自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

頭先去睇demo, 好好笑, demo阿姐呢頭講完最緊要安全, 果頭部機砰一聲跌落地. 圍觀的阿太9秒9散哂.

總覺得就算有安全繩, 部機咁重打落樓下玻璃窗都大鑊.

男爵府

我以前試過樂聲有部磁石抺窗機,有條塑膠帶駁住以防跌落街,好似好安全,點知我用了一排再想用時,發覺條膠帶已老化斷開!嘩!好彩斷係個合度,如果抺抺下斷左跌左架機落街就大獲喇!
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

珍珠宮

Amyw.. 發表於 17-4-27 16:47
我以前試過樂聲有部磁石抺窗機,有條塑膠帶駁住以防跌落街,好似好安全,點知我用了一排再想用時,發覺條膠 ...
咁你算好彩.
最煩大塊玻璃, 好睇但好難抺呀. 我兩年無抺, 就快變磨沙玻璃窗了.

bemiu_uncha    發表於 17-4-28 11:05
wcpcelia    發表於 17-4-28 10:11
emt1314    發表於 17-4-27 17:37

水晶宮

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Amyw.. 發表於 17-4-27 16:47
我以前試過樂聲有部磁石抺窗機,有條塑膠帶駁住以防跌落街,好似好安全,點知我用了一排再想用時,發覺條膠 ...

我以前都有用,老化爛左搵左好耐先係Groupxx 再買返個差唔多嘅,但用左一次想再用時,條邊就彈左出黎

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我就係驚會跌落街, 情愿變磨沙玻璃窗都唔敢買抺窗機械人.

wcpcelia    發表於 17-4-28 10:11
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

emt1314 發表於 17-4-27 17:43
我就係驚會跌落街, 情愿變磨沙玻璃窗都唔敢買抺窗機械人.
以前買過一種磁石貼配激落君海綿手抺的. 萬一攝唔實, 有安全繩, 個tool唔太重, 撞落樓下玻璃窗都應該無事. 用左幾年, 刮水膠邊老化, 買唔返, 可惜.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

白毛毛 發表於 17-4-27 17:48
以前買過一種磁石貼配激落君海綿手抺的. 萬一攝唔實, 有安全繩, 個tool唔太重, 撞落樓下玻璃窗都應該無事. ...

係咪呢隻?

子爵府

2018復活節勳章

我有一部,其實抹得唔算好乾淨(可能我太懶,好耐先開一次機),不過因為大玻璃自己抹唔到
我用咗咁耐都覺得安全,因為真係吸得好實

珍珠宮

c.vieri 發表於 17-4-27 17:53
係咪呢隻?

唔該哂你.但唔係, 個tool可以成舊激落君海綿攝入去的.

珍珠宮

vivianlee0403 發表於 17-4-27 17:53
我有一部,其實抹得唔算好乾淨(可能我太懶,好耐先開一次機),不過因為大玻璃自己抹唔到
我用咗咁耐都覺 ...
其實我睇demo幾心動, 點知發生墜機事件, 意外的野真係好意外.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

白毛毛 發表於 17-4-27 17:57
其實我睇demo幾心動, 點知發生墜機事件, 意外的野真係好意外.

我都想買, 深夜1-2點用可能安心D。

珍珠宮

vet 發表於 17-4-27 18:01
我都想買, 深夜1-2點用可能安心D。
都係唔敢. 萬一跌落樓, 有安全繩唔跌落街, 但回力打中樓下玻璃窗, 又萬一下層做窗台床, 中哂

男爵府

白毛毛 發表於 17-4-27 16:51
咁你算好彩.
最煩大塊玻璃, 好睇但好難抺呀. 我兩年無抺, 就快變磨沙玻璃窗了.

唯有等落大雨時沖洗一下個玻璃窗
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我用緊呢個,佢試demo係咪呢個牌子?

珍珠宮

vivianlee0403 發表於 17-4-27 23:34
我用緊呢個,佢試demo係咪呢個牌子?

子爵府

2018復活節勳章

白毛毛 發表於 17-4-28 05:37

會唔會佢未開電呢?因爲未接電真係好容易甩出嚟,如果接左電係會好實,我嗰部買左差唔多兩年,都仲吸得好實

珍珠宮

vivianlee0403 發表於 17-4-28 08:29
會唔會佢未開電呢?因爲未接電真係好容易甩出嚟,如果接左電係會好實,我嗰部買左差唔多兩年,都仲吸得好 ...
接住電, 行到邊位突然墜機.

珍珠宮

vivianlee0403 發表於 17-4-28 08:29
會唔會佢未開電呢?因爲未接電真係好容易甩出嚟,如果接左電係會好實,我嗰部買左差唔多兩年,都仲吸得好 ...
因爲未接電真係好容易甩出嚟--->佢其中一個賣點係就算中途斷電, 都有20 mins後備電比部機返回窗邊架喎, 咁即是未回到窗邊有機會甩? 好得人驚喎!!!

子爵府

2018復活節勳章

白毛毛 發表於 17-4-28 10:09
接住電, 行到邊位突然墜機.

行行下甩又真係好得人驚

首頁

尾頁

跳至