美容扮靚

跳至

首頁
12345...93

尾頁

子爵府

MongLeung 發表於 17-4-27 09:15
如果太勁嘅黑頭,可能係本身皮脂腺好活躍,其實可能要換左自己常用嘅,因為你都冇可能日日去做facial啦!
...
請問做邊隻PEEL, 唔係好識, 可唔可以介紹下, THX

男爵府

MICLOH168 發表於 17-4-27 16:13
請問做邊隻PEEL, 唔係好識, 可唔可以介紹下, THX

其實有好多peel可以自己係屋企做。我就會揀啲最簡單嘅用法。如果主要係黑頭粉刺多,最平可以買mask 15, $400-450已經有交易,淨係做T字位可以用到15次,超級易用,洗完面,查上去2分鐘,用水沖走晒就已經搞掂。仲會見到啲黑頭浮晒出嚟
要求高啲嘅想要皮膚滑啲去印,就做milk peel。
左要求高啲要剝殼雞蛋,就要cosmo peel, 但係就比較容burn, 我就會建議用熟咗milk peel 先!
我比較鍾意呢個法國品牌係因為佢用法簡單,冇話又要查事前液,又要中和液咁麻煩

水晶宮

cinda72. 發表於 17-4-26 23:24
我今日都去左a+做hydra,
原本見佢地呢個月有特價想帶埋個女試佢地部新laser,但見完美容師之後,分析過佢最 ...

太屈機 青春無敵使乜打laser呀!
讓下我呢d呀嬋

子爵府

MongLeung 發表於 17-4-27 16:19
其實有好多peel可以自己係屋企做。我就會揀啲最簡單嘅用法。如果主要係黑頭粉刺多,最平可以買mask 15, $4 ...
THX

禁止訪問

男爵府

MongLeung 發表於 17-4-27 16:19
其實有好多peel可以自己係屋企做。我就會揀啲最簡單嘅用法。如果主要係黑頭粉刺多,最平可以買mask 15, $4 ...
Milk peel 係咪會甩皮?你有冇用過矽針?milk peel 好過矽針?我要去暗瘡印呀,打極1064 d 印都仲係度!

男爵府

cinda72. 發表於 17-4-27 00:23
HYDRA啦,冇得輸

Hydra 要幾耐做一次㗎?

男爵府

princessszesze 發表於 17-4-27 18:21
Milk peel 係咪會甩皮?你有冇用過矽針?milk peel 好過矽針?我要去暗瘡印呀,打極1064 d 印都仲係度! ...

我個人比較鍾意有醫學根據嘅嘢,所以冇試過矽針
Milk peel 可以去印,咁當然唔好要一次就無晒啦!但係買一盒可以做15次,經濟化算好多。

男爵府

Dreamingday 發表於 17-4-27 18:28

如果初初做,又真係好多黑頭粉刺,真係要兩星期就做一次

水晶宮

Dreamingday 發表於 17-4-27 18:28

我做hydrafacial可以keep到2星期冇黑頭,到第3星期開始有,但一定冇未做前咁多,我慳,通常忍到4星期先做一次

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Milk peel 有無話咩牌子?
我之前買exuviance 自己係屋企peel
隔兩星期就做hydra facial

不過都係好多粉刺
Gloria

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Dreamingday 發表於 17-4-26 01:07
我今日都試咗呢個laser , 做完暫時冇乜感覺, 做時唔痛, 暖暖哋幾舒服

咩嚟架?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cinda72. 發表於 17-4-26 23:24
我今日都去左a+做hydra,
原本見佢地呢個月有特價想帶埋個女試佢地部新laser,但見完美容師之後,分析過佢最 ...

jm你又去啦?

我聽完你介紹,仲未的起心肝去

禁止訪問

瑪瑙宮

cinda72. 發表於 17-4-27 20:14
我定期1個月1次架

咁無暗瘡吧?

子爵府

MongLeung 發表於 17-4-27 18:44
如果初初做,又真係好多黑頭粉刺,真係要兩星期就做一次

其實聽左好耐好多jm做 hydrafacial都讚有好效果……搞到我都想試一次...
但其實我塊面是從來沒有黑白頭、酒米、暗粒暗瘡的,基本上好乾淨好平滑……係有少少敏感毛孔大……
咁情況做hydrafacial會不會嘥料……定用d$直接買枝TNS自己外塗算?

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

jesswu 發表於 17-4-27 23:20
其實聽左好耐好多jm做 hydrafacial都讚有好效果……搞到我都想試一次...
但其實我塊面是從來沒有黑白頭、 ...

咁假如我同你差不多,兼無咩毛孔,咪唔使做?

子爵府

cinda72. 發表於 17-4-28 00:09
毒下你先
試一次啦,首次8折又唔駛course

仙姐……我已經係舊客……係咪唔會再有八折架喇?

首頁
12345...93

尾頁

跳至