte hotel 三晚
一晚 二房, 二晚 一房。五人包埋加床
共 $4,000

都是去 Trivago 搵, 祇家去 6 日5 夜

首頁

尾頁

跳至