親子旅遊

跳至
[日本] 溫泉洒店

首頁

尾頁

大宅

有冇人去過河口湖的風之露台Kukuna飯店?ok嗎?如由新宿去怎樣去?如果在此間飯店check out之後去御殿場outlet遠嗎?怎樣去?謝謝解答!

男爵府

住過,不過我是自駕的!酒店個網有教點去!其實好簡單!

男爵府

FOC 發表於 17-5-5 00:02
有冇人去過河口湖的風之露台Kukuna飯店?ok嗎?如由新宿去怎樣去?如果在此間飯店check out之後去御殿場out ...

應該係新宿搭巴士到河口湖駅,再通知旅館黎接,我未去過,但上網搵資料中,我考慮緊佢隔離湖山亭

伯爵府

有冇人去過河口湖的風之露台Kukuna飯店?ok嗎?如由新宿去怎樣去?如果在此間飯店check out之後去御殿場out ...
去OUTLET可以在河口湖駅搭一小時一班的富士急路線巴士,最少要預個半小時的車程.

大宅

Thank you all the information!

大宅

Umelee 發表於 17-5-5 00:07

請問這間洒店可以嗎?質素如何?

男爵府

FOC 發表於 17-5-5 11:43

住過吟景和呢間,兩間都河口湖畔對正富士山、kukuna房間新淨好多,而且還有露天jacuzzi!
不過兩間的食物都是中上!
反而在附近,不過冇富士山,河口湖景,叫坐忘的旅館,服務,食物,溫泉都在這兩間之上!反而這間我會再去!

大宅

Umelee 發表於 17-5-5 12:18
住過吟景和呢間,兩間都河口湖畔對正富士山、kukuna房間新淨好多,而且還有露天jacuzzi!
不過兩間的食物都 ...

謝謝你的資料

琥珀宮

可以坐在JR /巴士到河口湖站,之後可以
1. 坐的士
2.坐環湖觀光巴士
3.叫河口湖站客服中心幫忙call酒店接送

複式洋房

Umelee 發表於 17-5-5 00:07

請教自駕行程(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

子爵府

BK Milk勳章

FOC 發表於 17-5-5 11:43

我2大2小住過 kukuna,係自駕,只住冇風呂房, 露台向住富士山,景色一流.
早晚餐選了自助餐,就小朋友飲食,選擇多。 浴場都靚。
餐廳有小朋友遊戲室。
酒店中層,有幾部入錢遊戲機,如需要就叫reception開。

大宅

ada_fung 發表於 17-5-6 16:20
我2大2小住過 kukuna,係自駕,只住冇風呂房, 露台向住富士山,景色一流.
早晚餐選了自助餐,就小朋友飲食 ...

謝謝!我有朋友推薦秀峰閣湖月,所以我都十五十六。

子爵府

BK Milk勳章

FOC 發表於 17-5-7 00:38

kakuna比較似西式酒店,因為帶小朋友,要考慮埋食物及其他設施,所以選呢間。

如果只係大人去,我會考慮較傳統既旅館及和食。

男爵府

FOC 發表於 17-5-7 00:38

我聖誕節去完,都糸住秀峰閣

大宅

*豬仔包* 發表於 17-5-7 19:18
我聖誕節去完,都糸住秀峰閣

食同住如何?可以嗎?

男爵府

FOC 發表於 17-5-8 00:04
食同住如何?可以嗎?

大宅

*豬仔包* 發表於 17-5-8 09:01

Thanks!

首頁