美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Yeecheuk 發表於 17-5-15 15:46
我試過呀,仲有小小遮瑕效果
佢幾long lasting, 防曬力應該唔錯, 唔易溶, 唔乾, 唔變暗, 質地好潤滑易推, 但幾難卸, 一定要用多少少cleansing oil, 足夠乳化。

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-15 15:49
佢幾long lasting, 防曬力應該唔錯, 唔易溶, 唔乾, 唔變暗, 質地好潤滑易推, 但幾難卸, 一定要用多少少clea ...

請問如果混合性皮膚,會太笠同易出油嗎?

水晶宮

BlairHo_2015 發表於 17-5-24 18:50
請問如果混合性皮膚,會太笠同易出油嗎?

我唔覺立,只覺潤。我用Elta 41會乾到出油,用Epionce可以全日幾乎零面油 (只係鼻有少少油)。但我係偏乾,一向只怕純物理防曬太乾,所以唔知混合性會否覺得油,你或者可以秋冬先試。

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-24 20:05
我唔覺立,只覺潤。我用Elta 41會乾到出油,用Epionce可以全日幾乎零面油 (只係鼻有少少油)。但我係偏乾, ...

唔該晒你!我試左elta 41 sample我覺得好啱我,好爽唔笠,我買左貨裝呀。咁我諗epionce留返秋冬先試了,thank you

禁止訪問

男爵府

bebela 發表於 17-5-24 20:48
我俾你燒著左,訂左支防曬,期待中

請問你在哪裡訂?

珍珠宮

畀面勳章

用緊佢枝洗面 gel. 初用好似真係去到暗粒, 用耐左又冇咩感覺.
應該好用過市面一般個d吧

子爵府

starrymama 發表於 17-5-25 11:14
用緊佢枝洗面 gel. 初用好似真係去到暗粒, 用耐左又冇咩感覺.
應該好用過市面一般個d吧 ...

以佢價錢,效果算比預期好,開頭我都油脂粒多,所以開頭效果快見,兼可能同時有用lytic,鼻翼位d油脂明顯冇。

珍珠宮

畀面勳章

回覆 cameo 的帖子

都可以咁講. $2xx幾蚊枝, 早晚用都可用到一段時間. 但又唔係話特別好, 一定要買.

但 so far 未有一枝洗面產品係我覺得好好.

大宅

bebela 發表於 17-4-26 00:07
skin store 訂最平 http://bit.ly/2meIp8l
用promo code: MAGIC25 有75折

我剛買左,但距俾左錢先話8月先有貨
可5可以退

大宅

bebela 發表於 17-5-24 20:48
我俾你燒著左,訂左支防曬,期待中

上skin store到買?

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

請問大家,邊度有得買?

禁止訪問

伯爵府

bebela 發表於 17-6-9 21:07
上網訂
skin store http://bit.ly/2meIp8l
用promo code: MAGIC25 有75折
請問支 spf 50 可在哪裡買?

禁止訪問

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

受到警告

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

cameo 發表於 17-5-25 11:40
以佢價錢,效果算比預期好,開頭我都油脂粒多,所以開頭效果快見,兼可能同時有用lytic,鼻翼位d油脂明顯 ...
Lytic Gel Cleanser 嗎?易生暗瘡, 下巴位 成日有暗粒, 黑頭粉刺, T 位較油
我都有興趣想買嚟試下, 會乾嗎?

首頁

尾頁

跳至