意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77759

跳至
樓主: baby_yoyo
浸大中醫孫素明

大宅

國民生產總值:4539

CANANA 發表於
回覆 CANANA 的帖子

上次發濕疹孫醫師開左d外敷藥,又真係見效喎,最初我仲有少少懷疑只外敷得唔得呢。可 ...

媽媽辛苦了,媽媽同小朋友都加油,相信一天會比一天好的。我仔今日第二次睇,每星期一次,每次7日藥,2次都有推拿拔罐,藥你會自己煲定代煎?我就2草5代,星期六同日就自己煲,一至五返工就用代煎,今日孫e師都話最少要半年,我都同自己好好加油。

大宅

CANANA 發表於 18-10-19 00:56
回覆 hotracy918 的帖子

我都有問過,佢話最少都三個月,一般都要六個月以上,佢類似話氣管復原都要六個月 ...

你仔食咗d補藥係唔係抵抗力好咗好多? 孫醫師話遲下都開d補藥俾我仔食,補藥有冇話持續要食幾耐?

複式洋房

國民生產總值:264

回覆 hotracy918 的帖子

我仔做左35次治療,食左40劑補藥,病既頻率差唔多,但程度輕左,都係一般傷風感冒。近呢兩個星期開始見佢增磅,前個星期重左0.3kg,呢個星期重多0.5kg。之前k1全年都係重左1kg,相信係d補藥開始見效。岩岩呢兩日又病,體重應該又會回一回。

複式洋房

國民生產總值:264

另外早個月開始一星期只需睇一次,六日藥。醫師話進展算不錯,要有耐性,呢個病急不來,慢慢會好起來,盡量避免病,要注意飲食,唔好亂食野,唔好食過飽,多飲暖水,要保暖,人多帶口罩。

大宅

CANANA 發表於 18-12-2 00:23

另外早個月開始一星期只需睇一次,六日藥。醫師話進展算不錯,要有耐性,呢個病急不來 ...

好開心聽到有好消息,仔仔要好好加油,身體一定會慢慢好起來的。我仔做咗8次治療,約一個半月多些,因為我同孫醫師講仔學校有人中流感,我好擔心,上個禮拜開咗補藥,希望抵抗力可以強d,我都希望可以快d有好消息,大家都好好努力!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.