嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日同BB沖完涼幫佢搽lotion嗰陣時發覺乳頭下邊有一個大約一毫子咁大嘅硬塊,請問有冇媽媽嘅BB試過咁,知唔知係乜黎?擔心中

大宅

你個BB係仔定女呀?一边定兩边呀,我個女兩边都有,由2個月至而家13個月大都仲有,之前問過健康院同幾個醫生,都話有D BB會有禁既情況,係D荷爾蒙問題,話觀察住先喎, 但具體點解會有荷爾蒙就冇講,亦有一個醫生話問我係咪喂人奶,話喂人奶會有媽咪D荷爾蒙過咗比佢,但我停咗人奶都有成3個幾月啦,都仲未退,我都仲有擔心,你有無比醫生望過呀?

複式洋房

muiho6222 發表於 17-5-8 17:57
你個BB係仔定女呀?一边定兩边呀,我個女兩边都有,由2個月至而家13個月大都仲有,之前問過健康院同幾個醫 ...

我個B係仔仔,佢係一邊有囉!
今日去睇左醫生喇,佢都係話係荷爾蒙影響,過一段時間就會冇,不過可能都要幾個月至一兩年都唔定,只要按落去佢冇痛冇喊,又或者佢冇變大就冇問題喎!不過其實真係好驚個胸無啦啦有硬塊!

大宅

我個女有一邊都有,差不多兩歲先開始縮細,而家都仲有少少

複式洋房

tcbytcbywong 發表於 17-5-9 15:52
我個女有一邊都有,差不多兩歲先開始縮細,而家都仲有少少

咁佢幾大嗰陣時開始有架?係唔係由頭到尾都係咁硬只會縮細呀?

大宅

Mandy.T 發表於 17-5-9 17:56
咁佢幾大嗰陣時開始有架?係唔係由頭到尾都係咁硬只會縮細呀?

一個月大左右已發現少少,之後有少少跟住個人大,硬就應該一直都係咁上下

首頁

尾頁

跳至