少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

醫生姓陳振x,中環區,我上面有send過d矯正牙齒專科醫生,你地可以比較下佢地既學歷等等,我囡睇嗰個醫生幾nice,不過就超多人,有時book左都要等一輪,不過冇辨法都體諒,護士小姐都nice,價錢冇比較過其他,不過你問我,我梗係覺得肉赤,不過為左個囡好冇辨法

大宅

2020勳章

小氣人妻 發表於 18-12-9 19:18
我仔都有券少少倒及,非常感激樓主無私分享

可否pm我醫生名,謝謝~

醫生姓陳振x,中環區,我上面有send過d矯正牙齒專科醫生,你地可以比較下佢地既學歷等等,我囡睇嗰個醫生幾nice,不過就超多人,有時book左都要等一輪,不過冇辨法都體諒,護士小姐都nice,價錢冇比較過其他,不過你問我,我梗係覺得肉赤,不過為左個囡都冇辨法

大宅

2020勳章

happy-kid 發表於 17-5-4 00:17

請問完成上顎擴闊矯正,面型會否變方?

不知不覺已經整左一段時間,面冇方,哈哈,放心

子爵府

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

樓主你好,請問果個上顎擴闊器是扣上去還是要打釘落牙床固定?
第一個療程歷時幾耐?
另外見你話完成療程後仲要戴固齒器,係要24小時戴住嗎?要戴幾多年?
thx

別墅

可否pm醫生資料給我?謝謝🙏🏻

別墅

Agcj 發表於 17-4-25 14:03
囡囡十歳有嚴重倒及牙,初初很擔心,搵了矯正專科醫生攪,現在分享少少相片,有其他相片會繼續更新,希望幫 ...

可否pm醫生資料給我?謝謝🙏🏻

大宅

Agcj 發表於 19-7-20 21:23
而家囡囡已經12歲喇,已經冇倒及牙了,不過呢個整牙階段我們只完成了第一階段,就係拉番d牙出嚟,要等d牙出 ...
可以給我醫生資料嗎?謝謝!

複式洋房

Agcj 發表於 19-7-20 21:34
醫生姓陳振x,中環區,我上面有send過d矯正牙齒專科醫生,你地可以比較下佢地既學歷等等,我囡睇嗰個醫生幾 ...

謝謝你的分享。我囡囡八歲,現在也帶了上顎擴闊器,想問一下你囡囡帶緊擴闊起的時候,每一天要用鎖匙擴闊多少次? 我擴闊左一個月,進展好似好慢。每一次上完鎖匙之後,佢話有少少緊,不過15分鐘之後佢就話冇感覺。

同埋好難清潔牙齒

複式洋房

牙套貴唔貴?

別墅

Agcj 發表於 17-4-25 14:03
囡囡十歳有嚴重倒及牙,初初很擔心,搵了矯正專科醫生攪,現在分享少少相片,有其他相片會繼續更新,希望幫 ...

請問可pm醫生資料我嗎?謝謝!

別墅

imac1209 發表於 17-8-15 10:29
回覆 Agcj 的帖子

樓主,可否PM醫生資料給我, 謝謝.

可否pm醫生資料我,謝謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

版主

2020勳章 大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

如有需要, 請直接pm 相關會員。
如版面仍有會員留下“pm 我” 等無可讀性字句, 本帖將會關閉。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我仔都有好嚴重既倒及牙,前排牙科保健打過黎俾我,話幫我仔照x光睇下有無其他原因令到咁,最後結果係天生,我有問佢係咪要cool牙,佢就話等大一點再睇下,我都唔知幾時cool最好,而家8歲

別墅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我仔今年8歲,今日睇牙醫,牙醫都强烈建議呀仔倒及牙要去矯齒,仲話越快越好唔好錯過黃金時期,待13,14歲去做已太遲!其實佢細個時已經係倒及牙,不過自己唔知道嚴重性,今日聽完牙醫講,好驚呀!現在都不斷上網揾資料,多謝各位媽媽無私分享,謝謝!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊