自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

男爵府

我唔知到你年紀有多大,都是一句,體重高跑步會對膝蓋有磨損影響,可以去市政運動場作急步走,初一兩個圈慢步,然後續步加速,平均1個400米一圈需時5-6分鐘,配合呼吸,屬帶氧運動,有汗出,可按自己體能運動,做半個鐘頭可行到幾千K;當然,除運動外,飲食也要注意。這是我個人小小心得。

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bomama 發表於 17-4-27 22:58
由舊年夏天放縱到而家, 坐低驚覺自己個肚腩竟然凸出, 照鏡都覺得自己好似有左幾個月咁。 於是就開始每晚 ...
球場跑好悶~ 不過我都想跑返, 盡量每日30MINS 以上運動。我依家一星期1晚出去跳funky (呢個最爆汗)
早, 午都做啲重點運動, IG 有個韓國女仔POST 果啲VIDEO 好勁: joo.won.kim 每個動作做20-30下, 都爆汗.

子爵府

fanho 發表於 17-4-28 10:29
home walk係我之前介紹,我唔鍾意45分鐘嗰個版,好悶,我比較鍾意做15分鐘快版,我會連續做3次,唔悶,又 ...

拉筋半個鐘咁耐?好左既意思係對減肥效果更好?定係整體線條更好?

男爵府

Cowboy100 發表於 17-4-28 11:45
拉筋半個鐘咁耐?好左既意思係對減肥效果更好?定係整體線條更好?

其實無半個鐘咁耐,一條片都係十幾分鐘,只不過我一次做幾條片,我覺得對跑步係快左,輕鬆左,無咁快易攰,可以跑長啲,可能拉鬆左啲根同關節

男爵府

Bomama 發表於 17-4-28 10:41
原來係你 多謝你提供。 咁拉筋嗰個咁好又係邊條片?請分享吓吖

其實兩條片幾悶,但我又覺得好專業,真係拉到好到位,建議你一路睇電視一路做

https://youtu.be/NppUNB5ZZR0

https://youtu.be/iN3sHkni1gI

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

聽住快歌望下路人,一陣幾圈⋯⋯

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

Bomama 發表於 17-4-28 07:20
上次個jm介紹Leslie Sansone home walk, 不過你search 過呢類片之後,youtube不停出現唔同嘅運動片, 我就 ...

哦。。。。我跟咗佢啲片4年喇

通常做50分鐘嘅4 fast miles, 即係有boosted walking嗰隻。

冇乜精神嗰日就45分鐘3 miles.

做過5 miles,悶死。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

Bomama 發表於 17-4-28 07:20
仲有你點樣減個肚腩?

我以前係做空中漫步機,好掂,冇做gym 4年但個肚依家都仲維持到有11字腹肌

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Bomama 發表於 17-4-27 22:58
由舊年夏天放縱到而家, 坐低驚覺自己個肚腩竟然凸出, 照鏡都覺得自己好似有左幾個月咁。 於是就開始每晚 ...
你速度吾可以快, 要慢跑, 咁至襟跑, 如果你索氣, 氣喘, 咁即是太快, 好快要停低, 如果你慢跑吾索氣, 可以好襟跑, 跑倒一個鐘都得的

珍珠宮

siu05 發表於 17-4-28 10:49
我初初跑都係唔多得, 個人太急,幾分鐘就喘氣,
後來改減慢速跑,切記唔好急,條氣要keep住順,
今次跑到十分鐘, ...
冇錯啦, 我就係想講, 要KEEP 住條氣要順, 咁至襟跑

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

Bomama 發表於 17-4-28 12:52
我覺得我自己都已經好慢, 但係跑一個圈都 好夾硬, 有時條氣係頂到上喉嚨, 好辛苦咁, 即係我仲要再跑慢 ...
再跑慢D試下, 氣真係要練返黎, 總之條氣要順, 吾喘, 你至可以跑得耐, 我一跑快, 索氣, 就要停, 如果KEEP 倒吾喘, 我可以跑好耐

複式洋房

跑步幾WORK GA

大宅

回覆 fanho 的帖子

多謝介紹, 睇咗片, 啱我, 今晚返屋企試吓

男爵府

corinthians 發表於 17-4-28 13:40
回覆 fanho 的帖子

多謝介紹, 睇咗片, 啱我, 今晚返屋企試吓

係呀,做完成身好酸軟,我第一次做完,夜晚訓到半夜,左小腿有抽筋,之後每次再做,就晚晚都好好訓,訓到隻豬咁

男爵府

gion 發表於 17-4-28 12:33

哦。。。。我跟咗佢啲片4年喇

我都愛上Happy walk

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至