美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

cinda72. 發表於 17-5-10 18:17
你講鎗定facial先?

Both la

禁止訪問

大宅

cinda72. 發表於 17-5-10 20:22
鎗好似釘書機咁,facial冇聲架,導入之麻

槍,無流血?

禁止訪問

男爵府

Fabianne 發表於 17-5-10 17:50
其實我做完都無乜紅,又不痛的。
水光槍係咪一定流血?
你做的係點㗎?

咦,咁我估到你用咩機喎,佢係外型同水光熗一樣,但係冇針嘅係用氣壓壓落去,就唔算係入侵性。但係呢部機應該係大陸平價野

水晶宮

MongLeung 發表於 17-5-10 21:06
咦,咁我估到你用咩機喎,佢係外型同水光熗一樣,但係冇針嘅係用氣壓壓落去,就唔算係入侵性。但係呢部機 ...

有冇機名呀?thx

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-10 21:09
有冇機名呀?thx

我都係睇Facebook彈出嚟嗰啲廣告,一係部機就知唔係靚機啦

大宅

MongLeung 發表於 17-5-10 21:06
咦,咁我估到你用咩機喎,佢係外型同水光熗一樣,但係冇針嘅係用氣壓壓落去,就唔算係入侵性。但係呢部機 ...

下次去記低機名先。水光槍成幾千一次?

水晶宮

MongLeung 發表於 17-5-10 21:13
我都係睇Facebook彈出嚟嗰啲廣告,一係部機就知唔係靚機啦

我之前都想搵d 水光facial, 非入侵性果d, 想laser後做番d深層補濕treatment。搵到有以下兩部機都比較多salon用,一部叫Cryojet, 一部叫Caresys, 都係electroporation冷凍脈衝電流將成份導入真皮層, 冰極無針破璧導入,聲稱適合激光和微針療程後修護。

兩部都話係韓國機,療程價錢唔同salon差別都好大, 由幾百到千幾都有。我格價後去左一間用caresys機,做完都幾補濕。由於我冇做過其他同類機,冇得比較。但如果唔係正牌水光槍,做普通導入都過千蚊仲要用大陸機我就覺得好貴了。

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-10 22:35
我之前都想搵d 水光facial, 非入侵性果d, 想laser後做番d深層補濕treatment。搵到有以下兩部機都比較多sal ...

如果用呢啲機都要$1000次, 我情願做hydrafacial + tns

水晶宮

MongLeung 發表於 17-5-10 22:37
如果用呢啲機都要$1000次, 我情願做hydrafacial + tns

我都係咁諗
所以我cheap cheap地揀左間$3990/10次,$550/次,(眼+臉導入),平平地貪佢massage舒服,又用醫學牌子skincare 當補濕+relax都抵。

男爵府

Elenalan 發表於 17-5-10 22:46
我都係咁諗
所以我cheap cheap地揀左間$3990/10次,$550/次,(眼+臉導入),平平地貪佢massage舒 ...

咁又真係抵喎

水晶宮

MongLeung 發表於 17-5-10 22:46
咁又真係抵喎

係架,現在多左好多呢類可單次收費不用買course小店,服務好過大型連鎖店,我覺得做d低技術treatment 如補濕導入、aqua peel (韓版hydrafacial), etc.價錢平,below$500又包massage 其實幾抵又冇乜風險。呢d店都有laser和hifu, 但高能量treatment 我就一定唔會貪平喺小店做。

複式洋房

Fabianne 發表於 17-5-10 08:17
我不肯定係咪呢隻。
我試左次,覺得幾好,所以買了。
之後越想越覺唔對路,所以search

樓主如果你做呢個Facial前無麻醉,就未必係水光槍,除非你非常唔怕痛!而且呢隻精華只可作導入,不可用於入侵性面部療程,所以問清楚美容師了解一下,好過自己亂諗以為浪費左金錢~

大宅

biggles222 發表於 17-5-10 23:16
樓主如果你做呢個Facial前無麻醉,就未必係水光槍,除非你非常唔怕痛!而且呢隻精華只可作導入,不可用於 ...

明白

侯爵府

回覆樓主:

我做完你果隻精華既導入。。又係叫水光槍。。但查實只係一部大部既導入機加佢所講既水光精華。。。無傷口,無痛。。價錢平你果個少少。。效果SO SO咁囉。。我做完一次無再做。。因為唔值。。你可以自己要求睇清楚佢所有野。。做係自己塊面。。唔好有咩懷疑唔出聲。。。真金白銀係去享受,唔係去屈就。。

大宅

lazywife 發表於 17-5-10 23:27
我做完你果隻精華既導入。。又係叫水光槍。。但查實只係一部大部既導入機加佢所講既水光精華。。。無傷口, ...

知道。以後俾自己冷靜期想一想

複式洋房

回覆樓主:

水光槍係部機,可以加不同的東西注入皮膚的。但最有效的是注射透明質酸!

複式洋房

如果樓主你係用呢部機做,是入滲性的。呢部機可用你講的品牌做注入,也可以用不同的產品。成效好不好就視乎用咩產品啦。

西班牙呢隻係好野來的,我做過,效果不錯。

真正注入Teosyal 透明質酸我也試過。

如果醫生手勢好,基本上未必一定有血的。但紅腫點都會,幾日會散左。但要用麻膏呀,咪好會痛的。

水光facial即是導入,有太多不同機了,精華也是數之不盡的。

在我來說,因為我會做入滲性的Treatment,我會做水光槍。

首頁

尾頁

跳至