親子旅遊

跳至
[日本] 東京一問

首頁

尾頁

大宅

我一家4口會暑假從北海道經東京回港,會中午到羽田機場,第二朝9點機從成田回港。有兩小朋友 6歲同11歲、諗緊果晚住邊,定係去台場間溫泉留大半晚然後入機場,有無jm有建議?

男爵府

BK Milk勳章

Ruby05 發表於 17-4-26 18:44
我一家4口會暑假從北海道經東京回港,會中午到羽田機場,第二朝9點機從成田回港。有兩小朋友 6歲同11歲、諗 ...

如果無特別地方想去,可住成田機場附近酒店,又可以去成田aeon mall 或者outlet

大宅

kmpurin 發表於 17-4-26 18:55
如果無特別地方想去,可住成田機場附近酒店,又可以去成田aeon mall 或者outlet
...

係邊度?可否再講多一點

珊瑚宮

2021勳章 大廚勳章

dorakoey 發表於 17-4-28 10:36
係邊度?可否再講多一點

成田附近好多酒店,你試search。。。不知你什麼budget ,成田市好近

子爵府

我一家4口會暑假從北海道經東京回港,會中午到羽田機場,第二朝9點機從成田回港。有兩小朋友 6歲同11歲、諗 ...

新裝修,5千幾yen住一晚,起碼有得休息吓!

男爵府

回覆 missparent 的帖子

借位問吓,我也是北海道經東京回港,中午到羽田,第二天去Disney, 第三天零晨機,考慮緊第一天到東京後應該住那裡及半天去那裡,2個孩子15/19歲,有冇人可以俾D意見我?

子爵府

sumsummummy 發表於 17-4-29 09:01

借位問吓,我也是北海道經東京回港,中午到羽田,第二天去Disney, 第三天零晨機, ...

返香港係羽田定成田機場?第三日凌晨機,即係去完disney幾個鐘後上機?你地總共3人?

男爵府

BK Milk勳章

sumsummummy 發表於 17-4-29 09:01

借位問吓,我也是北海道經東京回港,中午到羽田,第二天去Disney, 第三天零晨機, ...

會唔會考慮住台場?
落機去酒店放低行李就可以係台場活動。
第二日去迪士尼
可以揀有接駁車去迪士尼嘅酒店

大宅

missparent 發表於 17-4-28 16:17

新裝修,5千幾yen住一晚,起碼有得休息吓!

多謝提議,訂了。
現在有個問題,不知行李存放在那,因中午才到羽田,但應來不及宅急便送行李到酒店,而locker又應一早full了,但帶住行李又唔知點,想去雷門,築地同新宿。帶住行李就去唔到。

珊瑚宮

2021勳章 大廚勳章

Ruby05 發表於 17-4-30 17:59
多謝提議,訂了。
現在有個問題,不知行李存放在那,因中午才到羽田,但應來不及宅急便送行李到酒店,而 ...

羽田機場去台埸酒店應該好快,嗱嗱聲放完酒店即刻出返去囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

在成田機場附近逛街,因爲印象中,從新宿去成田機場都要一小時車程。

wcpcelia    發表於 17-4-30 19:55

寶石宮

2021勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

9點機, 梗係住一晚酒店, 去大江戶hea咁多個鐘會好辛苦。
成田機場有好多酒店有埋shuttle
想旺啲可以住成田駅果邊, 十分鐘到機場, 有幾間食店, 有aeon mall行吓

寶石宮

Ruby05 發表於 17-4-30 17:59
多謝提議,訂了。
現在有個問題,不知行李存放在那,因中午才到羽田,但應來不及宅急便送行李到酒店,而 ...

想去咁多地方? 你只有半日咋喎

大宅

TMC3012 發表於 17-4-30 21:03
想去咁多地方? 你只有半日咋喎

團長,其實雷門只係想影幾張相,因小朋友第一次到東京,築地就去食壽司,唔排隊的食店都好好味,而新宿亦只行歌舞妓町兩條街。
如唔洗欏行李,交通上應配合到,因我早幾合月去過同6月尾都會同家姐去幾日。

男爵府

missparent 發表於 17-4-29 17:04

返香港係羽田定成田機場?第三日凌晨機,即係去完disney ...
係呀,唸住囉埋D行李去disney, 玩完直接去羽田機場,不過唔知disney的行李柜可唔可以放到?

男爵府

kmpurin 發表於 17-4-30 17:29
會唔會考慮住台場?
落機去酒店放低行李就可以係台場活動。
第二日去迪士尼
多謝建議,我也在考虑台埸還是新宿,台埸去Disney較近,最否搭JR較好?有什麽酒店介紹?

寶石宮

Ruby05 發表於 17-5-1 00:31
團長,其實雷門只係想影幾張相,因小朋友第一次到東京,築地就去食壽司,唔排隊的食店都好好味,而新宿亦 ...

咁樣我個人覺得有啲辛苦
築地你去到無野睇只食壽司, 咁是儤揾間好啲食咪算, 同埋北海道啲野食我個人覺得正過東京

子爵府

Ruby05 發表於 17-5-1 00:31
團長,其實雷門只係想影幾張相,因小朋友第一次到東京,築地就去食壽司,唔排隊的食店都好好味,而新宿亦 ...

築地壽司唔係間間好食 出名個d 又排好耐 其實如只食壽司係市區搵間都ok

男爵府

BK Milk勳章

sumsummummy 發表於 17-5-1 09:23
係呀,唸住囉埋D行李去disney, 玩完直接去羽田機場,不過唔知disney的行李柜可唔可以放到?
...

我上官網睇,呢幾間台場酒店有接駁車去迪士尼,行李可以放酒店,玩完坐番接駁車返酒店拎行李,再由台場去羽田機場
你自己研究下shuttle bus 時間啱唔啱

大宅

鬆一鬆 發表於 17-5-1 11:43
築地壽司唔係間間好食 出名個d 又排好耐 其實如只食壽司係市區搵間都ok

我都知,個人有幾間都覺得好好的,6月再去探索下,市區美登行要排好耐,無時間。

首頁

尾頁

跳至