自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

年紀小小,但對住傳媒應付自如,口才好!

噚晚睇新聞,佢回應聯合醫生鞠躬道歉事件,我即刻拍手,講得好!

祝鄧女士早日康復!

ok_ko    發表於 17-5-11 09:25
iammiyake    發表於 17-5-10 12:51
iammiyake    發表於 17-5-10 12:51
girlbear    發表於 17-5-10 12:40
davywm    發表於 17-5-10 11:29
cwmanna    發表於 17-5-10 09:41
ada0707    發表於 17-5-10 09:03

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

呢件事,一定係醫院失職,醫生經驗能力唔夠,明知(可能醫生都唔知?)處方醫腎的藥物會影響肝,應該之前問清楚有冇肝炎先,其實唔難的,所以香港公立醫院的醫生能力真係。。。

珍珠宮

佢長女幾歲,個樣幾甜!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sabun 發表於 17-5-10 08:52
佢長女幾歲,個樣幾甜!

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

Sumyeema1 發表於 17-5-10 08:26

噚晚睇新聞,佢回應聯合醫生鞠躬道歉事件,我即刻 ...

佢之前同傳媒嘅對答都好得體,17歲女咋 佢為媽媽都好奔波,祝福佢媽媽早日康復,唔駛阿女咁掛心

男爵府

Sumyeema1 發表於 17-5-10 08:26

噚晚睇新聞,佢回應聯合醫生鞠躬道歉事件,我即刻 ...

希望早日康復

大宅

祝早日康復

水晶宮

回覆樓主:

好生性

男爵府

吾怪得咁高調呼籲要肝,之前仲俾人話插隊換2次,原來做錯野要補飛。難為佐鄧小姐,鄭小姐,排緊隊換肝既人

catjeffcat    發表於 17-5-10 12:24

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

仲要今年考緊dse,辛苦佢,加油

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

馬霸 發表於 17-5-10 08:57
吾怪得咁高調呼籲要肝,之前仲俾人話插隊換2次,原來做錯野要補飛。難為佐鄧小姐,鄭小姐,排緊隊換肝既人 ...

伯爵府

^曾小姐^ 發表於 17-5-10 08:58
咪係,精神體力呢啲,仲可能因為咁考得唔好,一定要賠番俾人!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

象牙宮

2024年龍年勳章

^曾小姐^ 發表於 17-5-10 08:58

佢真生性。

子爵府

sunnymama2 發表於 17-5-10 08:47
呢件事,一定係醫院失職,醫生經驗能力唔夠,明知(可能醫生都唔知?)處方醫腎的藥物會影響肝,應該之前問 ...

有能力的資深醫生都走哂去私家或自己開診所啦,得番d實習後生,而家入行做醫生唔少只為份人工高(其實計番時薪一點都唔高,壓力又大),根本冇心醫人,就算有心做工作量又大到頂唔順,只會惡性循環越來越多醫療事故。一方面政府真係要增加資源請醫生改善醫療配套等等,另一方面市民其實有責任保持個人健康,盡量少病以少求醫。有d人生活糜爛搞到自己五勞七傷,搞到要換器官,有時候覺得呢d人自己攞來衰又浪費醫療資源。

*唔係講新聞呢位事主,我也希望佢早日康復可以一家團聚

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得佢好叻,17歲,小小年紀,講嘢同思路好清晰,希望佢媽媽能早日康復!

男爵府

回覆樓主:

呢個女好定,好叻,祝福佢

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

馬霸 發表於 17-5-10 08:57
吾怪得咁高調呼籲要肝,之前仲俾人話插隊換2次,原來做錯野要補飛。難為佐鄧小姐,鄭小姐,排緊隊換肝既人 ...
瑪麗個邊完全係幫忙補獲, 佢地肯定一早知道點解會肝衰竭

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pi0219 發表於 17-5-10 09:08
瑪麗個邊完全係幫忙補獲, 佢地肯定一早知道點解會肝衰竭

男爵府

回覆樓主:

所以話,點都要有返份醫療,有事都係先入私家,Check清楚先轉去政府

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

kecyc2003 發表於 17-5-10 09:06
有能力的資深醫生都走哂去私家或自己開診所啦,得番d實習後生,而家入行做醫生唔少只為份人工高(其實計番 ...

工作量同私院比,就算減薪都寧願去私院啦~ 何況私院份糧仲多(應該係),邊個同你捱呀? 政府仲想cut 醫療開支,真係好難留住人材
我是一隻喵

首頁
12345...7

尾頁

跳至