自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

假期公園自然多人,個個小朋友排隊玩,玩沙區一對父子霸住游戲設施獨享至少20分鐘,後邊排隊嘅小朋友個個都係度話「點解玩甘耐架!」個父親無動於衷,繼續鼓勵自己仔仔繼續玩。後面排隊嘅個個都走曬,我哋原本都排佢後邊,見佢唔走,都轉咗去第二度玩。玩咗5分鐘後仲見到果父子未肯走。(係香港人)

男爵府

qinqinyan 發表於 17-4-30 15:52
假期公園自然多人,個個小朋友排隊玩,玩沙區一對父子霸住游戲設施獨享至少20分鐘,後邊排隊嘅小朋友個個都 ...

有無寫明限時玩幾耐?無既如果樓主又想比自己小朋友玩……咁唯有安安靜靜排隊

大宅

雖然冇限時,但見到有其他小朋友排隊,正常人都會叫自己的小朋友玩一陣就輪到其他人玩啦!幼稚園都有教啦!

wcpcelia    發表於 17-4-30 19:19
踩玻璃朋友    發表於 17-4-30 18:21

男爵府

都真係幾自私,自己教出黎第日自己受番

伯爵府

假期公園自然多人,個個小朋友排隊玩,玩沙區一對父子霸住游戲設施獨享至少20分鐘,後邊排隊嘅小朋友個個都 ...

刚系公園有人男人老狗同一班小朋友系兒童遊樂場的設施[上]追逐,我叫佢可5可以5好系呢度玩,有D好細小朋友系度,怕撞到,佢竟大聲同佢班小朋友講[我5玩啦,比人鬧] 呢D男人老狗
跟住竟然同班小朋友玩水球,掉到成地水,成日汽球垃圾 D行為仲衰過D人陸人

子爵府

好多年輕父母都係港孩長大, 自己都顧唔掂就生仔係咁.
唯有等得耐就玩第二樣, 下次一係早D黎/冇咁多人/玩沙就去沙灘.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

踩玻璃朋友 發表於 17-4-30 18:23
唯有等得耐就玩第二樣, 下次一係早D黎/冇咁多人/玩沙 ...

年老父母就唔會有自私既其實想玩咪問佢介唔介意讓你玩一陣囉,我諗開到聲唔會唔讓既。

大宅

未好似公園d 千秋咁,有d父母都係由得個小朋友玩好耐,完全唔理其他人感受由得距地等,咁可以點

伯爵府

踩玻璃朋友 發表於 17-4-30 18:23
唯有等得耐就玩第二樣, 下次一係早D黎/冇咁多人/玩沙 ...

簡直一針見血
我每日見唔少
由生個仔出嚟之後即現形
無眼睇

子爵府

虎到金來勳章

呢個遊戲係等得幾耐㗎!要預每人玩5至10分鐘,因為頭幾分鐘要掌握技巧,之後就要等佢地堆山。
排前面D小朋友每人玩5-10分鐘,到我女坐低掘咗幾下,就比後面小朋友摧佢快D,班大人又幫自己小朋友排隊,假期人多真係少去呢個公園唯妙。

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 17-4-30 22:36

簡直一 ...

點先叫年輕父母呢

珍珠宮

34253425 發表於 17-4-30 16:28
雖然冇限時,但見到有其他小朋友排隊,正常人都會叫自己的小朋友玩一陣就輪到其他人玩啦!幼稚園都有教啦! ...

公眾設施,唔係自己 鍾意玩幾耐就幾耐

子爵府

chitung173173 發表於 17-4-30 23:48
點先叫年輕父母呢
大概2X-3X歲, 結左婚生左仔都仲係鐘意年輕人玩意,思想年青, 帶住老婆仔女出街由個老婆自己理個仔,
自己係度玩手機. 手機不離手/眼. 掉轉係老婆亦得, 不過比較少D.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實香港好多呢啲家長,閒閒地玩15,20分鐘都唔會走

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

育兒性格勳章

我早前系香港公園又係遇到以上類似的情況。起碼霸住個鞦韆20分鐘, 系香港人, 一對姐弟

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

chiu51057 發表於 17-4-30 16:12
有無寫明限時玩幾耐?無既如果樓主又想比自己小朋友玩……咁唯有安安靜靜排隊
...

雖然冇寫明時間如果見到後邊有人排隊我通常都會叫自己小朋友玩幾下就俾下一個,如果仲想玩就再排過。

男爵府

qinqinyan 發表於 17-5-1 14:52
雖然冇寫明時間如果見到後邊有人排隊我通常都會叫自己小朋友玩幾下就俾下一個,如果仲想玩就再排過。
...

無辦法,人人道德觀念不一……我見仔想玩唯有我安安靜靜排隊,婆婆陪仔玩其他……因為一出聲啲包咬頸既人明明玩夠都會霸住

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

NATBNATB 發表於 17-4-30 20:28
年老父母就唔會有自私既其實想玩咪問佢介唔介意讓你玩一陣囉,我諗開到聲唔會唔讓既。
...

就係有家長開聲,但果位爸爸扮聽唔到。

男爵府

嗰啲响快餐店食完,打牙較,睇報紙手機嘅人,見到好多人响度等位都賴死唔走嘅人,係咪都係好自私。呢啲人乜嘢年齡、老中青都有。

首頁

尾頁

跳至